REPUBLIKA SRPSKA OBITELJIMA UBIJENIH HRVATA NUDI 6500 EURA ODŠTETE I BRATA NE PRIZNAJE DA JE BLISKA RODBINA

0
5848

Ubojstvo obitelji Zec je zločin o kojem se godinama priča u Hrvatskoj, država je dala i milijunske odštete u svezi samog slučaja, u Banja luci ima na stotine sličnih sudbina lokalnih Hrvata, ali je situacija sasvim drugačija.

U jednom slučaju Tomislav Cvetić ubio je majku oštećene i brata na kućnom pragu 8.5. 1992. godine, na suđenje se čekalo 14 godina, a sam ubojica je osuđen na 18 godina zatvora.

Oštećena obitelj za ovaj zvjerski čin od Republike Srpske dobiva sudskom presudom za sam ukop ubijenih i duševne boli ponižavajuću odštetu od 6500 eura, na koju se sumu Republika Srpska žalila! S time da se brat oštećene ne priznaje kao blisko srodstvo, te za njega nije oštećena dobila ništa, već samo za ubojstvo majke. Na ovaj način pokazuje se totalna blasfemija pravosuđa Republike Srpske.

Žalbama se pokušava izbjeći bilo kakvo plaćanje, pa i ovih mizernih 6500 eura odštete obitelji, čekajući da se žalbenim postupkom produži  postupak, nadajući se kako će oštećena umiranjem osloboditi državu bilo kakve naknade.

HOP