POVIJEST PO PERNARU: ´P. RAČIĆU NIJE BIO CILJ UBITI RADIĆA NEGO DR. PERNARA, A TUĐMANOV OTAC ISTO ŽELIO UBITI ISTOG PERNARA´

0
3925

Иван Пернар (Ivan Pernar) je jučer bio uvaženi gost u Trebinju, kao prvi hrvatski političar ikada na Herceg TV. Klaunu Pernaru je to najveća čast, jer sa hrvatskih televizija u pravilu bježi. U ovoj emisiji je mladi vojvoda Pernar imao sat i pol vremena na miru razviti svoje bolesne teorije bez prekidanja i u savršenom suglasju s domaćinom, njegovim obožavateljem. Znali smo već otkud potječe Pernarova majka, a sada smo saznali i ime tog mjesta u Konavlima: Obod. To mjesto je u tijeku srbočetničke agresije na Hrvatsku bilo pošteđeno spaljivanja, pljačkanja i protjerivanja, kaže Pernar čija obitelj jedina nije bila protjerana iz svoje kuće. Voditelj emisije Herceg TV Zoran Grgurević iz Trebinja u BiH govori o Konavlima kao da se radi o teritoriju u njegove posrbljene države, što nije ni čudo, budući da su s istih velikosrpskih pozicija Srbi krenuli silom prisvajati tuđe, a poglavito hrvatsko, a što je nažalost dokaz kako se u tom smislu ništa u velikosrpskoj ideologiji prema Hrvatskoj nije promijenilo od 1991. do danas.

pernar-kao-vojvoda

Pernar je gostovao na ovoj televiziji kako bi nastavio plasirati svoje laži i manipulacije te kako bi potkopao temelje Domovinskog rata, ravnomjerno rasporedio krivnju, agresore amnestirao, branitelje proglasio glupima i zavedenima, te SAD i Europu proglasio uzročnicima rata u bivšoj Jugoslaviji, a četnike i agresore braćom Hrvata. To sve čini svojim već svima poznatim lažima, i to je razlog njegove turneje po Sarajevu, Banja Luci, Trebinju, Beogradu itd. Naravno, te laži ne može prodati Hrvatima, zato je nakon samo par sati pobjegao iz Vukovara na dan sjećanja stradanja toga grada heroja, kako bi se što prije pridružio onima koji su taj isti Vukovar htjeli sravniti sa zemljom.perica

Sada je Pernar počeo podrivati temelje hrvatske mlade države na vrlo perfidan i posve pokvaren način: on se okomio direktno na Franju Tuđmana, oca naše mlade i samostalne države, bez kojega ne bi postojala. Pokojni Franjo Tuđman, prvi predsjednik Hrvatske koji ju je vodio za vrijeme obrambenog Domovinskog rata se ne može više braniti od ovih podlih napada i laži; njegov sin Miroslav Tuđman je obranio svog oca u Saboru, koliko je mogao iz saborske klupe, no ovaj mali prevarant, falsifikator, rusofil i velikosrpski igrač Pernar, odlučio se pljuvati po Franji Tuđmanu i njegovom ocu Stjepanu preko četničke tv iz istočne Bosne, iz Trebinja. Tamo naravno nitko neće obraniti Franju Tuđmana. Uz to, po vojvodi Pernaru, ispada da je cilj Punišinog atentata u beogradskoj skupštini bio dr. Ivan Pernar, a ne Stjepan Radić. Dakle, manipulator Pernar želi ne samo izbrisati Domovinski rat i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, nego i Stjepana Radića, borca protiv velikosrpstva u tadašnjoj kraljevini Jugoslaviji. 

Pernar je dao iskrivljenu sliku o tijeku događaja u beogradskoj skupštini tog 20. lipnja 1928. godine, na kojoj je sudjelovao njegov navodni predak dr. Ivan Pernar. Naime, nije dr. Pernar prvi dobacio Puniši Račiću da je kradljivac, nego Jakov Jelašić, što je čitljivo i iz službenog zapisnika te kobne sjednice.

Sjednica Narodne skupštine počela je 20. lipnja 1928. godine u 9.45 sati s prosvjedima Seljačko-demokratske koalicije jer su na prošloj sjednici zastupnici Narodne radikalne stranke, Toma Popović, Puniša Račić i Joca Selić, prijetili ubojstvom Stjepanu Radiću. U prvoj skupštinskoj klupi, u sredini, sjedili su: Ivan Pernar, Ivan Granđa, Stjepan Radić, Svetozar Pribićević i Ivan Pucelj.

Iz zapisnika sjednice:

Puniša Račić: Gospodo, otkako sam se ja umiješao u ljude, kad sam postao čovjek (smijeh), ja nisam nikada u svojem javnome radu izgubio iz vida ni jedan momenat da čuvam interese srpskog naroda, interese svoje otadžbine. Izjavljujem pred vama svima da nigda srpski interesi kad ne pucaju puške i topovi nisu više bili dovedeni u opasnost nego sada… (Graja.) I gospodo, kao Srbin i narodni poslanik kad vidim opasnost prema svojoj naciji i otadžbini otvoreno kažem, da ću upotrebiti i drugo oružje, koje treba da zaštiti interese srpstva… (Velika graja i protesti kod opozicije.)

Jakov Jelašić: Dakle mi mirno moramo gledati kako vi pljačkate.

Potom je i dr. Ivan Pernar ponovio istu tvrdnju, nakon čega je Puniša Rašić zatražio da ga predsjedavajući kazni. Kako se to nije dogodilo, Puniša Račić je ispalio hitac iz svog revolvera na Pernara, naciljao na Stjepana Radića i upucao sve koji su mu se ispriječili u toj nakani: Đuru Basaričeka, Ivana Ganđu i konačno Stjepana Radića. Nakon toga nije ispalio zadnji hitac na Svetozara Pribičevića kao što su svi očeklivali, nego je napustio skupštinu bježeći kroz ministarsku sobu i vičući: “Živela Velika Srbija!”

Pernar u ovoj emisiji nastavlja plesti bajku oko svog navodnog pretka dr. Ivana Pernara, šireći usput poznatu velikosrpsku propagandu o tome kako je sve bila zavjera, a atentat orkestriran. “Svi koji su radili o glavi dr. Ivanu Pernaru na kraju su bili kažnjeni” – kaže današnji vojvoda Pernar, ne spominjući više Stjepana Radića, valjda kao politički nebitnog. “Kralja Aleksandra su Makedonci ubili u Marseillu, Pavelić je isto umro prije Pernara, a Punišu Račića su strijeljali partizani” – govori dalje Pernar, valjda kako bi istakao osvetu partizana zbog atentata na Stjepana Radića. Jer, dr. Pernar je bio onaj koji je htio smijeniti Pavelića u NDH tvrdi današnji Pero krivotvoritelji i dodaje: “kada je ta zavjera bila razotkrivena, Pernar je završio u Jasenovcu”. Pernar se u logoru Jasenovac razbolio, a Pavelić ga je poslao na liječenje u bolnicu, no Pernar misli da je tomu tako jer se Pavelić bojao Pernara, pa ga zato nije htio likvidirati. “Dr. Pernara su htjeli ubiti svi, jer je svima bio trn u oku, i partizanima, kao i Paveliću” – objašnjava dalje Pero krivotvoritelj. “Meni je djed rekao da je otac Franje Tuđmana zapravo organizirao likvidaciju Pernara. U Pernarovoj rodnoj kući su partizani po nalogu oca Franje Tuđmana ubili brata (dr. Ivana) Pernara, kako on sam nije bio kod kuće. Deda mi je rekao da je poslije otac od Franje Tuđmana, pod pritiskom savjesti počinio suicid. Kasnije će Franjo Tuđman tvrditi da ga je ubila UDBA”. Današnji vojvoda Pernar postao je i krivotvoritelj hrvatske povijesti. Evo istinitog podatka:

Godine 1946. dogodila se i obiteljska tragedija koja nije u potpunosti razjašnjena; Tuđmanov otac Stjepan zajedno s njegovom pomajkom umro je nasilnom smrću pod sumnjivim okolnostima koje su kasnije različito tumačene (samoubojstvom, nesretnim slučajem…), ali prevladala je inačica po kojoj mu je oca kao kritičara nove, totalitarne vlasti likvidirala politička policija OZNA.

Najinteresantniji je pak ovaj dio Pernarovog govora: “prije dolaska partizana, otprilike mjesec dana prije Bleiburga, po (dr. Ivana) Pernara pred bolnicu u Rockfellerovoj dolazi kamion ustaša koji ga pozivaju da s njima napusti Hrvatsku. S njima je pobjegao u Austriju, u Beč, gdje je bio uhićen. Bilo je pitanje hoće li ga transferirati nazad u Jugoslaviju. Tada su se za njega založili Srbi u Londonu, koji su bili povezani s kraljem Jugoslavije. Oni su za njega rekli da je dobar čovjek. (Dr. Ivan) Pernar je nakon toga završio u SAD-u, gdje je radio u Ujedinjenim narodima i umro tek 1967. godine, ako se ne varam.”

Izgleda da su ova dva Pernara ipak u rodu, sudeći po tome kako mijenjaju strane. Zanimljivo da Srbi povezani s masonerijom u Londonu, koji su spasioci njegovog pretka Pernara, ne smetaju današnjem Ivanu Pernaru što znači da je spominjanje masonerije u Saboru rezultat isključivo njegove mržnja prema Židovima.

pernar-i-bosko-obradovic
Pernar i Boško Obradović u beogradskoj skupštini
pernar-ispred-srpske-skupstine
Pernar ispred beogradske skupštine
pernar-na-palama-s-damirom-niksicem-i-vanjom-elez
Pernar na Palama s Damirom Nikšićem i Vanjom Elez
pernar-sutjeska
Pernar ispred partizanskog spomenika na Sutjesci
pernar-pupovcu-u-saboru
Pernar s Pupovcem u Saboru
pernar-i-zeljko-lackovic
Pernar i Željko Lacković, jedinim čovjekom koji je u Vukovaru na Dan sjećanja htio biti fotografiran za Pernarove selfije

“Ekskluziva” koju je prosrpski lutak Иван Пернар (Ivan Pernar) jučer dao za Herceg TV iz Trebinja sasvim se uklapa u projugoslavensku i velikosrpsku politiku. Pernar podržava Pupovca i druži se s velikosrpskim političarima kao što je Boško Obradović, odlazi na Pale, u Banja Luku, i RS te potpuno ravnodušan prema hrvatskim žrtvama u Domovinskom ratu i lansira sramotne izjave o tome koliko treba biti pobijenih da bi se masovno ubojstvo jedne nacije nad drugom proglasilo genocidom.

Povijesne istine vojvode Pernara podsjećaju na kazališnu predstavu “Šovinistička farsa” u kojoj Srbin objašnjava ubojstvo Stjepana Radića rečenicom: “to je bilo u afektu” – na što se publika uvijek gromoglasno smijala. Tako se i danas publika smije Pernaru, samo što ne znamo koji će Hrvat biti slijedeća žrtva nekog ubojstva (ovdje ne mislim na Pernara).

Ingrid Runtić

HOP