MUĆKE NA POKUPSKOM, GRADONAČELNIK VELIKE GORICE& CO

0
3315

POKUPSKO- mjesto sa bogomdanom pozicijom, poznatom po prelijepom kupalištu, čistoj Kupi, miru i prelijepoj prirodi, već je duže vrijeme meta vodećih tajkunčića Velike Gorice, od poznatih vlasnika autosalona, do najbližih ljudi uz gradonačelnika grada. Jedan od naših sugovornika vrlo je jasno prozvao za tu situaciju gradonačelnika i lokalne čelnike mjesta.

– Načelnik općine Pokupsko zna istinu o prodaji općinske zemlje (32 čestice), o falsificiranju zapisnika i dokumentaciji, o promašenim projektima i malverzacijama. Jer je i sam sudionik tih događanja. Prodaja 32 komada gradilišta za vikendice na području općine  Pokupsko je zanimljiva. Koliko i kome bez odluke općinskog vijeća (sad kad je stvar isplivala na površinu postoji odluka vijeća, ali je falsificirana kao i ostali zapisnici, jer konkretno sam postavljao to pitanje na 7 sjednica, ali nijednom  nije unešeno u zapisnik), te tko me je sve od tzv. kupaca zvao na kavu (a nije samo jedan) – kaže naš izvor.

Da sve i ne štima u Pokupskom shvatili smo jako brzo. Pokupsko je kraj poljoprivrednika. Nafta je izvor za pokretanje strojeva. Traktori, kombajni, kosilice i automobili su ili na naftu ili na benzin, ali mjestu je ukinuta benzinska crpka, dok je najbliža ili u Velikoj Gorici ili na potezu Glina-Gvozd. I to izuzetno otežava rad seljaka tijekom poljoprivrednih radova. Pitali smo koliko je bila crpka rentabilna? Prema podacima našeg izvora sa dnevnim prometom oko 20 000 kuna. Vrlo brzo nam je postalo jasno zašto je mjestu ukinuta “nerentabilna crpka”: mjesto ima “punionicu za struju”, iako u mjestu nismo primijetili automobile na struju, traktore na struju, pa ni famoznu Teslu.

Kako kažu mještani, netko je dobio pun džep za projekt koji je propao s razlogom. EU fondovi su isto korišteni u Pokupskom, novac je uzet, a postrojenje je doslovno odletjelo u zrak… Za jedno tako malo i slabo naseljeno mjesto previše vidljivih mućki.

HOP