Kajin: VELIKA IZLAZNOST NA LOKALNE IZBORE SPAŠAVA ISTRU OD KRIMINALA IDS-a

0
2264

Slušajući pojedine oporbene kandidate i gledajući šta im se događa u Istri, polako ali sigurno sve dolazi na moje. Nažalost, za to treba vremena. Napadi na privatan život, prijetnje i ucjene neke su od obilježja istarske političke scene. Prodavanje magle o toleranciji, multikulturalnosti, razvijenosti jedino je šta preostaje kako bi se prekrila realnost. Mladi iseljavaju. 11.000 radnih mjesta manje je nego 2008. Toliko o gospodarskom čudu. O korupciji, kriminalu, klijentelizmu, izvlačenju javnog novca, umreženosti u svim porama društva kao i o onih 35 točaka dr. prilikom. Istra još nije demokratski sazrela. 15-20% ukupnog biračkog tijela odlučuje o vlasti i zato je vladajućem režimu u cilju što manja izlaznost jer njihovo je biračko tijelo disciplinirano i uvijek isto. Izlaznost od 55-60% donosi promjene. Zato izađite na izbore u nedjelju.

Jedini istarski general i hrabri kandidat za rovinjskog gradonačelnika Sergio Rabar govori o strahu koji vlada među građanima. U to sam se i sam uvjerio skupljajući potpise za vlastitu kandidaturu i slažući listu za Gradsko vijeće.
Govori da je Rovinj talac određenih porodica, familija i grupa koji su od grada napravili bankomat za svoje bogaćenje dok mladi iseljavaju zbog jednoumlja i nemogućnosti zapošljavanja zbog svima nama u Istri znanih razloga. Navodno da se u Rovinj nije vratilo više od 1000 diplomiranih studenata zadnjih nekoliko godina.
Generale, svoj kraj neizmjerno volite. Još jednom pokazujete hrabrost i na tome Vam čestitam. Nastavite i dalje progovarati o problemima svoje sredine i mijenjajmo Istru nabolje.

NA ŠTA SE TROŠU MILIJUNI NAŠIH NOVACA?

40- tak puta pitao sam istarskog župana i pročelnicu koliko Istarska županija i povezana društva troše na medije?
Po mom saznanju, Istra godišnje troši 3.5. mil. kn. Ako tome pridodamo istarske gradove, općine, komunalna poduzeća možemo govoriti o 15 mil. Na intelektualne usluge IŽ troši 18.6 mil., a cijela Istra 60 mil. kn. Na PR-u u IŽ radi 10-tak ljudi pa bi i njihove plaće trebalo pribrojit kao i glasnogovornika svakog grada itd.
Što su oni izgradili- neviđeni sustav stranačkog zapošljavanja, uhljebništva i izvlačenja javnog novca.

Damir Kajin

HOP