1. MAJ U HRVATA: u Okučanima se slavi Bljesak, a u Rijeci se otvara izložba o Titu uz blagoslov min. kulture

0
7502

Svibanj je za Hrvate znakovit mjesec. Mjesec u kojemu se na isti dan slavi međunarodni Praznik rada kao i vojno-redarstvena operacija Bljesak kojom je 1995. godine u Okučanima započelo oslobađanje okupirane Hrvatske, okupirane od strane velikosrpskog agresora. U tom istom mjesecu svibnju obilježava se jedan od najvećih masakra nad hrvatskim narodom, pokolj na Bleiburgu. Danas su svi ovi praznici i obilježavanja stavljeni pod znak upitnika. Prvi – (Praznik rada) zato što se u današnjoj Hrvatskoj gazi sve one koji žele živjeti od svojega rada, koje se politički prevaranti sjete jednom u godini s jednom porcijom besplatnog graha. U ostalim danima radni ljudi Hrvatske koje su ti isti prevaranti od političara nazvali “malim ljudima” krepavaju od gladi, nameta, poreza i ovrha. Toj velikoj većini hrvatskih građana je upravo pomoću hrvatskih zakona oduzeto svako ljudsko dostojanstvo i pravo na život i rad. O nezaposlenima da i ne govorimo.

Drugi – Bljesak, vrhunska i vrlo uspješna vojna akcija kojom je započelo stvarno oslobađanje hrvatskog naroda ne samo od okupacije velikosrpskog agresora, već i od monstruozne tamnice naroda Jugoslavije i njezine JNA (koja je tada i vojnom silom htjela porobiti Hrvatsku), također se sveo samo na naslikavanje naših izdajničkih političara u Okučanima i plotune. Čim odzvone plotuni, Hrvatska se do slijedećeg obilježavanja (onog VRO Oluje) vraća u prisilni mrak u kojemu se ponižava braniteljska populacija, gazi sve hrvatsko i to svim sredstvima.

Samo za dva dana će u hrvatskom gradu Rijeci biti otvorena izložba posvećena najvećem koljaču Hrvata i najvećem zločincu novije hrvatske povijesti koji je odgovoran za masovni pokolj Hrvata na Bleiburgu. To je najbolji dokaz kako se sustavno ponižavaju Hrvati u samoj modernoj državi Hrvatskoj i kako se i dalje krivotvori njihova povijest i stradanje. I to uz čak dva paralelna povijesna instituta u Hrvatskoj.

Ima li takvoj Hrvatskoj koja zatire istinu o Hrvatima, koja falsificira svoju povijest i koja nezahvalno po drugi put (u miru) ubija svoje branitelje (stvaratelje moderne hrvatske države), koja ubija glađu svoj pošteni i radišni narod da bi hranila svoje političke i gospodarske lopove i prevarante  – ima li takvoj Hrvatskoj spasa? Nema, ali ima pravoj Hrvatskoj, međutim – ne bez Božje pomoći. Uzdajmo se u Njegovu pomoć i zagovor kako bi se zajedno osovili na noge i pogledali hrabro istini u oči. Prvenstveno se obraćamo takozvanim “malim ljudima” koji su u očima tihe većine pravi veliki junaci.

Ovo je vaša država, ovo je vaša domovina, ustrajte na istini i pravednosti, ustrajte u svojoj ljubavi prema vašoj (našoj) domovini! Povjerujte u vlastitu snagu, okanite se obožavanja lošijih od vas samih, okanite se kulta ličnosti, okrenite se Bogu, istini i svojoj domovini! Imamo Hrvatsku – nemojmo je ponovno izgubiti!

Bog i Hrvati!

Ingrid Runtić

HOP