U SARAJEVU UHIĆENO 20 OSOBA BLISKIH A. VASILJEVIĆU I ODUZETO 11 MILIJUNA KM

0
3153

U subotu 12.11. 2016. godine uhićeno je 20 Srba i Bošnjaka na području istočnog Sarajeva u svezi akcije “pravda”, a koji se dovode u svezu sa ubojstvima i organiziranima kriminalom. Najpoznatija imena prilikom uhićenja su visoki dužnosnik Bošnjaka i Fedracije Alija Delimustafić koji je početkom rata u BiH obnašao funkciju ministra MUP-a Republike BiH, te kratko i ministra za opskrbljivanje, Delimustafić je uhićen u naselju Vojkovići u Istočnom Sarajevu dok je s torbom u rukama pješke pokušavao pobjeći. Uhićen je i tjelohranitelj Biljane Plavšić.

Akcija je pokrenuta oko 5.30h i trajala nekih 4 sata.

Delimustafić je godinama prikrivao svoju vezu sa srpskim obavještajnim  miljeom, te je odgovoran za smrt mnogih Bošnjaka, ubijenih prema uputama Aleksandra Vasiljevića. Izravno je postavljen od srpskog obavještajnog mozga Aleksandra Vasiljevića na vodeću poziciju u Federaciju. Ova akcija je snažan udar na srpske službe koje kontroliraju i drugi dio BiH preko 100 ljudi u MUP-u Federacije postavljenih preko Vasiljevićeva čovjeka Delmustafića, postavljenih operativnim djelovanjem Aleksandra Vasiljevića mozga svih operacija,  nama se najviše usjekao Vasiljević preko divljačkih klanja njegovih jedinica na Ovčari.

Prilikom uhićenja Delimustafića, koji uzgred rečeno živi u Republici Srpskoj, a bio je dužnosnik Federacije pronađeno je 11 milijuna KM. Na taj način se jasno povezuje ovu ekipu sa organiziranom zločinačkom organizacijom koje se bavila akcijama i likvidacijama pojedinaca,  toliko novaca uvijek je potrebno kako bi se plaćalo izvršioce i imalo za logistiku. Uhićenja se povezuju sa dolaskom Serge Brammertza, koji dolazi u BiH.

I. Drenjančević

HOP