UDRUGA POLICIJE RAZGOLILA R. OSTOJIĆA, NELEGALNA SMJENA 2439 ŠEFOVA POLICIJE I 4000 OTPUŠTENIH BRANITELJA!

0
9081
saborsko povjerenstvo

KOMPLETAN PREDMET UNIŠTAVANJA HRVATSKE POLICIJE POD RANKOM OSTOJIĆEM (18 STRANICA PRIJAVE UDRUGA POLICIJE)

Više od 5000 mladih policijskih službenika najvećim djelom u primorskim PU i gradu Zagrebu temeljem potpisanih (nezakonitih) izjava oduzeta su im prava koja im pripadaju temeljem zakona o radu i kolektivnog ugovora a temeljem činjenice da rade izvan mjesta prebivališta, zbog povećanih troškova života i nemogućnosti raskida ugovora zbog ugovorne obveze doslovno su u robovlasničkom odnosu. Novine su izvještavale o policajcima koji jedu u pučkim kuhinjama, koji kradu po trgovinama, korupciji, i dr. mnogo težim slučajevima koje pokazuju u kakvu su egzistencijalnu ugrozu dovedeni navedeni pol. službenici. Prave istine o životu tih mladih ljudi daleko su  potresnije od onih koje odjeknu u javnosti. Sa 3.500,00 kuna osigurati si stan i hranu i dolaziti mjesec dana na posao nije nitko u mogućnosti izvan mjesta prebivališta s višestruko povećanim troškovima.

Promjenom uredbe zvanje policijskog službenika postalo je bezvrijedno, politički postavljani šefovi imali su apsolutnu moć uništavanja ljudi, posljedice I gubitnici su društvo u cjelini jer se stvorila klima pogodna za karijerističku birokratsku korupciju koja je danas najrasprostranjenija u rh. a  takvoj atmosferi svi pokazatelji sigurnosti iz godine u godinu su sve gori.  

Upravni sud: Smjena 
2439 
šefova 
policije nelegalna

Presuda Upravnog suda ruši interne natječaje ministra Ranka Ostojića.

Upravni sud ovih je dana donio prve presude u korist smijenjenih šefova policije 2012. i 2013. godine kada je s rukovodećih mjesta u policijskom sustavu pometeno čak 2439 policajaca.

17 NAJNESIGURNIJIH: Zagreb se našao visoko na listi najmanje sigurnih gradova u Europi

Tražit će milijune?

Nepravomoćnom presudom Upravnog suda tako je potvrđeno rješenje Odbora za državnu službu kojem su se smijenjeni policijski rukovoditelji žalili, a koji je utvrdio da novi rukovoditelji nisu mogli biti imenovani jer nisu bili razriješeni stari.

2001.g. MUP-a, reorganizirano je sa katastrofalnim posljedicama kako za policijsku organizaciju tako i za društvo u cjelini ravnatelj policije bio je Ranko Ostojić.

Oko 4000 otkaza policajcima, najvećim djelom Hrvatskim braniteljima.

Posljedice takvim upravljanjem u MUP-a, vidljive su iz publikacije Vodič kroz Mup-a, iz 2003.g. str. 54, broj razbojništava sa 667 u 1999.g. dosegnuo 1204 u 2002.g., a zbog nepoštivanja prava iz kolektivnog ugovora temeljem sudskih presuda država je policijskim službenicima isplatila gotovo 2 (milijarde) kuna što je poštivanjem zakona moglo biti višestruko manje.

HOP