Skandal: ‘Sveta Esma’ (Marija Slišković) odlikovana od predsjednice, dobivala je plaću 7000 kuna za svoj humanitarni rad i kupila ogromno zemljište na Murteru

0
5807
Saznali smo nove skandalozne podatke oko odlikovane od predsjednice Marije Slišković, rođene Esme Golubić. Velika humanitarka zaradila je plaću svojim humanitarnim radom, pa tako je dobivala od zaklade koju su osnovali ona i Milan Bandić (ispred grada Zagreba) redovito 7000 kuna plaće. U čemu je humanost, ako je za svoj rad dobila plaću? U čemu je njena humanost prema silovanim ženama Vukovara, ako su zbrinjavanje silovanih financirali grad i država? Humanitarka Esma je zaradila i mirovinu, ali se ne sjeća iznosa, izjavila je na sudu. Tragikomedija. Ponavljamo genijalne dijelove ugovora M. Bandića i svete Esme kako bi javnost konačno shvatila preko čijih se leđa prebija priča o silovanim ženama;
ODGOVORNOST ZAKLADE Članak 18. Za obveze u poslovanju Zaklada odgovara cijelom svojom imovinom. Gubici Zaklade pokrivaju se iz sredstava Zaklade. ( u prijevodu na pučki, ako Marija Slišković posluje sa gubicima, grad sanira gubitak)
 

VIII. PRESTANAK ZAKLADE
Članak 19.
Zaklada prestaje s radom na način propisan Zakonom o zakladama i fundacijama.
U slučaju prestanka rada Zaklade, preostala imovina Zaklade pripada osnivačima razmjerno njihovim ulozima u osnovnoj imovini. ( znači gradu i Mariji Slišković)

IX. PRIJELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Članak 20.

Za upravitelja Zaklade određuje se Marija Slišković.

I ono najvažnije;

III. IMOVINA ZAKLADE

Članak 6.
Osnovna imovina Zaklade u trenutku njezina osnivanja su novčana sredstva u iznosu od 120.000,00 kuna, koju će osnivači Zaklade uplatiti najkasnije do podnošenja zahtjeva za osnivanje.
Osnovnu imovinu uplatit će osnivači Zaklade, kako slijedi:
– Grad Zagreb u iznosu od 100.000,00 kuna;
– Udruga Žene u Domovinskom ratu u iznosu od 20.000,00 kuna.
Osim imovine navedene u stavku 1. ovoga članka, sredstva Zaklade prikupljaju se donacijama zakladnika, članova, podupiratelja te aktivnostima Zaklade, prilozima domaćih i stranih fizičkih i pravnih osoba te gospodarenjem imovinom sukladno članku 16. Zakona o zakladama i fundacijama.

Članak 7.
Osnivači Zaklade se obvezuju da će godišnje pridonositi te da će najkasnije do 31. ožujka svake godine u korist Zaklade uplaćivati iznose, kako slijedi:
– Grad Zagreb iznos od najmanje 400.000,00 kuna;
– Udruga Žene u Domovinskom ratu iznos od najmanje 20.000,00 kuna.

Za ovakvu blamažu predsjednica je odlikovala svetu Esmu.

vlasnicki-esma
VLASNIČKI LIST 12700 M2 NA MURTERU

Esma je kupila i atraktivno zemljište na vrhunskoj lokaciji, otok Murter. Procjena zemljišta humanitarke Esme prelazi preko milijun i pol kuna. Na drugoj strani preko pokvarenih novinara rangiranih visoko u našim medijima tužaka stvarnu humanitarku, izuzetno uglednu gospođu J. Polić Biliško, koja se brine o Hrvatskoj baštini, nikada niti kune nije uzela za svoj rad, nije dobila plaću preko njene zaklade, a kćeri gospođe Biliško masu puta su sudjelovale besplatno baš za plaćenu Esmu i silovane žene. Njih dvije ne mogu nigdje dobiti posao na trajni ugovor, dok djeca svete Esme rade u famoznoj Hypo banci, danas Addico banci.

Hypo se svojevremeno povezivao sa udbaškim elitama ex države.

Gospođu Polić Biliško koja redovito prijavljuje sumnjive rabote ovakvih moralista već je tijekom devedesetih pokušao uništiti Feral Tribune i Nacional, jedna od novinarskih lažljivica je današnja predavačica na FPZ-u i česta gošća HRT-ovih “strateških naricaljki”, Otvoreno, profesorica Grbeša. Gospođa Biliško Polić je tada optužena kako je vodila ženski zatvor u Jugoslaviji i bila upraviteljica, iako uvažena gospođa nikada nije bila na čelu takve ustanove. Sud je to i dokazao. Ta laž je progurana u medije jer je  Polić Biliško otkrila i zaustavila kriminal u Studentskom centru, na čijem je čelu u ratnim godinama bila. Umjesto da predsjednica odličje daje takvoj osobi, ona daje odličje Esmi Golubić, ženi koja je promijenila ime kako bi se njoj teže došlo u trag. Političari svetoj Esmi daju novac kao kikiriki, bez puno objašnjenja i natezanja, te se time potvrđuje kako je sveta Esma dio političko-medijske hobotnice. marija-sliskovic

Još je jedan podatak čudan je oko svete Esme; kako je uopće došla do silovanih žena u Vukovaru, ako je to liječnička tajna?

Ako bilo tko od nas pokuša nešto slično napraviti sigurno neće uspjeti. Očito se radi o sprezi politike i svete Esme, koju su mediji napravili slavnom, a narod sve to dobro platio, pa čak i njenu plaću i ugodan život,  s kojim je došla i do mirovine.

HOP