Šeks i Bebić preko MOSTA su rušili Karamarka zbog straha od lustracije?!

0
11715

Osvetnik Šeks se vratio u HDZ da bi upravljao RH

Kada je osnovan MOST, mnogi su posumnjali da ga je osnovao uvoznički lobi, odnosno, Branko Roglić. Međutim, nakon nastupa gospona Šeksa  na HRT u emisiji Iza zavjese, čini mi se da je MOST osnovao upravo Šeks uz pomoć svog kuma Bebića. koji je iz Metkovića i koji je preživio čistku nakon Hrvatskog proljeća. U tom nastupu Šeks je izjavio da je bio Okružni javni tužitelj i da ga ne bi trebalo lustrirati jer je robijao u Jugoslaviji i tako se iskupio za prijašnje grijehe. No, nisam čuo koje?

U istom nastupu je rekao  da se pobunio protiv Karamarka kada je raspustio svoju Vladu. Čudno! Što je Karamarko mogao učiniti sa njegovim marionetama iz  MOSTA?

Sve pokazuje da se Šeks suprostavio Karamarku zbog lustracije nakon što ju je ovaj najavio, a noviji događaji to potvrđuju. Plenkovića nikada nije zanimala lustracija niti ga zanima danas. Lustracija ne zanima ni MOST. Prije izbora Plenković je tvrdio da mu je MOST siguran koalicijski partner mada mu se MOST ponekad traljavo opirao. Na koncu je MOST postao koalicijski partner Plenkoviću bez ikakvih ucjena i pogovora,  ali ponekad mu se opirao samo da bi dao vjetar u leđa Šeksu i njegovom nagonu moći. Tako je Šeks ponovo postao politički mag. Pogledajmo koja ministarstva je uzeo MOST? MOST je Šeksa vratio u politiku i još jednom ga učinio političkim moćnikom.

Nije mi jasno kako sve ovo nije uočio ni jedan politički komentator niti  politički analitičar koji se sjećaju Šeksovih bravura u hrvatskoj politiki. Sve pokazuje da je on tipičan osvetnik koji se osvećuje svakome tko mu stane na žulj. Pored MOSTA u rušenju Karamarka su mu pomagali i bjegunci iz HDZ-a  –  Dalić, Prgomet i Kujundžić  –  koji su se nakon instaliranja Plenkovića za  predsjednika  vratili u HDZ. Imao je svoje suradnike i unutar HDZ-a. Pokušao je vratiti bivšu premijerku i predsjednicu HDZ-a  Kosor, ali izgleda da  je zbog nje naletio na otpor unutar stranke pa je njezin povratak odgodio.

Preko Sanadera i Kosorice  se osvećivao pokojnom predsjedniku Tuđmanu jer su oni u suradnji sa Mesićem, a kasnije i Josipovićem,  vršili detuđmanizaciju. To je tražio  samo zato što ga  predsjednik Tuđman nije uvažavao, možda zbog nekih njegovih prijašnjih nedjela. I Sanadera i Kosoricu za predsjednika HDZ-a je postavio Šeks. Njegova poznata izjava o Gotovini je glasila: locirati, uhititi i trasferirati. Nedavno je izjavio da ta izjava nije bila njegova odluka nego je istupio kao vikar. Na koncu se odrekao Sanadera i priklonio gospođi Kosor te preko DORH-a i Mladena Bajića,  zajedno sa njom omogućio njegov progon. Ne, ne tvrdim da je Sanader nevin, ali koliko hrvatskih političara je nevino? Drago Krpina i tko drugi? Zbog progona ga je optuživao i Glavaš.

Istovremeno je imao suradnike i u oporbi, pa je logično zaključiti da on kontrolira i oporbu. Sve ukazuje da Šeks kontrolira hrvatsku političku i medijsku scenu u cjelosti jer ovo što mediji rade predsjednici Grabar Kitarović toliko je neukusno i zločesto pa se dobiva dojam da Šeks ima svog kandidata za predsjednika na slijedećim izborima.

Našu najučinkovitiju, najpošteniju i najdomljubniju Predsjednicu poslije Tuđmana treba ogaditi pred nemislećim pukom, a to dobro čine bivši udbaši i doušnici u medijima. To čini samo zato što se Predsjednica odrekla njegovih usluga zbog pomilovanja prijatelja njegovog pokojnog sina.

Kako vidimo, neki Hrvati imaju nepovjernje prema HDZ-u, posebice odkada se Šeks ponovo vratio na poziciju moći. Sve što radi Plenković radi po njegovim naputkima. Od Plenkovića ne možemo očekivati zakon o lustraciji jer bi lustracija obuhvatila Šeksa i mnoge nepoznate i moćne udbaše. Međutim, lustracija je nužna i najprije je treba sprovesti u HDZ-u jer u toj stranki i danas djeluje veliki broj udbaša ili njihovih potomaka. Ovo je analiza prošlih događaja, najviše utemeljena na osobnoj percepciji, i samo ukazuje na nevolje hrvatske politike. Svi ovi događaji  otkrivaju Šeksa kao lukavog manipulatora i nemilosrdnog osvetnika.

Ako birači razumiju ovaj vapaj, već na lokalnim izborima bi morali reći ne udbaškom HDZ-u. HDZ će postati domoljubna i demokršćanska stranka tek kad se okrene kršćanskim korijenima – pravednosti i poštenju. U Sabor treba vratiti Županijski dom, a oba Doma ne smiju imati više od 110 sabornika. Treba ukinuti donacije civilnim udrugama i davati im donacije samo kad promiču hrvatske interese. Treba također ukinuti civilni nadzor nad ministarstvima i povjernestvo za sukob interesa. Te udruge  služe za uhljebljenje stranačkih i podobnih osoba.

Jedino tako možemo zaustaviti izdajnički bal mnogih udruga u Hrvatskoj. Treba također razlučiti što je državni, a što lokalni interes. O demografiji i osnovnom školstvu se mora brinuti država, a ne lokalne upravne jedinice jer takve ovlasti vode u diskriminaciju i korupciju – najveće neprijatelje demokracije.

Poledajmo što radi Bandić u Zagrebu prije izbora. To je kupovanje oportunih i licemjernih birača, a najmanje  promicanje ideja. Takvo ponašanje treba zaustaviti jer tako se ne stvara demokratsko ozračje. Drugi kandidati nemaju gotovo nikakve šanse jer oni nemaju gradsku kasu da kupuju birače. Komunisti su vladali uz pomoć straha, a današnji političari vladaju uz pomoć državnog ili lokalnog proračuna.

Očito, UDB-a i KOS u Hrvatskoj vladaju preko proračuna jer u Saboru i lokalnim upravnim  jedinicima imaju svoje poslušnike.

Srećko Radović pismo čitatelja

HOP