BUJANEC DOVEO ‘EKONOMSKOG STRUČNJAKA’ JURČIĆA, KOJI JE UPROPASTIO INA-u, A DRUGI MU JE LINIĆ, GLAVNI STRATEG UNIŠTENJA INA-e

0
3319

Dva nekadašnja novinarska pulena HDZ-a iz trećerazrednog novinskog lista Imperijal Domagoj Margetić i Velimir Bujanec otišli su svaki svojim putem, ali kada se o ekonomiji govori, jedan i drugi su teške trube.

margetić partizan bujanec-800x433-640x350

Bujanec je znatno bolje prodao i svoje znanje i svoje neznanje. Neke od njegovih emisija su teško gledljive, ali se mora priznati kako ih je par bilo dosta značajnih. Iako se Bujanec trudio i uspio izgurati konkurenciju u Ozani Bašić i njenoj emisiji Oluja, koja za razliku od njega itekako vlada ekonomskim pitanjima i dalje se nastavio neuspješno baviti ekonomijom iako o ekonomiji očito nema blage veze, jer su mu glavni ekonomski stručnjaci Jurčić i Linić ili to znači kako on štiti krupni kapital i glavne štetočine u zemlji. Uglavnom neka se okane čorava posla jer samo daje vjetar u leđa ljudima koji su uništili nacionalne interese.

nikola-k
Nikola Kovačević

Sa Sternom sam se zakačio kada je bio ministar gospodarstva i dozvolio je uvoz derivata, dolaskom u INA-u Stern je smijenio sve ljude koji su bili protiv njegove politike, tako i mene. rekao je Kovačević.

Stern tada pokušava odigrati igru da sa MOL-om  on bude vlasnik , ali ne uspijeva u naumu, jer ga Gregurić, Linić, Jurčić i društvo blokiraju u tome naumu i oni preuzimaju njegovu ideju. I tada je doveden Dragičević blizak Mesiću u INA-u, koji uništava u potpunosti INA-u i prepušta MOL-u upravljačka prava.

17.07.2003. Vlada RH –  K. Jurčić, potpisuje Ugovor o prodaji 25%+1 dionica.

MOL prije plaćanja 505 milijuna $ ucjenjuje  Vladu RH i dobiva upravljanje Financijama i Korporativno upravljanje te nove, dopredsjednik Uprave INA-e i Zamjenik predsjednika N.O. INA-e ( Geszti – Aldott ).

MOL je raspolagao povlaštenim informacijama, koje nije imao OMV ( U Siriji INA angažirala MOL-ovu tvrtku Geoinform, za izvođenje završnih elektrokarotažnih mjerenja ( kemijske, fizikalne i mehaničke karakteristike, sadržaj i vrsta fluida ).

 https://www.hop.com.hr/2016/11/16/glavnu-pljacku-hrvatske-izveli-su-greguric-linic-i-jurcic-a-rohatinski-je-prekrsio-zakon-o-financijama-rh/

Vlada RH potpisuje Ugovor za PARTNERSKI ODNOS s MOL-om, za kojeg se ne zna vlasnička struktura, osim da Mađarska Vlada raspolaže paketom dionica 25%+1 dionica. Danas MOL raspolaže sa 49,08% dionica INA-e, gdje je po informaciji HANF-e, MOL kupovao dionice mimo burze.

Zakon o privatizaciji INA-e, katastrofalna procjena vrijednosti INA-e, izostavljanje nalazišta nafte i plina u Siriji vrijednosti 23 milijarde $, izmjena elemenata iz Prijedloga Ugovora s strateškim partnerom, Izbor najgoreg partnera, neodgovorno praćenje realizacije potpisanog Ugovora i ucjena MOL-a – upravljanje, plaćanje u inozemstvu, skrbnički račun ….-sve su to grijesi Jurčića kojeg Bujanec naziva s poštovanjem profesore. Baš takvih nam profesora fali-konstatirao je Nikola Kovačević koji još uvijek nije dobrodošao u njegov studio…

Nema što čovjek se razumije u ekonomiju.

HOP