BORIS MIKŠIĆ: 15 godina urgiram da se procesuira Todorić!

0
3779

Zadnjih petnaest godina urgiram u javnosti da se procesuira Todorić!

Zadnjih petnaestak godina upozoravam hrvatsku javnost o slučaju Todorić i jedan sam od rijetkih koji je o tome mogao govoriti bez susprezanja. Na moje urgiranje u javnosti kao i kod tadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da se porijeklo Todorićeve imovine mora istražiti i cijeli slučaj procesuirati na sudu svi su se redom godinama oglušivali.

Kulmerov princ Todorić danas živi u palači, a prije dvadeset godina se vozio na biciklu i bio sretan što ga ima. Kao gradski zastupnik tri puta sam postavljao pitanje oko legitimiteta Kulmerovih dvora, ali odgovor nikad nisam dobio.

Dobio sam samo hrpu papira kako bi mi otežali traženje odgovora i malo uštedjeli na vremenu. Hrvatske građane na rub egzistencije doveli su “maršali” u politici kojom vlada siva eminencija hrvatskih tajkuna na čelu s Todorićem. Todorića nikad nije zanimalo jesu li na vlasti lijevi ili desni jer je kupio sve političare pa ga gle čuda nikad nije bilo u niti jednoj aferi niti se njegovo ime ikad smjelo u bilo kakvom negativnom kontekstu provlačiti kroz medije.

Nedodirljivi Todorić pripremao je raskošne božićne domjenke pred očima Zagrepčana koji jedva spajaju kraj s krajem u dvorcu kojeg je dobio na srebrnom pladnju kao i sve drugo što je vrijedilo u ovoj zemlji… Imam osjećaj kad pogledam prema Sljemenu kao da se radi o Buckinghamskoj palači koja je osvijetljena čitavu noć i zasjenjuje Medvedgrad. Nedolično je da na takav način pokazivati raskoš u hrvatskoj realnosti, u Zagrebu koji je grad radničke klase, srednje klase.

Zbog ovakvih poput Todorića živimo u zemlji sumornog raspoloženja, zemlji sa sve više sirotinje, državi u kojoj su ljudi od utjecaja lopovi. Svaki dan saznajemo imena novih državnih štakora koji su omastili svoj brk, ‘nahapali’ se nauštrb hrvatskih građana. Najčešći odgovor koji dobivamo od političara je ‘neka institucije rade svoj posao’, a institucije su postavljali oni isti koji kradu, ‘hapaju’ i lažu narod. Zašto se tek sada otvara slučaj Todorić? Kako je moguće da je imao tolike dugove prema svojim dobavljačima, a s druge strane uživao u milijunima. tuđeg novca zajedno sa štakorima političke scene koji su ga čuvali kao ličkog medvjeda? Licemjerju hrvatskih političkih kasta nažalost nema kraja.

Boris Mikšić
Kandidat za Predsjednika RH 2005/2009

HOP