Vučićeva brata optužuju za reketarenje, a Vučića dovode u vezu sa palestinskim kriminalcem

0
2610

Srpska pročetnička stranka Dveri napala je crvenog vojvodu Aleksandra Vučića. Tvrde da njegov brat reketari srpske privrednike, bez značajne funkcije u državi, gradonačelnik Beograda je pun afera, a Vučić ima poslovne odnose sa palestinskim kriminalcima i lopovima.

Riječ je o Muhamedu Dahlanu, savjetniku krunskog princa Abu Dabija, koji je nedugo poslije posjeta Vučiću  dobio srpsko državljanstvo, a od predsjednika Tomislava Nikolića orden zbog učvršćivanje odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Navodno, baš je Dahlan zaslužan za dovođenje UAE u Srbiju i obećanja vrijednih nekoliko milijardi eura u investicijama. Investicija nema.

U isto vrijeme, ovaj Palestinac, ključni  je oponent palestinskog predjsednika Mahmuda Abasa, na Zapadnoj obali je osuđen na dve godine zatvora zbog klevete. Trenutno mu se sudi i zbog korupcije i pronevjere 17 milijuna dolara. Abas ga je optužio i da je upetljan u atentat na Jasera Arafata, kao i da je naredio nekoliko ubistava.

„Naša suradnja sa Srbijom nema veze s tim šta mi mislimo o Dahlanu i s tim što su vaše vlasti njemu dale državljanstvo. To je stvar Srbije. Proces zbog pronevjere protiv njega je u toku, pa ne bih mogao više o tome“, kaže Muhamed Nabhan, ambasador Palestine u Srbiji.

Pogjedajte  video ove zanimljive konferencije za novinare.

HOP