Josipović krenuo u politički progon HRT-a zbog blagdana Velike Gospe

0
2583

 


Prema katoličkoj teologiji, Marijino uznesenje dušom i tijelom na nebo kruna je njezina bogomajčinstva, vječnog djevičanstva i bezgrješnog začeća. Nauk o Marijinu uznesenju na nebo po završetku njezina zemaljskoga života proglasio je člankom vjere 1. studenoga 1950. papa Pio XII.

U Hrvatskoj ovaj blagdan posebno je bitan. U socijalističkoj Jugoslaviji posebno je smetao komunistima jer je rušio teoriju o nepostojanju Boga i narušavao vjernost partiji zbog okupljanja velikog broja vjernika. U vrijeme globalizma situacija je slična. Smeta stvaranju kulta jedne države i jednog vođe. Eksperiment komunizma i globalizma ruši se na bezbožništvu a koje ruše vjernici.

Zato najviše globalisti napadaju značajne praznike vezane na božji nauk. U Hrvatskoj su najveći zagovornici globalizma nekadašnji komunisti.

Bivši predsjednik države Josipović okomio se na HRT zbog prijenosa misnih slavlja. Zapravo okomio se na Boga kao bezbožnik.: „Hrvatska je sekularna država. Nije katolička džamahirija.”

HRT je ionako katedrala nekih komunističkih aparatčika poput Puhovskog, Goldsteina, Pupovca, koji se skrivaju ili iza druge vjere ili druge nacije iako su zapravo bezbožnici. Primjer velikog moraliste Goldsteina govori kako on slavi zločinca Tita, a kao ŽIDOV  nije niti trepnuo kada su titovi komunisti srušili dvije sinagoge i tako  su Židove iskoristili za svoj put partizanije. Znači uopće nije bitna vjera, ona sama po sebi smeta bila katolička bila židovska. Danas Josipović zauzimanjem za odvajanje države od crkve zapravo se zalaže za odvajanje države od naroda. Stvaranjem države građana bez tradicije, koje je tako lakše razjediniti. Komunisti danas imaju isti problem s hrvatskom tradicijom kao u vrijeme Stepinca. Tada je Stepinac proglašen ustašom, iako su ustaše zatvorile njegova brata, a braća i sestre bili su dio partizanskog pokreta. Danas se cijeli narod naziva ustaškim jer neda svoju tradiciju. I stigmatizacija naroda se provodila tada i sada preko izdajničke srpske manjine kojoj se obećava velika autonomnost. Zapravo se želi uništiti Hrvate jer drže do tradicije.

Hrvat se ne bori da što otme kome,
Čuva sveti plamen na ognjištu svome.
I dok tako čini u najteži dan’
I Bog je i pravda na njegovoj stran’.
A kuda će Srbin – zar on da se dade
Putu, na kom nema ni Boga ni pravde?
Šta se nama pati, to mi Srbi znamo,
Al’ u patnji našoj ponosa imamo.
(…) Zato, Srbi, čujte: čvrsto stojte sada
Na braniku gde je i zakon i pravda;
Ojačajte snagu patnika Hrvata,
Neka zna da ima u nevolji brata;
Nek’ se jednom vidi kakva j’ sloga blago,
A oni će posle… kako im god drago.

Ovo su sthovi srpskog pjesnika Zmaj J. Jovanovića . Što se od tada promijenilo za Srbe? Borbom protiv Hrvata Srbi će izgubiti svoju tradiciju. I to je glupost koju oni ne vide. Njihova crkva lažira povijest, huška narod, a pojedini srpski primitivci nametanjem turskog melosa u srpsku glazbu poturčili su tradiciju. Taj primitivizam se danas širi i Hrvatskom. I počinje gušiti tradicionalnu hrvatsku glazbu turskim stilom. Kada se tome doda iživljavanje turskim serijama, ispada da Srbima nije bilo dosta 500 godina turskih klanja. I da je Jasenovac i ustaški pokret kao problem bitniji, naravno negirajući svoje zločine.

Zanimljiva činjenica koja ne smeta niti katoličkoj crkvi da u Hrvatskoj ima preveliki broj srpskih svećenika prema broju Srba u zemlji, opet prema stalnom javnom prozivanju Hrvatske od strane predsjednika Srbije Vučića , prema njegovim brojkama Srba u Hrvatskoj je malo i svedeni su na statističku pogrešku, pa kako na tako mali broj Srba toliko veliki broj svećenika? I tko im je dao toliku imovinu? U principu nezahvalne srpske izdajice svakodnevnim prozivanjem Hrvata svaki dan  sve više postaju turska kasaba.

Takvu sudbinu Hrvatima spremaju  i hrvatski komunisti. Bez Boga, bez tradicije i jezika. Blagdan Velike Gospe jedan je od blagdana koje se mora progoniti, a za koju godinu komunisti će i ovaj blagdan progoniti kao ustaški ako se ukaže medijska prilika. Jednostavno treba staviti par provokatora s majicama A. PAVELIĆA  među vjernike i angažirati zabrinute Srbe.

Igor Drenjančević

HOP