Mamićeva slika izabrana za back cover Uskršnjeg izdanja 2017. god. britanskog Hidden Treasure art časopisa

0
2177

Dubrovačkom slikaru Stjepku Mamiću Uskrs je uljepšala vijest da je njegova slika Net-Cannes Edition izabrana za back cover Uskršnjeg izdanja 2017. god. britanskog Hidden Treasure

http://online.pubhtml5.com/ttpw/jiyx/#p=80

Art  Magazine.

U ovo izdanje uz tekst o našem umjetniku su uvršetne  njegove četiri slike ( na str. 30 i 31, link  za e izdanje   Hidden Treasure Art eMagazine Easter 2017), od čega po prvi put slika s motivom iz nove  serije „Meduze“ s početka 2017. godine. Iste slike će biti uvršene u  ovogodišnje izdanje knjige Hidden Treasure koja će iz tiska izići u srpnju ove godine. Ovo je prvo javno predstavljanje slike iz nove serije “Meduze” nakon iznimno svjetski uspješno predstavljene serije “Mreža”.

Inače, Mamićeva slika jedra Sv. Petra krasila je naslovnicu proljetnog izdanja britanskog časopisa Hidden Treasure u svibnju 2015. godine kada je imao samostalnu izložbu u Royal Opera Arcade Gallery u srcu Londona nadomak Trafalgar Squerea. Tada je u časopisu objavljen i interview s dubrovačkim umjetnikom i pomorskim kapetanom.

Svojevrsni test da li će „Meduze“ privući pažnju kao “Mreža” je već u lipnju kada će dubrovački kapetan  po prvi put  izlagati sa jednim od  najvažnijih  pariških povijesnih udruženje umjetnika LeSociété des Artistes Indépendants  ( Udruženje samostalnih umjetnika) na njihovom Salonu koji se po prvi puta od  davne 1884. godine  održava u Cannesu, na mondenskom Croisette, u Salon du Vieux Port (Gare Maritime).

O značaju povijesnog  pariškog Salona des Independants najbolje svjedoči činjenica da su njegovi članovi i osnivači bili: Paul Cezanne, Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec,Camille Pissarro, Albert Dubois-Pillet, Odilon Redon, Georges Seurat, Paul Signac te da su s njima izlagali i Henri Matisse, Jean Metzinger,  Vincent Van Gogh, Picasso  i brojni drugi.

U  att. je i originalna slika s back covera  Hidden Treasure te ista dorađena  koju Stjepko Mamić upućuje kao Uskršnju čestitku  Vama i svim vjernicima  kršćanske vjeroispovijesti i ljudima dobre volje.

HOP