NARODNI HEROJ PRIJETIO BIVŠEM PRIPADNIKU SPECIJALNE POLICIJE SA ´ŠTRIKOM´

0
3288

Već danima “narodni heroj Kutine i okolice” Damir Markuš prijeti svima koji dijele naše članke, jer nas je samozvani heroj prozvao “orjunašima, komunistima, crvenima, udbašima” itd. Na svom profilu već danima provodi linč protiv svih koji su se usudili posumnjati u njegovo veliko junaštvo. Suborce branitelje naziva glupanima i trolovima, jer je on ipak najveći heroj Vukovara, što opravdava valjda činjenicom da je ostao živ. Ne vjerujemo da bi Blago Zadro ikada progonio svoje suborce, vrijeđao ih, a kamoli progonio po društvenim mrežama.

markuš o kovačiću 23.3

Pritisak koji Markuš provodi ima svoje razloge u izborima i koaliciji s HDZ-om. Već je od jedne grupacije pravaša prozvan HDZ-ovim kadrom te mu iznesene činjenice o njegovom ratovanju i poslijeratnom ponašanju i ne odgovaraju previše. Zato i mora sve svoje snage uložiti u sprečavanje svakog iznošenja činjenica o njemu; a poglavito spriječiti svaki upit zašto ne živi u stanu koji mu je dodijeljen od ministarstva branitelja. Prije Domovinskog rata ovaj je novi Miroslav Krleža radio u Petrokemiji na najjednostavnijim poslovima, jer za nešto više nije imao naobrazbu ni kvalifikacija. Kažu nam njegovi radni kolege da je u jednoj ruci nosio lopatu, a u drugoj metlu i čistio pogon kada bi u njega procurilo umjetno gnojivo. Građani Kutine znaju dobro što je bio prije rata i zato ih užasno iritira današnje ponašanje “narodnog heroja Kutine i Moslavine”. Nažalost, u našoj zbilji kamiondžije postaju generali, mesokobasičari ubojice hrvatskih agenata, a Petrokemijin obični radnik – heroj nad herojima koji juriša po fb na svakog onog koji čita HOP portal. Baš kao što je prijetio i divljački napadao lokalne novinare, tako to čini danas na facebooku.

Zlobnici bi nakon objave njegovog radnog mjesta pomislili da podcjenjujemo rad, što je potpuno krivo, već time jasno prikazujemo praksu naše države; guranja u prvi plan kadra koji nema uvjete niti znanja za određene poslove ( Pernar kao medicinski brat stručnjak je za ekonomiju i vanjsku politiku)…

objava z.gregurić

Ali tu njegovom divljaštvu nije kraj, već je kolegu branitelja s impozantnim ratnim putem izvrijeđao te mu prijetio štrikom (među kajkavcima poznata riječ za uže). Kako smo mi shvatili, tekst napisan u sms poruci koja je upućena zgroženom i zastrašenom branitelju, predstavlja pozivu na linč protiv osobe kojoj je poslana poruka, jer – zna se čemu služi uže u takvoj konstrukciji poruke. Kao svaki pravi “narodni heroj”, i ovaj Markuš ne želi stati sam pred hrabrog branitelja, već mu prijeti zajedno sa svojom ekipom. Prijetnja nije nimalo neozbiljna, u što smo se uvjerili i sami, jer ovaj očito neuravnoteženi lik je spreman obračunavati se sa ljudima koji imaju drugačija saznanja o njemu.

Umjesto da Grad Kutina nudi mjesto dogradonačelnika ovakvoj osobi, trebalo bi se pod hitno razmisliti o ukidanju naziva “heroj” s ovakve osobe koja vrijeđa i prijeti drugim braniteljima. Ako je Zadar mogao bezrazložno oduzeti titulu heroja Anti Gotovini a koji je istu zaslužio, s kojim se ovaj ni na koji način ne može mjeriti, ne vidimo zašto to ne bi učinila i Kutina, i to s debelim razlogom – poglavito jer se radi i o kaznenom djelu.

Ingrid Runtić

HOP