SKANDALOZNO: MINISTARSTVO KULTURE DOZVOLJAVA FRLJIĆU UNIŠTAVANJE POLJSKO-HRVATSKIH ODNOSA

0
16460

Prije dva dana je Jutarnji objavio svoj članak u kojemu brani Frljićev bolesni performans u Poljskoj i naziva Poljake koji su se s pravom našli povrijeđenima tom Frljićevom jezivom predstavom – nacionalistima. Naši domaći sljedbenici bivših komunista koji se danas nazivaju antifašistima agresivno šire svoju propagandu izvan granica Hrvatske – i to čak do lustrirane Poljske.

Neću se dalje osvrtati na najnoviju idiotariju koju je izveo Frljić u predstavi, jer ona to s aspekta umjetničke kritike i ne zaslužuje – nego ću radije istaknuti da se od strane pokvarenog i izpačenog Frljića zaista radi o poticanju mržnje, vrijeđanju vjere i vjerskih svjetonazora kršćana, simbola kršćanstva (križa i Isusa) te o stravičnom vrijeđanju pokojnog pape Ivana Pavla II, koji je prije nepune dvije godine proglašen i svetim. Taj papa je naročit trn u oku prostaku i bezumniku Frljiću kojemu zaista ništa nije sveto, pa ni zauzimanje tog pape za Hrvatsku u najtežim trenucima Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države, a najmanje mu je sveta ta Hrvatska koja ga i dalje plaća za njegove prostačke ispade po svijetu.

Papa Ivan Pavao II je volio Hrvatsku i puno napravio za nju, o tome nema spora – a Frljić tu istu Hrvatsku iskonski mrzi, i u toj mržnji ide toliko daleko da preko tog svetog pape gazi jednako po Hrvatima kao i po Poljacima, kao narodu iz kojeg je proistekao sveti Ivan Pavao II.

U kojoj zemlji Frljića čeka zatvor ili ludnica – još ćemo vidjeti. Za sada slobodno širi svoj prostački i nemoralni smrad po Europi, a hrvatske državne institucije ga još za to i nagrađuju i plaćaju. Sigurno je da zemlja koja plaća i trpi ovog nekulturnog nasilnika i širitelja mržnje prema vjeri i drugim nacijama nije zaslužila nazivati se kulturnom, naprednom ili modernom. Još je jasnije da jedan od glavnih medija u toj zemlji kao što je Jutarnji koji u svom naslovu prosvjednike protiv Frljića u Poljskoj naziva nacionalistima, time jasno pokazuje svu svoju bolesnu perverziju i podršku ovom mrzitelju svega hrvatskog, poljskog, vjerskog ili civiliziranog. A to je samo po sebi zastrašujuća činjenica. Antifašist Frljić je pak sam sebe svojim kretenskim i uvredljivim predstavama javno proglasio neokomunističkim fašistom. To što je usto i bezbožnik – je njegov vlastiti križ.

Kako mi se čini, analizirajući njegov bolesni performans, prvo predstavljen u Srbiji, nakon toga u Hrvatskoj, a onda i u Poljskoj, radi se očito o svjesnom i od naručioca plaćenom zlostavljanju i gaženju krucijalnih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti obitelji, vjere i nacije u korist globalne prostitucije. Tko je naručioc njegovih predstava – može se lako zaključiti. Frljić je svojim djelovanjem prvo potencirao raskol u hrvatskom društvu, da bi danas bio osnova uništenja poljsko-hrvatskih odnosa i na taj način destabilizira republiku Hrvatsku kraj inertne i kratkovidne ministrice Obuljen, koja je za vrijeme svog stolovanja u HAVC-u dopustila antidržavni i antihrvatski film o pokoljima u Dvoru na Uni, u kojemu je falsificiranjem činjenica bačena ljaga na hrvatsku vojsku. Tako sada Frljić dalje baca ljagu na Hrvatsku.

Ingrid Runtić

HOP