NAPUŠENA MERKELICA: ‘VUČIĆ PRIDONOSI MIRU U REGIJI’ – BLEBNULA I OSTALA ŽIVA!

0
4091
German Chancellor and chairwoman of the German Christian Democrats, Angela Merkel reacts during a news conference after the party's weekly executive committee meeting in Berlin, Germany, Monday, May 23, 2011. Chancellor Angela Merkel's conservative party slipped behind the environmentalist Greens to third place in a state election in Bremen on Sunday, its worst result in Bremen in over 50 years. (AP Photo/Michael Sohn)

Priopćenje sa stranica njemačke vlade u svezi dolaska Aleksandra Vučića:

Merkel hvali reforme u Srbiji, rekla je prilikom Vučićevog posjeta Njemačkoj. Sastanak je trebao biti u petak, ali je održan ranije, u utorak. Merkel je rekla da je Vučić uložio velike napore kako bi osigurao sve uvjete da se pristupni pregovori s EU nastave. Istovremeno je Merkel pohvalila ulogu Srbije u izbjegličkoj krizi. Njemačka i Srbija su dvije zemlje koje su vrlo usko isprepletene i povezane, izjavila je Angela Merkel.

“Želja nam je da se njemačko-srpska suradnja i dalje nastavi. Pritom je jako dobro to što je Vučić u proteklim godinama proveo značajne reforme koje su pripremile put gospodarstvu i boljoj klimi za investicije. Privatizacija državnih poduzeća dobro napreduje, a gospodarski rast od 1,8% pokazuje da ste na dobrom putu”, rekla je A. Merkel. 400.000 Srba žive trajno u Njemačkoj, a Njemačka je jedan od najvažnijih partnera Srbije u trgovini. Direktne njemačke investicije u Srbiji kreću se u visini od 1,3 milijardi eura.

Ingrid Runtić naša prevoditeljica sa njemačkog jezika odmah je uočila sličnost priopćenja datog iz uredna kancelarke Plenkoviću. Copy-paste sustav priopćenja govori pak kako njemačka onemoćala kancelarka ima isti sustav prema dvije države, što je katastrofalno. Ali tu njenim glupostima nije kraj. Njemačka diplomacija je tradicionalno loša, ali Merkeličina konstatacija kako Vučić pridonosi miru i stabilnosti u regiji graniči s ludilom. Srpski brod luđaka predvođen mentorom Šešeljem naručio je vlak u Rusiji na kojeg je naljepljeno “Kosovo je Srbija” S KOJIM JE HTIO IZAZVATI RAT NA KOSOVU.kosovsko četnička pizdarija

Srpski predstavnik došavši na srpski Božić u Hrvatskoj prijetio je zemlji domaćinu, Vulin, Dačić ne zna se tko je luđi i veća nacionalistička zvijer u Srbiji, ali za očito napušenu kancelarku, oni su predvodnici mira. DDR odjeljak u mozgu proradio je komunističkoj suradnici Merkel. Želeći Srbiju u EU radi istu glupost kao i s izbjeglicama, ponaša se kao ćorava kokoš.

U nastavku piše :
-Srbija je dio jedne regije koja se još uvijek bori za stabilnost. Premijer Srbije se uvijek trudio da ta borba za stabilnost bude “mirna i razumna”. Merkel spominje Kosovo u ovom kontekstu: “Povijest i dalje djeluje. Nadam se da će se napetosti u regiji moći ponovno prevladati.” Merkel spominje i Berlinski proces koji će se nastaviti ovo ljeto na sastanku u Trstu. “Taj proces treba omogućiti međusobno približavanje zemalja regije i ojačati neke projekte kao što su npr. projekti infrastrukture.”
Posljednjih godina je Njemačka postala najveći bilatelarni donator Srbiji, a od 2000. godine je Njemačka dala na raspolaganje Srbiji više od 1,6 milijardi eura u okviru bilateralne suradnje u razvoju. I što se tiče izbjegličke krize, Njemačka podržava Srbiju iz sredstava humanitarne pomoći.
Piše u izvješću da se premijer Srbije uvijek trudio oko mira, a to je jeziva pokvarena njemačka laž. Prijetnja susjedstvu ruskim migovima 29 je vjerojatno po Merkel put k miru. 
HOP