BUJANEC TRAGEDIJOM U OBITELJI LALOVAC DODATNO ZAPRLJAO HDZ

0
13961

Jučerašnja Bujica je pokazala još jednom koliko je hrvatsko društvo prepuno poremećenih osoba. Poremećeni odnosi u obitelji Lalovac i tumačenje nasilja u obitelji kako kome odgovara završilo je u emisiji poznatog borca za ženska i ljudska prava Velimira Bujanca, koji je svojevremeno nagrađivao svoje ljubavnice iliti djevojke drogom zauzvrat za seks. U njegovoj emisiji je sudjelovala Lalovčeva žena koja je svog Borisa prijavila u rujnu prošle godine za obiteljsko nasilje, baš pred izbore. Kako saznajemo od Bujanca i nje, ista se prošle godine učlanila u HDZ. Nije uopće jasno zbog čega je ta činjenica Bujancu bitna, jer to i nije neki predmet nastale situacije u obitelji Lalovac. Ovim pitanjem praktički je sam Bujanec demantirao vlastitu emisiju i želju HDZ-a da od privatnoga napravi javni skandal.

Znatno više od toga zabrinjava činjenica (ako je ona točna) da pomoć Lalovčevoj Anastasiji nije dala ženska udruga B.A.B.E., vjerojatno jer su ideološki bliže SDP-u. Čovjek se onda pita čemu postoji ovakva udruga prepuna novca. Za samog Lalovca otežavajuća okolnost u ovoj situaciji obiteljskog nasilja je zdravstveno stanje supruge koja ima karcinom. Inače, obiteljsko nasilje je klasični obrazac postupanja UDBA-e naspram neposlušnog kadra. Prema nekim izvorima, radi se o bankarskom lobiju koji se na ovakav način osvećuje Lalovcu, a po drugima se radi o tome da je HDZ u ofenzivi protiv SDP-a, jer se udarom na INA-u udara na HDZ. Kad sve ovo saberete, tužna priča obitelji Lalovac odlazi u drugi plan i podsjeća na sudbinu obitelji Pukanić.

Prema trećim izvorima, Boris Lalovac se pokušava prikazati kao neka debela i zrikava verzija ubojice iz knjige i filma “Parfem”, koji nečujno omamljuje svoje žrtve, odvlači ih u neki tamni kut kako bi im oderao kožu i od njihove kose u alkoholu napravio novi parfem pod nazivom “Anastasia”. Radi li se stvarno o takvom manijaku, treba pokazati istraga. Ozljede koje ima gospođa Lalovac i njeno svjedočenje počinje se razvlačiti po medijima, iako je sve već odavno prijavljeno DORH-u. Na vlasti više nije SDP, pa bi po toj logici taj predmet odavno trebao biti riješen ili se i u ovom slučaju radi o SDP-HDZ dogovorima.

Što na kraju iz svega ovoga možemo zaključiti? Udruga B.A.B.E. koja je zadužena za zaštitu maltretirane ženske populacije ne reagira, DORH ne reagira, policija istražuje mjesecima, a nekadašnji seksualno-kokainski prijestupnik Bujanec se bavi ženskim pravima. Čini se da je veliki skandal oko obitelji Lalovac uobičajeni skandal naše odurne zbilje. U toj zbilji odvjetnik Nobilo šamara vlastitu suprugu i klince po ulici, drugom odvjetniku ubijaju kćer usred bijelog dana, bivša ministrica socijalne skrbi Opačić ne reagira na svjedočenje Lalovčeve supruge, a sve se to nesmetano odigrava u republici Hrvatskoj.

Ako se Bujanec htio dodvoriti HDZ-u, svojom je glupošću HDZ-ovce napravio mutikašama, jer je Lalovčevu ženu zapitao potpuno nepotrebno i u ovom slučaju nerelevantno pitanje je li ona članica HDZ-a i kada je to postala. Upravo time je dao argument u ruke jugoslavenskoj ljevici i svima nama obznanio da se u ovom slučaju radi o političkom pitanju.

Ingrid Runtić

HOP