Policija uhićuje Agrokorovce, ali ne ulazi u poreznu upravu koja je godinama spriječavala blokadu Agrokora!

0
3772

Prvo želimo nabrojati imena poznatih komunističkih i neokomunističkih drmatora koji su  osobno ili preko djece djelovali kroz Agrokor, nakon početka medijsko-pravosudnog cirkusa oko uhićenja  u  Agrokoru;

Ognjen Krajačić, sin prvog šefa zloglasne Ozne Ivana Krajačića, zaposlen u odjelu sigurnosti Agrokora, Marijan Benko jedno vrijeme je bio pomoćnik ministra Ivana Jarnjaka, radio kratko na osiguranju Agrokora, zamjenik ministra financija Mate Crkvenca iz vremena vlade Ivice Račana, Damir Kuštrak, Bivši guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski , Todorić je od njegove žene otkupio trulu tvrtku, Mirko Galić, bio savjetnik Ivice Todorića. Galićev sin, Mislav, također je zaposlen u Agrokoru i to kao član uprave koncerna,sin glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Vedran, zaposlen je u Konzumu, supruga Branka Grčića, bivšeg ministra gospodarstva u vladi Zorana Milanovića, Ivan Crnjac, vlasnik restorana Okrugljak, Piroška Canjuga, žena HDZ-ovog direktora Dinama Zlatka Canjuge.

Oni su svi slučajno zaposleni u Agrokoru i baš svemu je kriv Todorić ili mu je politika dozvolila današnju poziciju? Vjerujete li nakon ovih imena u istražno povjerenstvo SDP-HDZ pajaca u Saboru?

Zadnjih jedanaest godina na poreznoj ako ste bili dužni blokirali su vas sa cifrom od 35000 kuna duga, u slučaju da se dug poreznoj mogao prebiti preko duga Todorića vama, nepisano pravilo na poreznoj je bilo da se ne smije Todorića dirati niti blokirati. Zašto danas policija u vrijeme uhićenja bliskih suradnika Ivice Todorić ne češlja poreznike koji su ga odavno trebali blokirati, ali su njegove slučajeve gurali u ladice? Da se to činilo ne bi bilo toliko vjerovnika.

Kako dan prije uhićenja predsjednik Sabora najavljuje uhićenja? Nije li to po komunističkom obrazcu neovisno sudstvo?

“Agrokorova izvanredna uprava je izdala financijska izvješća za 2015. i 2016. godinu, a PwC ih je revidirao. Međutim,  financijsko izvješće se odnosi na vrijeme kada je stara uprava koju sam ja vodio bila odgovorna za poslovanje. Upravo je nevjerojatno da u 8 mjeseci rada nitko iz Agrokorove Izvanredne uprave, pa ni sam revizor PwC nije nazvao mene kao tadašnjeg predsjednika uprave da obavi razgovor i prodiskutira neke, eventualno, otvorene stavke. Izdana financijska izvješća  su se postavila tako da se učini sve  kako bi se kriminalizirala moja uprava. Iz njihove silne želje sami čine manipulacije i teško krše zakon. Protiv tih ljudi podnijet ću kaznene prijave. A što se tiče  PwC-a iza kojeg se  sakrivaju također imam nekoliko pitanja.  Zašto Agrokor, a ne PwC izvještava o rezultatima revizije PwC-a? Da li je PwC dopustio Agrokoru da izvještava o aktivnostima PwC-a ? Da li je PwC  dopustio Agrokoru kao revidiranoj osobi da objavljuje revizorsko izvješće u vlastitoj publikaciji koja se dijeli putem interneta ? Kakav je odnos Agrokorova izvješća o PwC-ovim revizorskim nalazima i objavljenim revizorskim mišljenjima PwC- a koji su potpisali partneri PwC-a? Budući da Agrokorovo izvješće o nalazima PwC-a nadilazi revizorsko mišljenje PwC-a, to je onda dodatak revizijskom izvješću PwC-a. Pitanje je da li je za objavu koju je dala Izvanredna uprava Agrokora za to dobila dopuštenje od PWC-a, ili su to rezultati Agrokorovih izvješća.-napisao je Todorić na svome blogu.

Ne mislimo da je Lex Agrokor spasio radna mjesta, kako tvrde naše novinarske veličine, mislimo da je zeznuo Ruse; a opet sjetimo se tko je prvi htio svoja potraživanja tada naplatiti od posrnulog Agrokora- Roglić od dobavljača, Rusi kao bankari. To nitko ne spominje.

Tko je prvi podržavao MOST? Roglić. Tko im je donirao; opet se on spominje. Tko je Todorića doveo u vladu? Petrov se hvali da je on … sjetimo se kako je tada lagao da se razgovara o plin. Mi smo  tada napisali da se raspravlja o Agrokoru. Tek nakon 7 dana mediji su to priznali. Tada je Petrov promijenio ploču.

Ekskluzivno razlog sastanka u vladi: Spin vlade sa cijenom plina ima stvarnu pozadinu u spašavanju Todorića

Jučer je sa trivijanalnim Stankovićem baljezgao svašta jer o ekonomiji nema pojma,a  rekao je jednu rečenicu onak kao nevažnu, da ga zovu ruskim čovjekom; ali on to nije. Nas  zanima zašto mu je to bilo bitno reći, nešto slično je rekao i Roglić. Inače  u privredi; a to se događalo oko 2009 godine jako teško se poslovao sa Ledom i Konzumom, a porezna uprava je imala zapovjed da ne blokira Todorića. Prema tome i tada je bio u istom stanju kao i ove godine. I Todorić ne laže da je ovo namjerno odrađeno. On je i tada trebao pasti. Sad je pao jer smeta provedbi plana mešetara u sjeni.

Iz MOST-a na ovaj naš komentar su ovako odgovorili;

Poštovani, neću ulaziti u ono što ne znam… ali situaciju oko Roglića jako dobro poznajem..U kampanji kad smo se tek okupili na platformi Mosta Roglić je Mostu uplatio 25.000 kn donacije. U isto vrijeme je Hdz-u uplatio pola milijuna kuna, a Sdp-u 300.000 kn. Most donaciju nije odbio. Ne znajući kakve posljedice će to za Most proizvesti..Na slijedećim parlamentarnim izborima Most više nije htio primati donacije od nikoga baš zato jer nas još uvijek prati stigma Roglićevih ljudi…
 MOST je tada u kampanji bio na televiziji, HRT-u, medijima, kao da je parlamentarna stranka, potpuno nepoznat guran je u prvi plan pa se čovjek pita tko stoji iza toga projekta. Druge do tada neparlamentarne stranke nisu dobile više od par minuta, a mostovci su žarili i palili medijskim prostorom, da bi se nakon silne sposobnosti i medijskog hvaljenja raspali prije nego što su ušli u Sabor. Ostalo je povijest. Danas sve više liče na propale Lesarove Laburiste i Orahovce M. Holly.
Jučer je A. Stanković pozvao Petrova u emisiju, laprdalo se o Agrokoru,  Jandroković je najavio  uhićenja i gle čuda danas je predstava počela.  Sve je to slučajno bilo, baš koliko je i Stanković neovisan novinar koji u emisiju zove dan prije uhićenja Petrova, a razgovor se vodi o Agrokoru.   Predsjednica uskoro kod Putina, uhićenja prije toga. Predstava. Za čiji interes?
brigaposkupljenje
Nekako u isto vrijeme kada pada Agrokor na Mreža TV kreće razdrmavanje drugog velikog hranindbenog diva-Vindije. Partizanski novinar Margetić nalazi svjedoka i kreće priča kao i sa Gavrilovićem. Poznat je po činjenici da je u Srbiju otišao odnijeti dokumnete o korupciji  Zagrebačke banke, a čak je bio i novinar blizak Dodiku u RS. Želio je iskoristiti i saznanja našeg suradnika Nikole Kovačevića, te kada je Kovačević, bivši direktor INA-e odbio gostovanje u emisiji, Margetić ga je prijavio policiji, jer navodno odbija iznijeti istinu na vidjelo. Naravno da je to bila laž jer je u emisiji Oluja Ozane Bašić iznio sve detalje o korupciji u INA-i.
margetić partizanmargetić u haljini
Podravka nije toliko zanimljiva, jer Srbija i EU vuku ionako dobru lovu od sušione povrća za Vegetu, a braco Vuka Draškovića rado bi se osladio do kraja. Vegeta nema svoju sušionu pa se vidi koliko joj je stalo do domaćeg povrća. Da kažemo slikovito, kada bi cijelu Istru i Slavoniju zasadili povrćem i imali svoju sušionu, jedva bi pokrili kapacitete Vegeta. Ovako posao odrađuju stranci…
Reći ćete svi su oni lopovi, neka padnu, ne kažemo ništa, ali je pad ove industrije strateško uništenje države. Kome je u interesu da padnu sva tri hrvatska giganta u isto vrijeme? Ako ovome dodamo da sa HEP-ov već sada ordinira srpski mešetar Vuk Hamović, a medijske kuće preuzimaju Austrijanci i Srbi, što je od nas ostalo?
Igor Drenjančević
HOP