BEZ SUGLASNOSTI RODITELJA LOKALNA VLAST U BENKOVCU ODVELA DJECU NA STADION

0
2708

Hvala visokom državnom uredu Republike Hrvatske uredu pravobraniteljicE za djecu uvaženoj gospođi doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić na poduzetim radnjama i praćenju slučaja koje je prijavila moja malenkost poradi zaštite prava djece i suzbijanju korištenja malodobne djece na neprimjerenim mjestima uz veliki rizik sigurnosti djece po vlastiti život djece bez znanja i suglasnosti roditelja djece .
Ukazao sam da gradska vlast grada Benkovca dovodi djecu iz vrtića i škola na nogometnu utakmicu bez znanja i suglasnosti roditelja .
Veliki propust o sigurnosti je učinjen tako što su policijski službenici policijske postaje Benkovac sa namjerom zanemarili provjeru unošenja zabranjenih pirotehničkih sretstava opasnih po život djece ,jer stadion nogometnog kluba ,,Velebit,, – Benkovac tog dana je bio prepun malodobne djece iz vrtića i osnovnih škola bez znanja roditelja iste te djece .
Vjerujem u inspekciju prosvjete Republike Hrvatske koja bi trebala sankcionirati i kazniti počinitelje na primjeren naćin po zakonskoj regulativi zakona i ustava Republike Hrvatske o malodobnoj djeci i zaštiti njihovih prava kako se ovako nešto nikad više nebi događalo u našem Benkovcu .

S poštovanjem ,Darko Kovačić

HOP