Hrvatski časnici u srednjoj Bosni ubijeni su zbog otkrića veze A. Vasiljevića s zapovjednicima HVO-a i Armije BiH

0
9413

U dokumentima koje smo dobili sa svih strana zaračenih vojski u BiH došli smo do saznanja kako su psi rata iz Beograda podmetnuli svoje ljude među Hrvate i muslimane, a samu kontrolu kadrova nadzirao je srpski Goebbels Aleksandar Vasiljević.

Teren je  bio u centralnoj BiH, područje Vareša. S Hrvatske strane njihov čovjek je bio Ivica Rajić. Kod njega u ured često su dolazili ratni zločinac Beara, kao i ubojica iz Škabrnje, osobni čuvar Vojislava Šešelja Vasilije Vidović, što nam potvrđuje osoba iz zapovjedništva. Ivica Rajić je uklonio sve prijetnje s Hrvatske strane planu A. Vasiljevića da ovlada ovim terenom.vojvoda_vasilije_vidovic_vaske_1993_i_2012_01-1

Iz toga dokumenta opisano je ubojstvo djelatnika SIS-a Željka Bošnjaka Luje na svirep način. Prema svjedočenju zapovijed je izdao sam pukovnik Rajić. Vlatko Troglić ubio je i satnika SIS-a Zvonka Dužnovića na isti način, izvukao je satnika Zvonka Dužnovića iz Kreševa, iz škole gdje mu je bila obitelj smještena, te ga je kilometar i pol od same škole ubio. Njegove dokumente kao dokaz ubojstva donio je Rajiću. Troglić je odlikovan Hrvatskim trolistom! I ima povlaštenu mirovinu.

Troglić je ubio obje osobe na isti način, udarcom kundaka u glavu bi ošamutio osobu, te je u obje osobe sasuo rafal od 5-6 streljiva u prsa. 22. veljače 1994. godine Dužnović je odveden iz Kreševa sa izgovorom pred njegovom suprugom kako je pozvan zbog rješavanja stambenog pitanja. Supruga je nazvala u zapovjedništvo u roku od tri sata i iz te razine su javili supruzi kako nije  pozvan u zapovjedništvo. 23.2. 1994. godine nađen je leš  Dužnovića u mjestu Brezanje. Istragu njegova ubojstva vodio je Ivan Bandić.

Mate Lučić isto je ubijen kako bi plan uspio.

Danas je proglašen Lučić herojem a ubojstvo se prikriva, iako je pao kako ne bi otkrio vojsku Aleksandra Vasiljevića u hrvatskim redovima.

Prilažemo dokument iz kojeg se vidi način ubojstva Lučića, zanimljiv je razgovor Joze Bore i Vinka Antunovića, kojem srpska služba daje kodno ime Hegel. Nema sumnje da je Lučić ubijen jer je trebao smijeniti Rajića.  Antunović je bio načelnik uprave za obrambene pripreme u to vrijeme na hrvatskoj strani. Ova dvojica odlaze i na razgovore u Pale s srpskom stranom, prkoseći tuđmanovim zapovijedima.

S druge strane u vrijeme ubojstva Lučića na muslimanskoj strani nalazi se Benadil Memišević nekadašnji zapovjednik vojne policije u Beogradu , na Topčideru, u činu kapetana koji tek 1992. godine dolazi na poziciju zapovjednika operativne grupe istok pri Armiji BiH, Visoko, pod zapovjedništvom  3. korpusa Envera Hadžiasanovića ( zapovjednik bataljuna vojne policije u Sarajevu do 1989. godine), kojeg mijenja  srpski agent Sead Rekić, svi ljudi odani Aleksandru Vasiljeviću. lučić d

Svjedok događanja i vodić Mate Lučića isto je ubijen nedugo od ubojstva Lučića, dok je Lučićev pištolj podmetnut kod ubojstva SIS-ovca Bošnjaka tri mjeseca kasnije iz istog razloga.

Ovim rasporedom zapovjednika sa svih strana upravljao je Aleksandar Vasiljević. Kada su naši časnici otkrili te činjenice, svi redom su ubijeni.