Ekskluzivno: Današnja požarišta su na istoj crti kao i ‘srpske ofenzive’1991. godine!

0
10535

Iskusni vatrogasci kažu da je samo na gašenje najvećeg požara u Klisu kod Splita potrošeno čak milijun kuna. Ipak, te su kazne još uvijek daleko manje od šteta, a broj otkrivenih počinitelja daleko manji od broja požara. ‘Šteta je milijun kuna’, rekao je Felicio Parčina, zapovjednik vatrogasaca Split. A gorjelo je prošli tjedan serijski. Sat vremena vatrogasca je 100 kuna, automobila za gašenje 500, a sat leta kanadera košta sedam tisuća eura.

received_2439791222828681
Andrija Jarak, poznati novinar koji je izvijestio o situaciji na terenu, rekao je u svezi požara: “ono o čemu se godinama špekuliralo sada je potpuno jasno; nemoguće je da na tako relativno malom području plane 16 požara u razmaku od samo dva sata.

received_2439791446161992

Ministar unutarnjih poslova nas uvjerava kako je to sve dječja igrica a ne požari, ali međutim, kako doznajem – na nekoliko su mjesta pronađeni kanistri s benzinom, a oni nisu dječja igra. Potpuno je jasno da se radi o piromanima koji su svjesno i namjerno izložili ogromnom riziku sve žitelje okolnih mjesta.”
Kada usporedimo kartu s mjestima na kojima je izbio požar s kartom planirane “protuofanzive” velikosrpskog agresora na Hrvatsku i Dalmaciju iz rujna 1991. godine, a koju potpisuje Ratko Mladić, jasno je da se smjer i linija napada velikosrpskog agresora iz 1991. sasvim poklapa s požarnom linijom aktualnih piromanskih manijaka koju imamo prilike gledati na vijestima ovih dana. Jasno je i da za ove požare nije krivo neoprezno paljenje trave na tom području, već sadržaj pronađenih kanistara.

received_2439794632828340

Pupovčevi novinari gledaju na oslobodilačku vojno redarstvenu akciju Oluja kao na djelo piromana i to neposredno prije najnovijih podmetnutih požara te ih tako praktički najavljuju s bizarnim i zlokobnim naslovom “Lijepa naša lijepo gori”. Taj naslov se za vrijeme najnovijih požara podmetnutih dijelom od srpskih državljana našao na naslovnici Pupovčevih Novosti početkom kolovoza ove godine. Pitanje je samo radi li se o najavi ili prijetnji,a otkud one dolaze je već svima jasno. Ako znamo da je Pupovac umrežen sa Birom Krajine, tzv. vladom u egzilu, tada je sve moguće kao scenarij…

Ingrid Runtić

HOP