Općina Bakar, mala općina za veliki općinski kriminal

0
4230

Vezano za članak iz Novog lista od 15.svibnja 2017. godine pod naslovom „Na području Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu uskoro će niknuti nova poslovna zona“ Ministarstvo daruje 320.000 kvarata zemljišta (navodno državnih?) Gradu Bakar odnosno poduzeću Industrijska zona d.o.o. Isto je već učinjeno za vrijeme vladavine Jadranke Kosor. Prilažem Vam kako to poduzeće daruje 360.000 kvadrata nekoj firmici SBI, a sve to rade na tajnim sjednicama. Zna se.

GB Zona SBI ugovor 2002.

Broj: DUKOK-1332 od 30.06.2017.
Gradu Bakar
Na ruke
Službenici za informacije Grada Bakar Gordana Šimić Drenik
Gradonačelniku Tomislavu Klariću

Predmet: Dopis od GRADA BAKAR vezano za ZPPI Klasa: 008-02/17-01/2 ;
Ur. broj: 2170-02-03/2-17-8 od 20 lipnja 2017 (Tajna sjednica i tajne isplate)

Veleuvaženi izvolite znati
Potvrđujem primitak predmetnog standardnog žblj-anog dopisa Grada Bakar kao neki odgovor na zahtjev broj DUKOK-1329 od 13.06.2017. Taj zahtjev je potkrepljen „Rješenjem ODO u Rijeci“ u kojem se po dobrom običaju odbacuje kaznena prijava protiv svih navedenih kriminalaca Industrijske zone i Grada Bakar. Priložena je samo prva stranica Rješenja K-DO-148/11-XIV od 18 svibnja 2011. godine napisanog od pravnog genijalca Nenada Bogoslavljeva (trenutno javni bilježnik u Kostreni). Kako svakom bljezgarenju dolazi kraj, a to čim prije tim bolje pa izvolite znati slijedeće:
a. Doslovno pišete: „Vezano za Vaš Zahtjev za pristupu informacijama od 13. listopada 2017. godine odgovaramo Vam kako slijedi:“
Zahtjevima ima broj DUKOK-1329 od 13.06.2017, a poslao sam Vam dopis u lipnju 2017. godine, a ne u listopadu 2017. godine (u lipnju cvijeta lipa, a u listopadu pada lišće).
b. Zapisnik tajne sjednice ne postoji, jer kad bi taj zapisnik postojao imao bi ga i bivši direktor Industrijske Zone d.o.o. veleuvaženi Zorko Badenjak, ali on taj zapisnik nije vidio, a vezano za neki sudski postupak koji se navodno vodi protiv njega u Rijeci je isto izmišljotina Oznaka KR-DO upravo znači da se ništa ne vodi i ne izvodi i sve dok postoji takvi ODO-vni odvjetnici/suci i takvi „lex-ovi“ neće se baš ništa događati. Koliko je meni poznato bivši direktor Industrijske zone d.o.o. uživa u svojoj vikendici na Pagu i nije nikada pozvan sa strane Policije ili ODO-a u Rijeci u na razgovor u vezi nekog kriminalnog postupka. Dakle , ako imate „Zapisnik tajne sjednice“ onda dostavite istog.
c. Pod točkom br. 2 u Vašem cijenjenom predmetnom dopisu od 20. lipnja 2017. pišete da je protekao zakonski rok pa poduzeće „Industrijska zona d.o.o.“ nema dokumentaciju. Vi se opet jako varate, ili Vas neki varaju, jer ne može negdje proteći zakonski rok, kad ga uopće nije bilo. Dakle, da ne duljim, nije „Industrijska zona d.o.o.“ kao privatna firma „ravnala“ tuđi teren u vlasništvu firme „Automotor d.d. u Rijeci “, već upravo netko drugi, a to je jedna mala institucija RH koja se naziva Grad Bakar („Mali grad za veliku pljačku“ takav naslov daje glavni urednik Novog lista Robert Frank). Grad Bakar je podigao kredit od dva milijuna DEM kod Ri-Adria banke za izravnavanje terena i punjenje vlastitih praznih džepova, a dobili su direktno podršku istražne županijske sutkinje Ksenije Zorc, a sve je oslobodila sutkinja Općinskog suda u Rijeci Gordana Denona Kusjanović. Čestitam, naročito na bratstvu i jedinstvu. Bratstvu i jedinstvu se priključio i HEP odnosno Elektroprimorje izgradnjom dvije trafostanice za neki bakšiš i bez građevinske dozvole, a trafostanice desetljećima počivaju u miru.
Izvolite znati, da jedino što me zanima je: Gdje je nestao novac? Naročito moj novac, a trag novca nikada ne nestaje.

Odgovorite mi samo na pitanje pod „d.“ i to vrlo kratko: 1. Znate li ? 2. Ne znate i pod 3. Tko je u Gradu Bakar o tome obaviješten i tko bi o tome morao znati?
Napominjem da sukladno još važećim zakonima i propisima (u RH ih ima samo 10.700 važećih zakona i propisa, a od toga oko 4.000 zakona), još uvijek važi članak KZRH da se kazneno djelo čini činjenjem ili nečinjenjem.

S poštovanjem

Radovan Smokvina

Radovan Smokvina dipl. ing.

IKukuljanovo tekst_NEW

 

PRIJEDLOG ZA NOVI REBALANS
Vladi i Saboru Republike Hrvatske
Broj:GUKOK-989 od 7.7.2015.
PREDMET:
Grad Bakar Bogatstvo Republike Hrvatske

Veleuvaženi
Županija Primorsko Goranska odnosno Grad Bakar ima znanja i načina kako se legalno i legitimno stvaraju nove vrijednosti i zarada. Ustavni sud je potvrdio legalnost rješenja. Hrvatskoj nije potreban rebalans, a niti MMF koji uskoro slijedi.
Neke relacije za RH koja ima 56.500 km2 površine komunalna naknada bi prema znalačkom bakarskom receptu iznosila oko
154.250 milijarde € na godinu, pa zar RH nije bogata ?!! a Proračun RH iznosi samo nekih 16.5 milijardi €
Genijalci Grada Bakar su izračunali komunalnu naknadu za livadu bez infrastrukture, a te cifre su zadane prema rješenju Grada Bakar od 26. ožujka 1996. Klasa UP/363-03/94-12/1 Ur. Broj 2170/02-07-96-02/MM i prema tom rješenju je i naplaćeno (oduzeto otimačinom).

U nadi da će se vlada RH ipak urazumiti i prihvatiti genijalna rješenja Grada Bakar prije nego sklapa ugovore s MMF-om.

Srdačan pozdrav Radovan Smokvina

Bakar Zona poklon Kosor

HOP