HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Makarske je prije 2 godine pretukao ratnog vojnog invalida

0
5287

Jučer nešto iza podne na Dugišu dogodio se nemili incident u kojem je pretučen ratni vojni invalid Damir Beroš, pripadnik Udruge vojne policije Domovinskog rata.

Kukavički su ga napala dvojica Makarana, Jure Brkan, zamjenik direktora Turističke zajednice grada Makarske, gradski vijećnik HDZ-a, član predsjedništva i dopredsjednik gradskog odbora te stranke te njegov stranački kolega Joško Cvitanović, ujedno i Brkanov zet (sestrin muž).
– Sve je počelo u četvrtak oko 17 sati kada sam u blizini zgrade policije i katastra otišao u posjet prijatelju i nisam imao gdje parkirati. Slobodnih mjesta je bilo dovoljno, ali su sva bila blokirana rampicama, priča nam Damir Beroš.

– 25 godina parkiram ovdje, a sad nemam gdje, pa nisam se u ratu pet godina borip protiv četničkih barikada da bi me u mom rodnom gradu dočekale barikade, uzviknuo je ratni vojni invalid Beroš da bi mu uskoro prišao izvjesni Stipe Škrabić i fizički nasrnuo na njega psujući ga i srušivši na pod gdje ga je nastavio udarati. Srećom, naišao je Berošev prijatelj koji ga je spasio od daljnjih udaraca.
– Uspio sam pozvati policiju, no ne vjerujem da će od moje prijave išta biti, kazuje nam Beroš. Sutradan je Beroš krenuo platiti neke račune i na Dugišu se pješke uputio prema svome parkiranom vozilu kada mu je neki stariji čovjek s prozora dobacio“Platit ćeš manijače!“. Trenutak kasnije na Beroša se niotkud zaletio neki pas kojeg je uspio odgurnuti nogom, a onda su se kako kaže, pojavili Jure Brkan i Joško Cvitanović. Nije im trebalo dugo i Beroša su udarcima oborili te ga nastavili kukavički tući napodu slomivši mu prst na lijevoj ruci.
– Tukli su me rukama i nogama, a Brkan mi je dobacio „Ne znaš ti s kime si se zakačio!, priča nam razočarani Beroš koji je i nakon ovoga incidenta pozvao policiju,  a zbog svega je morao zatražiti i liječničku pomoć!

Izvor: MEGA MEDIA (1.8.2015.)

Djelatnici policijske postaja Makarska su dan kasnije izdali Jošku Cvitanoviću zabranu prilaska Damiru Berošu na 10 metara ili manje. U Naredbi o određivanju mjere opreza stoji da Cvitanović do 8.kolovoza ove godine ne smije prići Berošu te da mu je takva mjera određena zbog prekršaja protiv javnog reda i mra.
Obojici nasilnika je određena novčana kazna, a Jure Brkan se navodno pohvalio društvu da mu nije žao ni jedne kune kazne što je izudarao Damira Beroša.

Damir Beroš danas komentira ovaj incident od prije skoro dvije godine riječima:  …od tada sam pod mobingom, cilj je ocrniti me što više da bi se našlo opravdanje za ovo. Sačekuša je bila planirana 15-tak dana unaprijed.

Gradski odbor makarskog HDZ-a je u siječnju ove godine izabrao tog istog Juru Brkana koji je pretukao ratnog vojnog invalida Damira Beroša prije 2 godine – kao svog kandidata za gradonačelnika Makarske na predstojećim lokalnim izborima u svibnju. Jure Brkan je u međuvremenu postao predsjednik makarskog HDZ-a i tako usprkos nasilnom ponašanju i premlaćivanju ratnog vojnog invalida napredovao u političkoj karijeri, te se sada nada fotelji i budžetu gradonačelnika ovog poznatog turističkog grada Hrvatske.

pripremila: Ingrid Runtić

HOP