U Sesvetama djelatnici Hitne nasred brze ceste imali sukob s pacjentom

0
2818

Kako nam naš izvor tvrdi radilo se osobi najvjerojatnije pod utjecajem opijata, koja je na Zagrebačkoj ulici prvo izbačena iz vozila nakon sukoba sa djelatnicima hitne, bilo je šamarananja, te su ju djelatnici hitne poslije uguravali bezuspješno u vozilo. U tom trenutku pacijent je pridržavajući se za vozilo, jer nije želio zbog općeg nasilja ponovo ući u  vozilo hitne pomoći potrgao gumene držače na ulaznim vratima.

Na kraju su bolničarski ” van-damovi ” hitne pozvali policiju u pomoć, a dežurni policijske postaje Sesvete je poslao neiskusnog pripravnika, koji iako dvometreaš nije se snašao u ovoj situaciji. Policija je došla nakon dvadesetak minuta cirkusa.

Cijelo vrijeme vozilo hitne pomoći nalazilo se na prometnoj cesti sa 4 prometne trake i ugrožavalo promet.

Umjesto da policija doprati vozilo hitne pomoći do bolnice kada se već dogodio ovaj incident i provedu istragu, oni su odlučili strateški se povući u svoju postaju i prepustiti ovo ludilo da se riješi samo od sebe…srećom nasilje je prestalo kada su se pojavili građani.

Nema sumnje da je pacijent bio agresivan, ali bez obzira na tu spoznaju ipak je pacijent i organizacija hitne pomoći treba očito ili pomoć zaštitarske tvrtke ili policije ako se nešto slično dogodi, jer ovaj slučaj pokazuje kako stvar može eskalirati.

 

HOP