´PETI DAN´ JE POSTALA EMISIJA ZA MEDIJSKU PROMOCIJU KOMUNIZMA

0
12684

Mislila sam da “peti dan” ne može pasti niže nakon Viskovića, Makovića, Zidića i nekadašnje domaćice te emisije Milane Vuković Runjić, elite naše propale kulturne scene. No, prevarila sam se. U novom izdanju te emisije ju zamjenjuje vječno nekešeni prosvjetiteljski bradonja Boris Jokić, jer takvi nikada ne ostaju bez posla u Hrvatskoj, mada je njegova prosvjetiteljska uloga u obrazovnoj reformi propala. Nino Raspudić si je s njim frendovski na “ti”, što još njegov akcent samo još više naglašava. Ponovno, nema ni traga polemici, jer se oni svi uglavnom slažu i nadopunjuju. Klasična komunistička indoktrinacija.

luka-popovHrvatska nema nikakvu važnu geopolitičku ulogu kao što je imala Titova Jugoslavija, kaže golobradi debeljko i rumenko Luka Popov, još jedan član tog tima intelektualaca iz noćne more. Njegovi preci su bili sudionici NOB, pa se osjeća pozvanim govoriti o simbolima, gdje očekivano brani one partizanske. Hrvatski ga ionako ne zanimaju. Inače je ovaj mladi i tusti znanstvenik fizičar, ali je silno “aktivan” u društvenom životu, što dokazuje i njegova tribina u kojoj se pita treba li krenuti u kapitalizam ili se vratiti u komunizam. Lik se rodio onda kada je komunizam već bio definitivno propao, ali ga se ipak ne želi nikako odreći. Interesantno. Petokraka zvijezda se naravno kod ove petorke uvijek s intelektualnim smiješkom tolerira i rehabilitira. Hrvatski pozdravi nikada. Oni su za ovu prepametnu ekipu uvijek iskonski i nepopravljivo zli i to je za sve vijeke vijekova zacementirano. Nino Raspudić povremeno brusi ionako oble bridove ovih složnih poklonika komunizma svojim doprinosima iz pjesništva i latinskim citatima, što je naravno naročito nakaradno u hercegovačkom govoru.

marija-selakOna koja najbolje prodaje svoju prepametnu pamet je Marija Selak, koja sve zna o vanjskoj politici, piše u Jutarnjem, (h)alter-egu, i koju citiraju u “mufu”, Jutarnjem i Nacionalu, uglavnom, jedna vrlo spretna brbljavica. Ona je rječita glasnogovornica raznih civilnih i neprofitnih udruga, uglavnom onih kojima je bivši ministar kulture Hasanbegović namjeravao srezati novčana sredstva. Sada jasno vidimo i zašto. Ali ipak, dovoljno je pogledati Radu Borić (inače filozofkinja vagine) kako bi se lako razotkrili partizanski trikovi sofisticirano preneseni iz kraja 19. u trenutno 21. stoljeće.

nino-raspudicUpravo je nevjerojatno kako su komunisti i partizančine nakon poraza velikosrpstva u zadnjem ratu uspjeli uzgojiti ovakav soj mladih komunjara. Kao šesti im je nedostajao još samo antihrvat Pernar. Dakle; Boris Jokić, Luka Popov, Rada Borić (sudeći po imenima pitam se polako u kojoj zemlji živim), Dino Raspudić i Marija Selak. Svi skupa su prisno na “ti”, kako te skupo obrazovane partizančine i vole. Samo je još falila logorska vatra i radne akcije kako bi ugođaj bio potpun.

rada-boricSvi ove visokoobrazovane komunjare upotrebljavaju Pernarovu frazu o “sluganskoj vlasti”. Čemu im trebaju fakulteti ako tako složno oponašaju jednog debilnog i psihopatskog medicinskog tehničara, usput i izdajicu hrvatskog naroda? Očito se radi o istoj namjeri; pretopiti Hrvatsku sa Srbijom bilo kako i na bilo koji način, u Srbiji, EU, Putinovoj Rusiji, svejedno – ali pretopiti svakako…. naravno, niti u jednoj od tih kombinacija se ne nalazi SAD, jer im je genijalac Pernar objasnio kako je Amerika najveći neprijatelj Hrvatske. To je i točno, ako se složimo da želimo ponovno krenuti stranputicama Titove revolucije. A taj zločinac je ovoj petorki sasvim sigurno idol. Sigurna sam da će u nekom od slijedećih svojih partijskih sastanaka na HRT3 u istom terminu izbrusiti i tu temu i zajednički trijumfirati u zaključku da ga treba rehabilitirati i nekako oživiti. Možda u liku i nedjelu Ivana Pernara? Ne sumnjam.

Hrvatska javna televizija postaje javni servis nove generacije komunista i njihove medijske propagande. Hrvatski narod nad kojim je u više navrata izvršen genocid pod znakom partijske crvene zvijezde je podvrgnut konačnom pranju mozga takvim emisijama koje će uvijek i uporno izbjegavati sve što je hrvatski narod ikada ostvario – od njegove kulture, opstojnosti na ovim prostorima, pa sve do Domovinskog rata kao temelja te iste države u kojoj ovi intelektualni zabušanti i prevaranti krivotvore sve činjenice zbog kojih taj isti narod i postoji.

Ingrid Runtić

HOP