SKANDAL:’STRUČNJAK ZA INA-u’ PROVALIO DA NIJE BITNO ŠTO RAČUN INA-e NEMA OiB!

0
4337

Nakon kratkotrajnog komentara u emisiji Klopka, ratni direktor INA-e Nikola Kovačević dao je svoj sud o samoj emisiji. Iako očito nestručni novinari Dnevno.hr hvale emisiju, treba odmah reći što nije točno rečeno u emisiji i kuda je emisija odvela priču o INA-i.

Iskreno, nije nam jasno zbog čega se uopće novinari petljaju u nešto u čemu nisu sudjelovali niti imaju osnove znanja u vođenju takve strateške teme, POGLAVITO U RATNO VRIJEME. INA je strateška osnova države i svaka emisija koja skrene u krivu ulicu zapravo daje vjetar u leđa ljudima koji su uništili INA-u.

EKSKLUZIVNO: KOVAČEVIĆ – MOL NIJE VLASNIK INA-e, PRAVI VLASNIK TREBA OBEŠTETITI HRVATSKU ZA 6 MILIJARDI DOLARA

-Izuzetno me razočarava kada podatke koje sam osobno iznio i dio su moje stručne analize, novinar uzima kao temelj svojih pitanja u emisiji, a ne spomene tko je do tih podataka došao. Čini mi se da emisije niti ne bi bilo u tom obliku da osobno nisam iznio podatke u emisiji Ozane Bašić o pljački INA-e- naglasio je Nikola Kovačević.

https://www.hop.com.hr/2016/11/16/glavnu-pljacku-hrvatske-izveli-su-greguric-linic-i-jurcic-a-rohatinski-je-prekrsio-zakon-o-financijama-rh/

UREDNIKU ENERGY PRESSA IVANU BRODIĆU nakon zajedničkog sudjelovanja u EMISIJI KLOPKA na SB TV  dana 29.11.2016. godine, na temu INA-e, te pozivanje imenovanog u emisije na istu temu na nacionalnoj televiziji HTV 1, imam štošta za reći.

Nakon pregledane emisije i analize Brodićevih razmišljanja mogu slobodno zaključiti da je on dobro plaćeni novinar tehnomenadžera, koje zdušno zastupa pritom zanemarujući zakonske norme u RH.

U uvodnom pozdravu, izrazio sam uvjerenje, da smo svi na ISUSOVOM PUTU ISTINE I LJUBAVI. Oprostite, ali iz Brodićevih izjava mogu zaključiti da je na KRIVOM I POGREŠNOM PUTU.

Moram  još jednom podsjetiti, da sam JEDAN OD SVJEDOKA bitnih događanja SUSTAVNOG UNIŠTAVANJA INA-e, A TIME I REPUBLIKE HRVATSKE, NAŠE JEDINE DOMOVINE, od 1988. do današnjeg dana.

nikola-kTakođer Vas podsjećam, da sam jedan od sudionika izrade „ STRATEGIJA RAZVOJA INA-e OD 1996. DO 2000 GODINE“, gdje je INA sa ISKRENIM POSLOVNIM PARTNEROM OMV-om, zaorala duboku brazdu sretne budućnosti svih nas. Svoju ozbiljnost iskrenih partnerskih odnosa, potvrdili smo davne i svijetle 1991. godine osnivanjem INA-OMV PROJEKTI – ZAJEDNIČKI NASTUP NA EUROPSKOM TRŽIŠTU i 1992. godine osnivanjem zajedničkog poduzeća INA-OMV ISTRA. Na Bledu, 1996. godine,dogovorili smo, među ostalim,  nastavak zajedničkog nastupa na europskom tržištu, strategiju razvoja INA-e s modernizacijom rafinerijskih postrojenja u Sisku i Rijeci, te KUPNJU MOL-a, za milijardu DEM-a ( VRIJEDNOST INA-e cca 2,5 MILIJARDI DEM-a ). To su vrijednosti koje potvrđuje tržište.

Tu Strategiju prihvatila je Vlada RH, predstojnik Ureda Predsjednika RH i Predsjednik NO INA-e, gospodin Hrvoje Šarinić, kao i Predsjednik RH, gospodin Franjo Tuđman.

Što se dogodilo na sudbonosnom VONS-u, 1996. godine, da su KOMUNISTIČKI TEHNOMENEDŽERI odbacili predloženo i razuvjerili Predsjednika RH, te zacrtani plan od 1988. godine proveli u djelo…

Drugo bitno za informaciju, teško kazneno djelo je „ raspolaganje bitnim informacijama o vrijednosti nalazišta nafte i plina u Siriji – 23 milijarde $ „ za koje je MOL znao ( MOL-ova tvrtka GEOINFORM je izvodila završna elektrokartonažna mjerenja na INA-nom nalazištu ) a OMV, na našu žalost NIJE. U to sudbonosno vrijeme za RH, Predsjednik Uprave INA-e je Tomislav Dragičević a Predsjednik NO INA-e Slavko Linić, Član Vlade RH.

Kao lojalan građanin RH, koji poštuje njezine zakone, ne mogu i ne smijem prihvatiti Brodićevu tezu „ OIB NIJE VAŽAN „. Nije bitan onima koji ne žele otkrivanje skrbničkog računa INA, otkrivanje stvarnih vlasnika i razlog zbog čega je uopće stvoren skrbnički račun.

Ako Vlada RH i DUUDI imaju obvezno OIB, nema razloga da to nema i najveći dioničar INA-e. Umjesto, da se zalaže Brodić da sve državne institucije, kojima smo pisanim putem zatražili objašnjenje, daju odgovor na ključno pitanje – TKO SU VLASNICI SKRIVENOG SKRBNIČKOG RAČUNA, U ZABA, i zašto nema OIB-a, Brodić hrabro i odlučno to podržava. ZAŠTO ?

 

Uvjeren sam kako je krajnje vrijeme da SABOR RH kao najviše zakonodavno tijelo i Vlada RH kao izvršna vlast, zaustave daljnju devastaciju nacionalne naftne kompanije, izrade energetsku bilancu i strategiju razvoja energetike, uz pomoć BOGA i brojnih savjesnih, domoljubnih i stručnih ljudi, kako u DOMOVINI tako i raseljenoj dijaspori.

 

Uvjeren sam da je došlo vrijeme da se na nacionalnoj televiziji HTV 1 organizira OKRUGLI STOL – TEMA INA, sa sudionicima koji su aktivno sudjelovali u naprijed navedenom, a ne samo odabrani.- umirovljeni direktor INA-e, dipl.oec Nikola Kovačević izjavio je za HOP portal

HOP