Pupovac u Srbu slavio klanja nad Hrvatima, ubojstva djece nazvao greškom(!),a prosvjednici su mu uzvikivali; ‘Za domovinu spremni’!

0
6415

Drago mi je da sam ponovno ovdje s vama da obilježimo značajnu obljetnicu , jednu od najznačajnijih u našoj povijesti. Bijedni pokušaji pojedinih grupica pokušavaju omesti ovaj skup zbog čega smo pod snažnim policijskim nadzorom. Istinu se može neko vrijeme potiskivati, ali je se ne može pobijediti – rekao je Stjepan Mesić u svom govoru piše Večernji. Koju istinu?  Da su zvijeri koje ovaj pjevač ustaških pjesama zove hrabrim ustanicima ubili dijete od tri godine? Strašno junaštvo za proslavu u Srbu. O toj istini govori antifašistički pjevač ustaških pjesama?

Posljednji je govor održao Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća.

– Hvala vam što ste došli da pokažete da štujete iste vrijednosti koje su štovali i ustanici. Od njih nećemo nikada odustati. Ustanak je nastao zbog strašnih zločina. Je li u ustanku bilo grešaka? Jeste. Jesu li ubijani ljudi u ataku osvete? Jesu. – rekao je Pupovac. -piše Večernji. Lupetao je kumrovečki profesor i ostao živ. Ubijali su djecu, starce i žene i to je po ovom šovinistu greška? Znači li da su i ustaše radile greške? Pa u čemu je onda poanta? Ako si Srbin kada ubijaš to su greške, a svemu su krive ustaše?! Takve gadarije dopušta ova vlast, a policija čuva skup na kojem se veliča klanje djevojčice od tri godine i to se naziva ustanak. Prestrašno.

Što onda policija ne čuva skupove gdje se ubijaju djeca i slavi se to? Ovo je opasan presedan sa nesagledivim posljedicama! Policija podržava ratne zločine, a vlast to šutke gleda. I tako se Srbima daje mogućnost da ponovo pokolju djecu i to slave kao svoj ustanak. 

Tijekom četničkog ustanka u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine četnici su ušli u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srba te okrutno pobili sve članove 6 obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojima je bilo 12-ero djece u dobi od tri do 14 godina. Žrtve su žive bačene u obližnje jame – u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskome Klancu te u jamu Golubinku. Od gornjih žrtava, 19 ih je poslije upornih zahtjeva rodbine i suseljana tek u svibnju 2014. uz pomoć speleologa ekshumirano iz jame na Dabinom vrhu dok ostale lokacije još čekaju na ekshumaciju koja se nije dogodila usprkos najavama nadležnog ministarstva (Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja).
Zločini nad Hrvatima dogodili su se i u ostalim selima župe – Poljica, Mišljenovac, Jasenovača, Donji i Gornji Lapac, Oraovac, Bubanj Veliki i Mali. Za vrijeme „četničkog ustanka“ stradavali su i Hrvati iz ostalih dijelova i naselja na tromeđi Like, Dalmacije i Bosne – iz Drvara i okolice (Vrtoče i druga sela), iz Bosanskog Grahova i okolice (naselja Luka, Korita, Ugarci, Obljaj i druga) kao i Hrvati iz područja između Bihaća i Bosanskog Petrovca (Krnjeuša, Lastve i ostala sela).

Samo ljudska ološ može ovo slaviti kao dan ustanka. U Srbu je danas bio dan srpskih registracija i srpskih ustanika, četnika i partizana, koji su na taj dan činili s Hrvatima kao i 1945. godine.

Protuskup je okupio 100 osoba, među kojima je bio i Keleminec iz AHSP-a koji je ove godine pohvalio rad policije, da je bilo bez maltretiranja prosvjednika.

Prosvjednici su uzvikivali poklič; “Za domovinu spremni”, tijekom govora komunističkih i srpskih slavljenika, a sam Keleminec je uzvikivao ime malodobne trogodišnje žrtve Ivezić, koju su mučki srpski ustanici ubili. Danas je te zvijeri Pupovac slavio.

Keleminec ga je pitao ‘što trogodišnje dijete ima s ustašama?!’

HOP