Prvi objavljujemo: Martina Bienenfeld kandidatkinja je HDZ-a za gradonačelnicu grada Zagreba

0
9194

Martina Bienenfeld  supruga poznatog biznismena židovskog porijekla Jakova Bienenfelda  bivša je stjuardesa, godinama radila u suprugovim tvrtkama i sadašnja direktorica Turističke zajednice grada Zagreba kandidat je HDZ-a za gradonačelnika. Supruga Jakova Bienenfelda, s kojimse sada već prije 20 godina upoznala u avionu Croatia Airlinesa.

Studirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je stekla stručni naziv diplomiranog romanista i informatologa (smjer muzeologija), a 2004. godine završava poslijediplomski znanstveni studiji, smjer „Međunarodni turizam u nacionalnoj ekonomiji“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te stiče akademski stupanj magistra društvenih znanosti.

Martina Bienenfeld stoji iza projekata kao što su “Advent u Zagrebu” koji je proglašen najboljim u Europi prema izboru nezavisnog portala European Best Destination, koji je naš glavni grad izabrao u konkurenciji od 20 europskih gradova.

Nitko u HDZ-u nije siguran da će ona pobijediti Milana Bandića, ali je osigurala mjesto u skupštini. Inače kandidatkinja je vrlo bliska suradnica Andreja Plenkovića. HDZ nije podržao Brunu Eshi koja bi mnogima mogla pomrsiti račune ako uđe u izbornu utrku. Hoće li Plenković uspjeti progurati blisku suradnicu uskoro ćemo vidjeti…

Igor Drenjančević

HOP