Demokracija koja vrijedi jedan tanjur graha

0
3301

Jedan tanjur graha vrijedi hrvatski model demokracije. Svake godine, bar jednom topli obrok za umirovljenike, sirotinju i ostale.

Jedan tanjur graha, vrijednosti 20 kuna za osiguranje privilegija, ogromne saborske plaće, velike plaće službenika i namještenika, koji složno s vlašću žive na račun gladnog naroda. 250 000 službenika i namještenika, policajaca i sudaca ne vide korupciju u pravosuđu, ne vide lopovsku privatizaciju, ne vide korumpirane političare, ne vide korumpiranu vlast i za to dobivaju ogromne plaće i naknade svi zajedno, a narod ako ima sreće tanjur graha 1.5. svake godine i podrugljiv usklik; “sretan vam praznik rada”.

Pola milijuna uhljeba živi na račun 4 milijuna građana. Prvo su uhljebi sve banke i privredne subjekte uništili i pokrali, kako bi danas ogromnim režijima i ogromnim porezima muzli građane i preostale privrednike.

Oko pola milijuna građana ne radi ili ne prima plaću. Godišnja iseljavanja su ogromna, a “domoljubi” nam nude ustaše, partizane i heroje domoljubstva. Bore za pozdrave, bore se oni drugi za Tita, puna su usta svima domoljublja, a zapravo se bore za ravnopravnu pljačku građana.

Branitelji gladuju, a oni lažni uživaju njihove mirovine. Neki dobivaju povlaštene dionice, drugi figu. Sve samo kako bi opstala korupcija, nepotizam i laž. 17000 ubijenih u ratu u kojem su neki dobili činove generala, a prije su bili lokalni kradljivci, neki su od lokalnih kradljivaca dogurali do predsjednika stranke, neki su od državnih štetočina dogurali do savjetnika premijera. Demokracija koja vrijedi jedan tanjur graha. Vlast koja ne vrijedi ništa narodu, ali vrijedi tajkunima i političkim lopovima.

Zadnji slučaj Hrvoja Runtića govori koliko je jada u ovoj vlasti, jer fučkaš zemlju koja ovisi o glasu prevrtljivog Hrvoja Runtića, kako bi uopće opstala.

HOP