LAŽLJIVAC, OSUĐENI KRIMINALAC MARGETIĆ PRIJAVIO (po zadatku partije) GLAVNOG SVJEDOKA KRIMINALA INA-e POLICIJI

0
4455

Margetić je pokrenuo rat protiv glavnog svjedoka u slučaju INA-e Nikole Kovačevića, što je vrlo sumnjiva pozicija “istraživačkog novinara”. Nikola Kovačević je tražio posebne uvjete za emisiju, na što ima pravo: emisiju uživo. Mreža tv je prvo javila da nema uvjeta, da bi Margetić u slijedećoj emisiji ocrnjivao Kovačevića kako ga je ucjenjivao za ogroman honorar i okolo širio priča loše o njemu.  Zbog toga je policija pozvala Kovačevića u postaju, ali ga ne zovu u svezi svjedočenja oko kriminala u INA-i?!

Je li legitimno tražiti honorar za svoj intelektualni rad? Naravno da jest. To isto radi Igor Mandić, ali ne vidimo ikakve reakcije javnosti. Margetićeva životna priča je sama po sebi odurna i isto ne vidimo zašto Nikola Kovačević ne bi sumnjao u čovjeka koji je radio kod Milorada Dodika, koji govori da mu se Hrvatska gadi, koji je 2002. godine osuđen za kriminal, a njegova udruga novinara je ovih dana otišla u likvidaciju s 1,8 milijuna kuna manjka. Takvom čovjeku bi trebao vjerovati  Nikola Kovačević?

I onda se događa nevjerojatna stvar: umjesto da policija progoni takvu osobu, policija poziva na obavijesni razgovor Nikolu Kovačevića, jer ga prijavljuje osuđeni kriminalac Margetić. Neovisno novinarstvo koje nakon 1 radnog dana uspijeva pokrenuti policiju zbog Kovačevićeve “priče u javnosti” o Margetiću… Policiju ne zanima 1,8 milijuna kuna duga Margetićeve udruge, policiju ne zanima kako je Margetić povjerljive dokumente Zagrebačke banke uzeo od Pašk Kačinarija i brže bolje ih odnio u Beograd i nakon toga se cijela akcija oko Zagrebačke banke prekida, a sami dokumenti dolaze u ruke Vojislavu Šešelju.

Svima je jasno da je ovaj pritisak na Kovačevića od strane Margetića zapravo pritisak onih koje je Kovačević prozvao. Novinar koji se bavi aferama tuži zviždača jer mu ovaj s pravom ne vjeruje? Policija je ovih dan odradila još jednu priču, svjedoka kriminala RBA zadruga Nenada Koljaju je pozvala na razgovor jer je on navodno prijetio Michaelu Spitzeru iz RBA grupacije. Iz razgovora sa Koljajom saznajemo da se i ovdje radi o pritisku preko policije: RBA želi ušutkati Koljaju, kao što se preko Margetića želi zaplašiti Kovačevića.

Donosimo što su drugi istražili o Domagoju Margetiću;

Domagoj Margetić rođen je u Zagrebu 1974. godine, a svoju političku karijeru započeo je u tinejdžerskim danima kao Titov omladinac u odboru za suzbijanje hrvatskog nacionalizma. Mijenjanjem političkih vjetrova 1991. godine mijenjaju se i Margetićevi svjetonazori pa postaje „hrvatskim nacionalistom“, a svoje mladenačke ambicije ostvaruje kroz vodstvo stranke „Hrvatske mladeži“ s kojom nije zabilježio nikakav uspjeh. Margetićev nagli politički preokret može se objasniti pokušajem distanciranja od neslavnog životopisa njegovog oca Željka Margetića koji je prema provjerenim Nacionalovim podacima bio članom zloglasnog jugoslavenskog KOS-a (br. 929.), zahvaljujući kojem je kasnije došao do visokog položaja u „Vodoopskrbi i odvodnji Zagreb“.

Krajem 2002. godine Domagoj Margetić osuđen je zbog višemilijunskih malverzacija i dugova prilikom upravljanja parkom prirode Crna Mlaka, nakon čega se aktivnije počinje baviti novinarstvom. Iako nije sudjelovao u Domovinskom ratu, 2005. godine osniva „Stranku hrvatskih branitelja” te ponovo neuspješno sudjeluje na lokalnim izborima(16).  Stranku daruje kasnije svom prijatelju Karinu Šturmu, koji ju preinačuje u Zajedno, te kao i Pernar falsificira skupštinu stranke i s njom izlazi na izbore. Narednih godina karijeru gradi pišući protiv predsjednika Mesića, vladajuće strukture i haškog suda čime stječe veliku popularnost, posebice nakon objave strogo povjerljivih haških dokumenata zbog čega je ponovo uhićen i zatvoren. Prilikom istjecanja kazne započinje štrajk glađu i naziva sebe „mučenikom“, zbog čega je poslan na psihijatrijsko promatranje u PB Vrapče. ( ne pita se nitko od koga je dobio dokumente i za koju struju stalno radi?) Pušten je na slobodu sredinom 2007. godine, no zbog narušenog novinarskoj ugleda počinje raditi za manje lokalne televizijske kuće, te osniva vlastiti internetski portal „Necenzurirano“. Neko vrijeme radio je i kao dopisnik srpskog političkog tjednika „Politike“, zbog čega se oštro protivio osamostaljenju Kosova.

margetić u haljiniU svom komentaru pod naslovom “Diferencijacija pameti: Odričem se Hrvatske!”, Margetić navodi da je Hrvatska država izgrađena na veličanju fašizma, ustašizma, negiranju zločina genocida nad Srbima, Jevrejima, Romima, nad neistomišljenicima ustaškog režima, negiranju ratnih zločina iz 90-ih godina prošlog veka, posebno ratnih zločina u Sisku, Slavonskom Brodu, ali i drugim mestima širom Hrvatske, od Gospića, Splita, Vukovara, Pakračke poljane, Karlovca i drugih gradova.

Bilo je, kaže on, besmisleno ratovati za ovakvu nezavisnost i suludo ratovati za ovakvu slobodu, jer su ti ratovi bili “logistika njihovih zločina, ubijanja i pljačkanja u ime nacionalnih svetinja i simbola”. Zanimljivo da sudovi se bave baš tim temama o kojima piše Margetić, ali se ne bave drugom grobnicom na Ovčari. Isto tako je jasna bliskost sa strukturama jer za beznačajnu stvar se poziva teško osiromašenog direktora INAe Nikolu Kovačevića u policiju nakon prijave Margetića , Kovačevića koji ukazuje na kriminal u INA-i, ali policija ne privodi na razgovor kriminalce iz INA-e?!

Margetićev proizraelski aktivizam datira od rujna 2008. kada se na njegovoj stranici „Necenzurirano.com“ počinju nizati kolumne protiv Irana, odnosno kada zajedno s trojicom balkanskih šarlatana osniva tobožnji „Ekspertni tim Jugoistočne Europe za borbu protiv terorizma i organiziranog kriminala“. Među ostalim članovima tog „stručnog tima“ su isključivo Margetićevi kolege publicisti; Anto Marinčić (strojar) i Dževad Galijašević (novinar) iz BiH, te Darko Trifunović (pravnik) iz Srbije. Skupina je uspjela pridobiti određenu medijsku pažnju, posebno nakon što su predsjednika Mesića prozvali mafijaškim šefom Balkana povezanim s islamskim terorizmom zbog čega su u novinama opisani isključivo kao „internetski marginalci“. Ono što upućuje na izravnu Margetićevu povezanost s Izraelom jest konferencija za novinare iz siječnja 2009. na kojoj je samo dotični govorio o navodnoj „iranskoj prijetnji Balkanu“, prilikom čega je cijeli tim primio izraelski veleposlanik Shmuel Meirom.

Jedino logično objašnjenje za priklanjanje Domagoja Margetića proizraelskim stavovima jest – novac. Naime, dotični je u jednogodišnjem razdoblju od puštanja iz zatvora (travanj 2007.) do početka proizraelskog aktivizma (rujan 2008.) bio relativno marginaliziran u medijima, a prema odluci suda bio je prisiljen platiti kaznu od 80.000 kuna. Njegov kredibilitet bio je značajno narušen zbog kontroverzi s haškim tribunalom pa nije bio u mogućnosti pisati za bilo kakvu renomiranu novinarsku kuću, dok njegovi pokušaji medijskog eksponiranja putem vođenja trećerazrednih prosvjeda nisu urodili plodom. Nema nikakve sumnje kako je Domagoj Margetić u spomenutom međurazdoblju ostvario zajednički interes s pojedinim izraelskim organizacijama; njemu su bila potrebna financijska sredstva, a njima netko kontroverzan i popularan tko će u hrvatskim medijima širiti proizraelske propagandne pamflete. Treba naglasiti kako samo jedna od takvih organizacija ADL raspolaže s godišnjim budžetom od golemih 70 milijuna dolara zbog čega im nije problem sponzorirati jednog novinara poput Margetića čije su kolumne popularne na prostoru cijele bivše Jugoslavije, pa mogu utjecati na javno mnijenje kod čak 20 milijuna ljudi.

Nakon što je ostvarena ova simbioza, Margetić se na svojim web stranicama nastavio obračunavati s osobnim neprijateljima iz hrvatske vladajuće strukture koju proziva za međunarodni kriminal, kojeg je pak počeo nadovezivati na širi kontekst s Iranom u ulozi glavnog međunarodnog negativca. Tako se Iran npr. naziva najvećom međunarodnom prijetnjom, povezuje se sa sunitskim vehabijama, globalnim narko kartelom i terorizmom od Paragvaja do Japana, pa čak i najvišim hrvatskim političkim institucijama. Svaki komentar bio bi suvišan jer se argumentirano ne može skratiti u nekoliko redaka, pa svaka njegova laž zahtjeva detaljniju analizu koju ću uskoro provesti. Dokaz da Margetić sve donedavno nije bio upućen u političko-povijesne okvire Irana jest njegova knjiga „Islamistički terorizam na jugu Europe“ iz 2006. godine u kojoj Iran naziva „arapskom zemljom“ (str. 26.). Ipak, u člancima pisanim tijekom zadnje dvije godine da se iščitati kako se u međuvremenu ipak upoznao s elementarnim podacima o etnojezičnim karakteristikama Irana, što dodatno potvrđuje kako se tematikom počeo baviti relativno nedavno. Na isto upućuju i njegove „analize“ iz 2007. godine koje ukazuju kako nije ovladao osnovnom geografskom terminologijom pa Baludžistan i Baludže naziva „Baluchistanom“ odnosno „Baluchistancima“.

Margetić mora isplatiti Borisu Aždajiću iznos koji će sa zateznom kamatom prijeći 40.000 kuna, Margetić mora platiti Aždajiću i 10.376,70 kuna parničnih troškova. U roku 15 dana. A nove tužbe se redaju…

Drugostupanjskom presudom Županijskog suda u Zagrebu potvrđena je u cijelosti prvostupanjska presuda Općinskog suda iz 2010. i time je postala pravomoćna. Sud je u cijelosti odbacio Margetićevu žalbu, kao i žalbu tužitelja koji je tražio dvostruko veći iznos odštete. Tužitelj Aždajić je inače bivši časnik HVO-a, nikad u životu kažnjavan za bilo što, pa je malo nejasno kako ga je Margetić uspio proglasiti članom srpske mafije i Arkanovim pomoćnikom.

Slučaj se vuče po sudu od 2007., a uz spomenuti iznos, sud je još 2010. odredio privremenu mjeru – kojim se nalaže Domagoju Margetiću, pod prijetnjom sudskih penala od 50.000 kuna za svaki započeti mjesec u kojem bi inkriminirani članak ostao na njegovom portalu, i pod prijetnjom novčane kazne od 30.000 kuna ukoliko u roku od tri dana ne izbriše inkriminirane članke naslovljene “HDZ-ovo podzemlje u iseljeništvu služi se kriminalcima i neonacistima” i  “Ivica Grgić i Jackie Prkić surađuju s Arkanovim ljudima“, odnosno dijelove tih članaka u kojima se spominje kako je “Boris Aždajić inače pripadnik srpskog kriminalnog podzemlja iz Sarajeva i pripadnik krim miljea u Hrvatskoj”. Također mora platiti kaznu jer je napisao kako navedeni koordiniraju prljavu kampanju protiv njega, odnosno kako ga žele ubiti.

“Ja se odričem Hrvatske! Mi imamo pravo da izaberemo da ne budemo građani jedne sumanute, lopovske, mafijaške, kriminalne, zločinačke države. Imam pravo kao čovek da izaberem da više sa takvom Hrvatskom nemam ništa”, navodi Margetić u komentaru objavljenom na stanici ”necenzurisano.com”.

http://www.vesti-onl…cem-se-Hrvatske

ZANIMLJIVO KAKO JE U KRATKOM PERIODU KRUCIJALNI SVJEDOK PROTIV PUPOVCA NENAD VLAHOVIĆ TEŠKO NASTRADAO U PROMETNOJ NEZGODI, NIKOLA KOVAČEVIĆ JE PRIVEDEN U POLICIJU ZBOG IZMIŠLJENOG SLUČAJA MARGETIĆ, DOK JE NA PRIJAVU RBA ČELNIKA U POLICIJU POZVAN  SVJEDOK PROTIV RBA ZADRUGA NENAD KOLJAJA.

KOMEDIJA: MARGETIĆ OPTUŽIO MOST DA KOČI RASPRAVU O HDZ-SDP PLJAČKI INA-e

HOP