PERNAR NIŠTA NE ZNA O GENOCIDU NAD HRVATIMA ILI D. RATU, ALI SVE ZNA O PARTIZANIMA, TITU I PALESTINCIMA

0
12796

Čitajući komentare na današnju emisiju Nedjeljom u dva, moram se složiti s jednim komentarom simpatizera Živog zida: Ivan Pernar personificira svoju stranku Živi zid koja izvan njegove osobe ne postoji. Ne postoji doduše više ni kao stranka, jer je Pernar prešao stranku Abeceda demokracije, pa bi predsjedavajući na sjednicama u Saboru konačno trebali početi ispravno oslovljavati bivše živozidaše sa “zastupnik Abecede demokracije”. Ustvari postoji samo histerija oko Pernara kao osobe koja djeluje anarhično i psihopatski. Logično je da takva osoba ne može iznijeti cijeli duel na javnoj televiziji u trajanju od sat vremena; prvo – njegovi argumenti su populistički i ne baziraju se na znanju, stručnosti ili činjenicama, a kamoli logičnim zaključcima, drugo – ne postoji nikakvo osobno iskustvo ovog medicinskog brata koje bi se ticalo ovrha, teškoća svakodnevnog života i preživljavanja a koje posjeduje svaki prosječni građanin ove zemlje, treće – ono na čemu je Pernar izgradio svoj politički uspon su bile deložacije od kojih niti jednu nije obranio, ali na kojima je redovito prevario kako deložirane, tako i vlastite aktiviste, uzevši im zadnji novčić iz džepa i nabivši im dodatne ovrhe i troškove te tako priskrbivši sebi svu medijsku pozornost, o čemu smo nebrojeno puta pisali u našim člancima na HOP portalu, potkrijepivši sve iskazima oštećenih i dokumentima.

Zbog svega ovoga redakciju HOP portala ni malo ne iznenađuje Pernarov bijeg od konkretnih pitanja i njegovo naprasno napuštanje emisije nakon samo 15 minuta razgovora. Pernar jednostavno nema štofa za takvu emisiju, njegova bahatost i samodopadljivost mu je pomutila rezoniranje i sasvim poremetila njegovo do sada ionako upitno ponašanje. Pernar je dobro obaviješten o Izraelu, državi za koju kaže da je nastala na genocidu, ali niti jednom rječju ne spominje genocid koji su nad Hrvatima proveli Titovi partizani nakon završetka drugog svjetskog rata. Iz novije povijesti, Pernar također nema pojma da je takozvana RS nastala na genocidu i svejedno tamo hodočasti (osobno, javno, medijski). Budući da se u prvom slučaju radi o istom vremenskom razdoblju (druga polovica 40-ih godina prošlog stoljeća), vrijedi postaviti još jedno pitanje koje mu Aca Stanković sigurno ne bi postavio: kako je moguće da 31-godišnji Pernar tako dobro poznaje svjetsku povijest toga doba, a baš ni malo onu hrvatsku, pa čak ni novijeg doba? Kako je moguće da se bavi obilascima partizanskih spomenika, a niti jedan spomenik hrvatskim braniteljima ga ne zanima? S obzirom na svoj trenutni status hrvatskog, a ne palestinskog (ili jugoslavenskog) zastupnika u Saboru, očekivali bismo da se bavi prvenstveno Hrvatskom. S obzirom na njegovo zvanje medicinskog tehničara, očekivali bismo da daje svoja mišljenja u svezi zdravstva, a ne monetarne politike, vanjske politike ili čak kulture (što je u jednom trenutku pokušao učiniti, pa se ipak naglo sam zaustavio).

pernar-na-sutjesci pernar-na-palama

Nažalost, Pernar je tek jedan od dokaza diletantizma koji je zavladao hrvatskom politikom na svim područjima. Naime, do sada su u politiku ulazili poneki padobranci amateri, a sada u hrvatsku politiku ulaze općenito samo – amateri. A Pernar je od njih svih najveći amater uopće. Tako gledano, dvorska luda i medicinski buraz Pernar će vrlo brzo nestati s političke pozornice Hrvatske i susjednih zemalja, čim izostane podrška veliksrpskog propagandiste Malagurskog, njegovog druga Dodika, ruskog veleposlanstva i ostalih medijski i politički sposobnijih igrača (od njihovog trenutnog pijuna Pernara). Drugim riječima, onaj koji stalno govori o vlastitoj neovisnosti, je itekako ovisan. Verbalni egzibicionist koji je u prvih tjedan dana svog saborskog “rada” ispucao sve govore koje je pripremao 5 godina u očekivanju tuđih deložacija, dočekao je danas, nakon samo 15 minuta kod Stankovića, vlastiti kraj – jer mu je fitilj naglo izgorio.

Sudeći po reakcijama, fitilj strpljenja je pri kraju i gledateljstvu, koje je ovo Pernarovo naprasno napuštanje HRT studija doživjelo velikom većinom kao bahatost, nedostatak znanja i argumenata, ponašanje razmaženog derišta i reagiralo na njega razočaranjem. Narodni tribun je ipak bio samo još jedna dvorska luda. S obzirom na projugoslavenske i antisemitske komentare Pernarovih fb pristaša i naslikavanjem ovog balavog junaka ispred partizanskih spomenika, njegovoj podrški Dodiku i Putinu, očito je i čiji je Pernar bio lutak.pernar-vrijedanje-zidova pernar-vrijedanje-zidova1 pernar-vrijedanje-zidova2pernar-i-tito

Koliko je ljudima dosta Pernarovog baljezganja i koliko su razočarani njegovim bijegom iz Acine emisije nakon neprestanog Pernarovog cviljenja kako ga svi mediji blokiraju, najbolje govori jedan slikovni komentar koji se nekoliko puta pojavio ispod živozidaških objava danas:

pernar-se-napalio-kod-stankovica

Na kraju prenosimo još jedan incident u zagrebačkom tramvaju br. 12 prošlog petka s Pernarom u glavnoj ulozi, vrlo slikovito opisan na fb:

“manje je poznato ,a i ja sam saznao od svog jednog frenda da je novopeceni saborski decko…imao incident u tramvaju Zeta…broj 12 u petak.. oko 19 sati kad je odbio pokazati kartu kontrolorki zeta koja je kao sluzbena osoba od njega zatrazila kartu ,a ovaj je odgovorio da je on saborski zastupnik i da on kartu ne plaća ,a i da je njegovo misljenje da se gradani moraju voziti besplatno i opleo po Bandiću i Hdzu jer su oni krivi za sve …na to ga je jedna gospođa srednjih godina upitala da kako ga nije sram voziti se tramvajem bez karte ,a ima plaću od 15 tisuća kuna na sto joj je on odbrusio da tko je ona sigurno neka hdzeovka i pitao je da li se Plenki vozi tramvajem…potpuno smjesno glupo i nepotrebno…nakon toga se umijesao jos jedan gospodin koji je rekao da je branitelj ratni invalid i da je ratnim invalidima ukinuto pravo da se voze besplatno tramvajem sto je istina…i da zasto se kao legitimni predstavnik gradana sverca u tramvaju kao propali student sto na kraju ruku na srce i je…da skratim od Trga bana Jelačića do zadnje stanice na Ljubljanici isti se iritantno cerekao svima u facu i pozivao na zastupnicki imunitet ,a kontrolorka zeta se doslovce usrala od straha te nije postupila u skladu sa zakonom da zadrzi osobu do dolaska policije.i utvrdi podatke od prekršitelja….”

Ingrid Runtić

HOP