Kajin: ‘Agrokor je stvarni uspon doživio je 2000. godine kada je na vlast došla Račan- Budiša koalicija

0
2390

Nakon Oreškovića, Alvareza bojim se da možemo očekivati nekoga za restrukturianje cijele države. Gospodo u Vladi: ovo nisu karaoke!
Agrokor treba spasiti. Todorića deposedirati, tj. oduzeti imovinu, a ministre i župane koje je Todorić preuzeo u svoju upravu zatvoriti. Oni su glavni krivci ove krize. Umjesto da su radili za narod, služili su Todoriću i velikim interesima. Bili su to pojedinci iz HDZ-a, SDP-a, HDSSB-a, IDS-a… To je država u državi.

Za Todorića su radili Jakovčić, Ostojić, Kuštrak, Marić… I što sad? Agrokor je ranih 90- tih počeo stvarati HDZ, ali stvarni uspon doživio je 2000. kada je na vlast došla Račan- Budiša koalicija. Iz Agrokora je tada na čelne funkcije izvršne vlasti došlo gotovo 20 ljudi. Preuzeli su HNB, carinu, ministarstvo financija, poljoprivredu, energetiku itd.
Pitam se da li to vide “mali” ljudi. Pa nije Agrokor stvoren sam od sebe. Nakon ovog treba krenuti u razvlašćivanje i ostalih tajkuna jer između njih i Todorića nema razlike. Nitko od njih svojim novcem nije došao do onoga što posjeduju. Nakon Todorića biti će još Todorića. Nakon Agrokora biti će još Agrokora. Čini mi se da je ovo vrh sante leda.
No, bit je tko će sada preuzeti tisuće ha u Istri i Baranji. Bit je tko je to Todoriću omogućio i zašto je po prestanku mandata pozapošljavao na desetine ministara, župana, guvernera, šefova policije… Rješenje je nacionalizacija Agrokora i ono što je srpski premijer Vučić učinio tajkunu Miškoviću. Isto valja učiniti sa ministrima i županima koji umjesto da su radili za narod, služili su Todoriću. Ovako će još jaču poziciju zauzeti Lidl i Kaufland, a naši prerađivači će biti istisnuti.
Što ćemo sa Todorovićevih 1200 ha u Istri? Ili će to sutra kupit neki Rus za 1.5 mil. €? Više bi nam mogli reći Jakovčić i Ostojić koji su radili kod Todorića. Prodavati m/2 zemlje za manje od cijene 1 cigarete je pljačka Istre. O Gineti i Agrolaguni neću.

Damir Kajin

HOP