Promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

0
2054

Živimo u vremenu u kojem potrošači postaju sve osvješteniji o zdravlju i ekologiji te biraju samo najkvalitetnije proizvode i usluge s visokim standardom. Znak zaštite okoliša EU Ecolabel je dobar za okoliš i dobar za tebe.

EU Ecolabel prvi je znak zaštite okoliša Europske unije i službena je eko-oznaka Europske unije koja označava proizvode koji su prijatelji okoliša. EU Ecolabel daje potvrdu potrošačima da proizvodi i usluge koje koriste zadovoljavaju visoke standarde zaštite okoliša te ujedno olakšava odabir proizvoda ili usluga koje manje opterećuju okoliš.

Znak zaštite okoliša EU Ecolabel je dobar za okoliš i dobar za tebe. Biraj zeleno – napravi odgovoran odabir za sebe i svoju obitelj. Lakše je nego što misliš!

Kao potrošač možeš se pouzdati u znak EU Ecolabel jer svaki proizvod ili usluga koja ponosno nosi tu ‘veliku’ i iznimno bitnu oznaku prolazi zahtjevan postupak provjere njezinog utjecaja na okoliš u svim fazama životnog ciklusa. Mjerila koja se pritom primjenjuju znanstveno su i stručno utemeljena i bazirana na značajnim utjecajima proizvoda i usluga na okoliš!

Priključi se sve prisutnijem trendu življenja ‘zelenim’ stilom života i odluči se na korištenje proizvoda koji imaju manji okolišni otisak od istovrsnih proizvoda tijekom cijelog životnog ciklusa. Bitno je – za tebe, tvoje najmilije i okoliš!

Više proizvoda. Jedan EU Ecolabel. Jedna planeta.

Kako bi bili sigurni da radite najbolje za sebe i prirodu, osim okolišnih aspekata, EU Ecolabel mjerila obuhvaćaju i sigurnost primjene te funkcionalnost proizvoda, primjenu alternativnih metoda u proizvodnji ili zamjenu tradicionalnih komponenti ili kemikalija manje štetnima za okoliš.

Više informacija potražite na http://www.mzoip.hr/hr/okolis/eko-oznake.html