NEVIĐENI SKANDAL: HRT DAO MILIJUN I ČETRISTO TISUĆA KUNA ZA SERIJU O SRPSKIM MANASTIRIMA (bez natječaja) I ZA SRPSKU PROPAGANDU!

0
32738
ZAPOSLENIK HRT-A BRANKO IŠTVANČIĆ ISISAO MILIJUN I ČETRISTO TISUĆA KUNA ZA SERIJU O SRPSKIM MANASTIRIMA
Neviđeni skandal. Govorilo se i zna se o kriminalu Vinka Grubišića, ali se malo zna o kriminalnim radnjama Branka Ištvančića. Ištvančić je stalni zaposlenik HRT-a koji dobiva redovitu plaću a da gotovo niti nije dužan dolaziti na posao. Zato se ima vremena baviti kriminalom. Zajedno sa svojom nevjenčanom djevojkom Irenom Škorić, članicom Partije i stranke Ive Josipovića, ima:
1.producentsku kuću Artizana,
2.udrugu Artizana,
3. Umjetničku organizaciju Noć hrvatskog filma.
To je po zakonu zabranjeno imati stalno zaposlenje i još 3 poduzeća sa strane kojeg formalno vodi njegova djevojka Škorić, dok u stvari on sam radi sve poslove vezane za produkciju sve tri producentske kuće, izvlačeći novce iz državnih institucija Ministarstva kulture i HRT-a.
Irena Škorić kao članica Partije Ive Josipovića i bliska sa ondašnjim Ministrom kulture Berislavom Šipušem isisala je iz Minstarstva novce za jeftinu manifestaciju koja se održava jedan dan i prikazuje stare c/b filmove, a ime joj je Noć hrvatskog filma koju vode par Ištvančić-Škorić.Ivo-Josipovic-Irena-Skoric
Šipuš i Josipović su joj sve to dali. O tome je pisala Vitomira Lončar-Bucka u ”Slamki spasa”.
Već sljedeće godine Škorićka i Ištvančić prikazuju isti program c/b starih filmova ali preko Šipuša otimaju od likovnih umjetnika 100 tisuća kuna koji se preusmjerio u kriminal Irene Škorić i Branka Ištvančića koji vode Noć hrvatskog filma. O tome je pisao T-portal. Sve to radi Branko Ištvančić kao stalni zaposlenik na HRT-u sa ogromnim koeficijentom i velikom plaćom, za koju ne dolazi niti na posao. Pojavi se 1 ili 2 puta tjedno radeći na svojem laptopu radnje za svoje 3 spomenute firme.
To znam jer sam i sam zaposlenik HRT-a. To svi znaju. Ali svi šute. Mnogi su voditelji dobivali otkaze zato što su za vrijeme godišnjeg odmora bili viđeni na nekim manifestacijama, a ovaj inkriminirani, bolje rečeno ljubavni i kriminalni par Branko Ištvančić-Irena Škorić isisavaju novce od poreznih obaveznika i HRT-a. Irena Škorić isisavala je novce i iz Ministarstva kulture preko Berislava Šipuša i za svoje knjige i za Noć hrvatskog filma i za mnogo toga drugoga.skor i
Branko Ištvančić je prvi koji treba odgovarati za krađu novca od HAVC-a. Dobio je 4,5 milijuna kuna za svoj filmski projekt Most na kraju svijeta i zajedno sa svojom djevojkom Irenom Škorić kupio novi stan i novi veliki auto. Kupio je naravno istim novcima filmsku opremu velike vrijednosti upravo tim novcima od HAVC-a. Doslovno je HAVC Branku Ištvančiću i Ireni Škorić kupio stan, HAVC im je kupio auto, HAVC im je kupio skupu filmsku opremu.
A da ne govorim o mutnim rabotama Irene Škorić koja je prije 5 godina od HAVC-a isisala 150 tisuća kuna za razvoj projekta Moj tata, što se može naći na stranicama HAVC-a.
Vrhunac kriminala tog ljubavnog para koji želi zaposjesti HAVC i jedno drugog postaviti na visoku funkciju jest isisavanje milijun i četrsto tisuća kuna iz HRT-a za snimanje dokumentarne serije o srpskim manastirima, a projekt nosi naslov ”Manastiri”, produkcija Artizana film.
Odobren je mimo natječaja za vanjsku produkciju od strane HRT-a. Odobren je zbog političkog pritiska Ive Josipovića. Irena Škorić i zaposlenik HRT-a Branko Ištvančić bez ikakvog natječaja nego putem političkog pritiska Ive Josipovića na vodeće ljude HRT-a, mimo natječaja su dobili milijun i četristo tisuća kuna za 9 epizoda serije u kojima se veliča srpstvo, pravoslavlje i dolazak Srba u Hrvatsku. Pojedini sudionici u tom serijalu koji je završen, a HRT ga treba uskoro prikazati, sudjelovali su aktivno u vlasti Republike Srpske Krajine. Kako je moguće da zaposlenik HRT-a isisa svojem poduzeću milijun i četristo tisuća kuna i još uvijek dobiva stalnu plaću.
Kupuje stanove i auta, a sve u sprezi sa svojom djevojkom Irenom Škorić, dokazanom komunistkinjom čiji je novi film ”Neželjena baština” pljuvanje po Hrvatskoj, jer se ne brine za spomenike iz NO-a čije bi očuvanje sve nas koštalo milijune. U filmu se pojavljuje i Milorad Pupovac, a glazbu za film je radio njen drugar iz Partije Ivo Jospipović koji glumi u tom dokumentarnom antihrvatskom propagandnom filmu.
Kada će konačno HRT dati otkaz svojem zapolesniku koji isisava mlijune sa televizije i zajedno sa djevojkom Škorićkom snima pamflete o srpskim manastirima i navodnom rušenju spomenika i nebrizi za partizanske spomenike.
Koliko znam, uskoro treba biti revizija natječaja svih projekata na HRT-u koji su nabavljeni od vanjske produkcije. Ali Srpski manastiri, projekt u 9 epizoda Branka Ištvančića i Irene Škorić, čak nije ni bio na natječaju nego je na kriminalan način dodijeljen. Valjda će revizija i to uzeti u obzir.
Zanimljivo je da Branko Ištvančić osim što je isisao mlijun i četristo za svoje poduzeće Artizana, novce uzima perući ih preko ugovora za honorare projekta serije ”Manastiri”. Uplaćuje navodno duplo veći honorar ekipi suradnika, a oni mu moraju polovinu vratiti i tako oprani novac Ištvančić sebi stavlja u džep, kao zaposlenik HRT-a.
Samo na jednom preplaćenom ugovoru Ištvaničić opere između 30 i 50 tisuća kuna. Npr. za obradu tona uplaćuje toncu Ivici Drniću 100 tisuća kuna, a on mu je dužan vratiti 50 tisuća. Isto tako pere novce preko studija ”Guberović” koji mu je vršio snimanje i postprodukciju.
Hvala.
Zaposlenik sam HRT-a
HOP
VEZANI ČLANCI