HRT je ulupao milijun i pol, a Bandić ‘samo pola milijuna’ za filmove o srpskoj crkvi, ali za hrvatsku pravoslavnu crkvu nema novaca!

0
3470

Hrt je ulupao preko milijun i četristo tisuća kuna u seriju o srpskim manastirima u Hrvatskoj, iako se srpska pravoslavna crkva naziva tek u 20 stoljeću, točnije 1947. godine baš pod imenom SPC, a do osnutka prve Jugoslavije ti manastiri i crkve su bili tek pravoslavni. Znači državna televizija je odlučila poništiti povijesnu istinu i sve pravoslavce nazvati Srbima,a to je put u ostvarivanje velike Srbije. Autokefalnost srpske crkve pod drugim nazivom spominje se tek 1922. godine, Autokeflana srpska pravoslavna crkva u kraljevini SHS-e.  Do tada je postojala tek Pećka patrijaršija.spc u

Iz čiste panike od činjenica o hrvatskim pravoslavcima brže bolje srpska crkva uz pomoć sluganske vlasti snima lažiranu povijest pravoslavaca u zemlji.

Bandić je nedavno dao SPC-u pola milijuna kuna za drugi film o njihovoj crkvi, koja usput je dobila kanoničnost prijevarom, jer je podmitila carigradskog patrijarha, starog masona.

Arhiepiskopu hrvatske pravoslavne crkve Bandićeva administracija je poručila da nema novaca za njega! Plaćamo crkvu koja brani srpska obilježja u prostorima koje je preotela, u kojoj se glasno veliča Draža Mihailović,  a popuju bivši srpski teroristi.

Žalosno je kako malo odgovorni u zemlji znaju o povijesti. I još manje drže do nje. Pravoslavne crkve i manastiri bili su u Hrvatskoj i prije dolaska srpske crkve, mnogi pravoslavci nisu Srbi i time se diskvalificira njihov značaj u Hrvatskoj povijesti. Snimanje dokumentarnog filma o srpskim crkvama u Hrvatskoj je falsifikat povijesti i njime se želi zabetonirati jedan pogled na Hrvatsku povijest koji nije točan. Kome je to u interesu? Pokušavam kroz mediji to objasniti, ali nitko ne sluša. Kada tražim pomoć od gradskih vlasti, ne mogu je ostvariti, ali srpska crkva bez problema dobiva podršku za nevjerojatan falsifikat povijesti, koji na kraju financiraju građani Hrvatske!– rekao je za naš portal arhiepiskop Aleksandar.
-Zanimljivo da me pojedinci iz srpske crkve zovu klerofašistom, drugi pak nekakvim doušnikom bivše komunističke partije, iako oni prvima postavljam pitanje što je pjevanje četničkih pjesama ili slavljenje Draže Mihailovića, to je crkveni nauk? Onima drugima, kojima smeta moje porijeklo, kako je žalosno da o hrvatskom pravoslavlju nažalost znam više od pojedinih znanstvenika u Hrvatskoj. Zašto takvi objedi na moj račun?
Stvarno priznanje drugačijih pravoslavaca u Hrvatskoj smanjilo bi lagodan život srpskih svećenika, koji od Hrvatske dobivaju novac, a koji u Srbiji mogu samo sanjati.
HOP