Ekskluzivno: Lažni general HV-a Čollaku gostovao na kosovskoj televiziji i kompromitirao HV!

0
18431

Na kosovskoj televiziji pojavio se Esad Čollaku u odori hrvatske vojske u zvanju general bojnika. Isti je poznat iz emisije Bujica, Velimira Bujanca prije neki dan, kada je pozvao i Marka Perkovića Thompsona na Kosovo. Na taj način dao si je veliki publicitet i značaj jer je sama emisija dosta gledana. I mi smo prenijeli djelove emisije prema dogovoru s Bujancem. Ipak preko našeg izvora iz braniteljskih udruga upozoreni smo da se radi o lažnom generalu HV-a, što je provjerom preko generalskog zbora i MORH-a potvrda data našem portalu.

-Nije jasno tko je dao odoru generala HV-a ovom lažnjaku, on nikada nije bio u HV-u, tko mu je dao iskaznicu i tko ga promovira. Ovime se želi kompromitirati predsjednica i vlada, jer nekakvi lažni general na stranoj televiziji iznosi svoje stavove u generalskoj odori- rekao je za naš portal naš izvor

Bujanec je već imao teški gaf sa lažnim poglavarom HPC-a Škulićem u emisiji, a kojeg je profesor Jurišić nedavno izbacio s predstavljanja knjige o povijesti Hpc-a, na kojem skupu je bio i ugledni novinar Igor Vukić, tako da je ovo jedan sličan tomu.Tko je Esad Čollaku ili Kristijan Kiki Qollaku predsjednik Unije Albanaca i Udruge Albanaca Domovinskog rata RH.

Esad1

Cijelo vrijeme domovinskog rata u Hrvatskoj  Esad ili Kristijan ima potvrdu sudjelovanja u HV RH, ali nije jasno kako na potvrdi lokacija  Modriča kada je ista pala 3 mjeseca ranije ,a za zasluge je odlikovan hrvatskim križem od Franje Tudjmana, a koji je zapravo dobio na prijedlig HVO- Žepča iz 1997. godine. Bio je dio HVO-a Žepće. Odora na Čollaku najbolje dokazuje hrvatske oznake sa oznakama i albanskih oružanih snaga na slici. Križ kao odlikovanje dobio je od Hrvatske države, na paletama je oznaka HV-a, a na rukavu oznake kosovske vojske.

Esad Čollaku od 1992 do 1995 bio je pripadnikom HVO Žepče u diverzanskoj skupini koju su činili  i Albanci. Zbog potjernica za ratne zločine sklonio se na Kosovo, da bi se odjednom pojavio u Karlovcu gdje danas živi.

Nije  Čollaku niti general HVO-a,  kako tvrde albanski izvori  navodno je kosovski general, prema izvoru iz Bujice .  Kako doznajemo umirovljen je kao satnik HVO-a, a prijedlog za odličje dobio je zbog ranjavanja.

Naš portal nije dobio nikakva saznanja da je navedeni Čollaku general kosovskih snaga, već smo dobili dokument od kosovskih snaga kako se radi o vojnom veteranu, zona odgovornosti Drenovica, brigada 111.  Adem Jashari, gdje se pod rednim broj 2 nalazi Esad N.  Čollaku ( službena iskaznica 050785, izdana u Prizrenu),a bio je pod zapovjednikom Sami Lushtakuom. Dokument je to Kosovske države. Nema saznanja da je general. Da je Čollaku general imao bi svoju zonu odgovornosti, a ne zapovjednika.

BRIG_111_-_VETERAN_lista_shtese

11.11. 1998. otkopana je grobnica sa 42 civila na području Žepće, za koju se tereti navedeni lažni general HV-a, prema odori koju nosi.

Nedavno je u majici HOS-a sudjelovao u pobuni u makedonskom parlamentu jedan nasilnik, a vijest su prenijeli svi srpski mediji, da bi na kraju Makedonci među pobunjenicima pronašli agenta srpskih službi.

ustase-makedonija-1493329937-1170565

Čini se da je Čollaku isti obrazac, po kojem se širi sukob na Kosovu, okrivljava lažnog generala i naravno Hrvatsku ,koristi desničarske medije u Hrvatskoj kako bi ovaj lažnjak ispao heroj ili se radi po drugom izvoru korištenje odore u propagandne svrhe zbog samih izbora na Kosovu. Vrlo naivno su desničari  nasjeli na njegovu retoriku samo zato što je pozvao Thompsona na Kosovo, što bi zapravo izazvalo sasvim drugu situaciju. Cijenu bi platila Hrvatska i sam Thompson.

Čollaku nigdje ne tvrdi u javnim nastupima da je general naše vojske, tako nije predstavljen niti u Bujici, ali je činjenica kako je nosio oznake HV-a na Kosovskoj televiziji bez odobrenja MORH-a.

Očito se naša desnica igra vatrom, dok u HDZ-u nitko ne pokazuje interes za rakol nakon ove triper koalicije s HNS-om.

Zanimljivo da u svezi slučaja nisu reagirali niti ured predsjednice niti MORH.

Hrvatska je imala još veću sprdačinu sa tzv. “generalom Mašićem”, koji je imao tri dana rata u civilnoj zaštiti, prošao sve protokole, dobio 11 odličja, da bi tek u zadnji trenutak bilo zaustavljeno postavljanje Mašića u zvanje generala.

Koliko smo prčija od države govori i ovaj slučaj.

Igor Drenjančević

HOP