Sramotno: Novinar i književnik N. Piskač napadnut fizički, bez reakcije Lekovića i HNIP-a

0
2782

1. prosinca 2016. u devetnaest sati i dvadeset minuta u Zaprešiću je izvršen prepad, te verbalni i fizički napad na Nenada Piskača, hrvatskoga književnika i našega kolumnistu.

Kako saznajemo, pretekavši njegovo vozilo napadač je ispred njegova zaustavio svoje vozilo s upaljena četiri žmigavca, Nenad Piskačtako da ga se nije moglo zaobići. Izašao je iz automobila. Piskač je otvorio vozačev prozor da vidi o čemu se radi i čuo bujicu psovki upućenu njemu. Na to je bez ikakve verbalne ili fizičke reakcije, kako kaže, pokušao zatvoriti prozor, međutim, napadač je prišao te s obje ruke pritisnuo staklo prozora, psujući mu majku. Tada ga je desnom šakom udario u glavu, između oka i arkade, te munjevito otišao s mjesta napada, kao što je i munjevito, „niotkuda“ i došao – kazao je večeras za naš portal N. Piskač. Napad se dogodio pred istočnim ulazom na stadion Intera u Zaprešiću u Ulici Vladimira Novaka.

Napad je prijavljen Policijskoj postaji u Zaprešiću. Piskač je završio na pregledu u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Na suvozačevom sjedalu uz Piskača cijeli događaj vidjela je i čula šokirana svjedokinja.

„Ne poznajem napadača. Ne razumijem njegov motiv. Sve se odigralo u dvadesetak sekundi. Profesionalno i efikasno. Sve što znam rekao sam policiji, kad sam prijavljivao presretanje i fizički napad. Upamtio sam marku i tip napadačeva vozila, kao i registraciju, nisam upamtio samo zadnja dva slova registarske pločice. Mislim da će to policiji olakšati posao. Trenutno mi lijevo oko povremeno vidi dvostruku sliku, sinoć sam imao mučninu i potpuno zamućenje u lijevom oku. Uspio sam u međuvremenu djelomično popraviti i deformirane naočale. Sretan sam što mi se staklo naočala nije zabilo u lijevo oko“ – rekao nam je naš kolumnist Nenad Piskač.- prenosimo tekst HKV portala.

Saša Leković još uvijek zabavljen kotačima. šerafima i svojim samoubojstvom iz zasjede nije primijetio ovaj nemili događaj. Kako se ne radi o progonu nekog od njegovih poslušnika nije imao potrebe reagirati, ali nije bolje niti u tzv. “domovinskom novinarstvu” HNIP-a, poglavito jer je zamjenik udruge Ljubić i kolumnist HKV-a. Nekoliko portala je objavilo ovu strašnu priču nasilja nad novinarom Piskačem. Važniji mediji prekidaju programe jedino ako netko napada Lekovića, Kosanovića, Sever, Miloševića, Pupovca ili neke druge uhljebe. Zbog Piskača HDZ nije prekinuo sjednicu, a režimski mediji niti slova. Više je nego jasno zašto novinari na čelu imaju Lekovića. Korupcija, manipulacija iz vlasti precrtala se u medije. 

Ekskluzivno smo dobili informaciju da je HNIP bio izvješćen od jednog zabrinutog građanina još u subotu oko 11 sati ujutro o samom događaju, ali nitko tada nije reagirao na ovaj gnjusan čin. Nakon naše prozvike HND-a i HNIP-a danas reagira HNIP sa zakašnjenjem od 5 dana. Poput onog partizanskog vlaka “čire” reagiraju hnipovci. Informiranje javnosti na nivou mlađeg kamenog doba. Za priopćenje izdvojili su nešto više od pet minuta, sa dvije bitne rečenice…Leković kao klasični srpski nacionalist još uvijek nije reagirao ispred HND-a, jer je Piskač hrvatski branitelj.

HOP