Slovenci i Srbi su znatno prije željeli podijeliti Hrvatsku na liniji Virovitica-Karlobag

0
4448
Povijest bi trebala biti to nije za učiteljica političara, ali svakog ona zasigurno hrvatske političare. Hrvatski premijer Plenković je nedavno nazvao Slovence našim dobrim prijateljima, a oni to sigurno nisu jer oni su također hrvatski izrod kao svi Slaveni. Da je poznavao povijest, to sigurno ne bi izjavio, jer nepostojeći Slovenci su se u prošlosti udružili sa nepostojećim Srbijancima i namjeravali podjeliti Hrvatsku linijom Virovitica – Sisak – Ogulin – Karlobag, što je 1990. godine Šešelj nazvao linijom Virovitica – Karlovac – Karlobag. Zar i Slovenci i Srbijanci danas ne žele isto? Pridružili su im se i tek uskrsli Bošnjaci, još jedan hrvatski izrod.
slo

Krivotvorenje hrvatskog jezika ide neobično brzo. Jezični dogovor je potpisan 1850. godine u Beču jer hrvatska inelektualna i jezična elita nije bila intelektualna niti je razumjela lingvistiku, već je slijedila nauk Vuka Karadžića komu je obilato pomagao Dubrovčanin i novopečeni Srbin Đuro Daničić. Kako vidimo, Srbijanci koji si tek tada postali pismeni, su nametnuli jezična pravila davno pismenim Hrvatima koji su podržali srbijansku neukost i primitivizam, jer nisu slijedili bilo naroda hrvatskoga. U tom dogovoru je sudjelovao i Slovenac Franc Miklošič koji je u Trubarevom pisanju vidio začeće slovenskog jezika. Čini mi se da i dans imamo takvu inelektualnu i jezičnu elitu.

Prvo slovensko književno djelo napisano na navodnom slovenskom jeziku, napisao je Primož Trubar (1508-1586) koji je postao protestant. Međutim, taj jezik je jedna od inačica kajkavskog govora, a taj govor su nametnuli germanski Franci. Tim jezikom i danas govore hrvatski kajkavci koje su Slovenci prema planu Karadžića i Miklošiča trebali aneksirati. Naime, preko germanskih Franaka upitna zamjenica ČA je postala KAJ, a obe zamjenice su izvedene od riječi ČAVA koje je tada označavala Sunce. Jedan od pravopisa je bio bizantski i slovo V je ispušteno, a drugi pravopis je bio frančko latinski i slovo V je postalo I, dakle, J.

Da bi ovo učinio razumljivim,  moram se vratiti onomastiki. Naziv Karavanke je dosta stariji od naziva Alpe. Naziv Karavanke je nastao od četiri sanskritske ili harvačke riječi: hara vača jana mača, a ovo nam pokazuje kako su se pisma mijenjala. Dolaskom Liburna ili Kelta ili Feničana na ove prostore je došlo i semitsko pismo. Tako su semitski Latini preko kršćansta pučanstvo na ovim prostorima nazvali Helveti, a prije su ih zvali Cerveni, dakle, Hervečeni.

Vidite, gospon Plenković, politička mudrost nam kaže da ćemo izgubiti naš  teritorij u EU kao što smo ga izgubili pod Rimskim carstvom, kršćanskim Rimom i Bizantom, Austrijom, Peštom i Beogradom. Pogledajte na ovoj mapi koliko se proširila Slovenija i čak je dobila izlaz na more mada su tamo i u Trstu živjeli Hrvati čakavci. Trsat i Trieste imaju istu etimologiju i to hrvatsku. Slično Koruška je dobila ime po Korušima, dakle, Hrvatima. Naziv Slovenija je nastao od naziva Clavenia, dakle, Hrvatska.

U Koruškoj su živjeli Hrvati prije nego je nazvana Štajerskom jer cijela Štajerska sa Bečom nekada je bila bila dio Koruške. Tako su nas Slovenci odvojili  od današnje Češke. Tako su nas Mađari odvojili od današnje Slovačke i Ukrajine. Zar nas Slovenci i danas ne ucjenjuju i na pokvaren način nam otimlju naš hrvatski teritorij.

EU će biti naša nova grobnica. Koliko se Slovenaca naselilo u Hrvatsku preko vikendica? Doći će trenutak da će svi oni na kraju živjeti u Hrvatskoj. Koliko Srbijanaca će se naseliti u Hrvatsku kad Srbija postane članica EU? U Hrvatsku se naseljavaju i drugi osvajači dok Hrvati bježe iz Hrvatske. Zašto, gospodo ili drugovi? Koliko ste vi tomu pridonijeli sa ovakvim Ustavom i komunističkim zakonima skrojenim prema naputcima Vesne Pusić i njoj sličnim hadezeovcima.

Ne bi me uopće iznenadilo da Plenković i ovakav Sabor prihvate kontaminiranu arbitražnu odluku. Toliko im je stalo do budućnosti Hrvata i Hrvatske. Ljudi koji ne razumiju povijest ne mogu voditi ni jednu državu.

Srećko Radović

HOP

Prikaži citirani tekst