Porezna uprava putem spinova i laži prikriva nezakonite radnje i namjerno počinjenu štetu na teret poreznih obveznika u visini od oko 28 milijuna kuna!

0
3134

Poštovani JAVNI MEDIJI,

Poštovani Svi,

 

PREDMET  IV dio:

Javna objava pravno relevantnih činjenica i dokaza da Porezna uprava putem spinova i laži prikriva nezakonite radnje i namjerno počinjenu štetu na teret poreznih obveznika u visini od oko 28 milijuna kuna.

6.Kaznena Prijava Šuvak_ DORH 25 03 2015

 

U nastavku Vam prilažem  pravno relevantne činjenice i dokaze da Porezne uprava spinovima i lažima prikriva zlouporabe i štete počinjene na teret državnog proračuna u visini od oko 28 milijuna kuna. Zlouporabe  u gospodarskom poslovanju  uključuju pogodovanje određenom gospodarskom subjektu u postupku javne nabave, sklapanje štetnog ugovora u visini od oko 10 milijuna kuna sa štetom kao uzročnom vezom, uništenje državne imovine starosti 1-3 godine nabavne vrijednosti preko 20 milijuna kuna,  te  plaćanje iste usluge  dva puta u visini 2.4 milijuna kuna. Takvim nezakonitim postupanjem nastala je štete od  oko 28 milijuna kuna, a koje štete nebi bilo pri redovnom tijeku stvar.

Očitovanje Porezne uprave prema Vladi Republike Hrvatske od 19.01.2015.

 

Zbog šutnje institucija upućena je pritužba Vladi Republike Hrvatske, a Vlada Republike Hrvatske je  zatražila očitovanje Porezne uprave na podneske iz pritužbe.  Predmet očitovanje bio je „nabava nove telekomunikacijske tehnologije Porezne uprave“. Porezne uprava je 10.04.2014.godine  provela  postupaka javne  nabave nove telekomunikacijske tehnologije,  ali pod lažnim nazivom „ Nadogradnja servisa i opreme u mrežnom  (data i voice) sustavu“.  U tom postupku „ nabave nove telekomunikacijske tehnologije“ Porezna uprava je počinila   navedene zlouporabe i predmetnu  šteta od oko 28 milijuna kuna.

 

Porezna uprava očitovala se Vladi Republike Hrvatske  dana 19.01.2015. godine /dokaz 1x/. Očitovanje je  potpisao bivši ravnatelj Porezne uprave gospodinu Boris Šuvak. U očitovanju je očito skretanje s predmeta nabave nove telekomunikacijske tehnologije  i promjena  teze na uslugu servisa i održavanja. Ovo  je klasičan primjer svih spinova Porezne uprave da se zadovolji forma, ali ne i sadržaj. Nadalje u očitovanju,  bivši ravnatelj Porezne uprave  ukazuje da je nadzor nad postupkom javne nabave održavanja provelo Ministarstvo gospodarstva Uprava za sustav javne nabave i da je utvrdilo zakonito postupanje Porezne uprave. U očitovanju stoji  također  da se Porezne uprava očitovala i Županijskom državnom odvjetništvu  u Velikoj Gorici, navodeći da  ne prihvaća nagodbu društva Steiner telekomunikacije d.o.o., kao mirno rješenje spora, te  sugerira DORH-u ostvarivanja prava putem parničnog postupka.

Očitovanje Ministarstva gospodarstva Uprava za sustav javne nabave od 06.10.2015.

 

Ministarstvo gospodarstva Uprava za sustava javne nabave  demantiralo je  navode Porezne uprave u dopisu  upućenom Vladi Republike Hrvatske  putem svojeg očitovanju od 06.10.2015. /prilog 1x/.

U očitovanju Ministarstva gospodarstva Uprava za sustava javne nabave  od 06.10.2015. godine stoji da nad postupkom javne nabave „Nadogradnja servisa i opreme u mrežnom (data i voice) sustavu od 10.04.2014. godine  ovo Ministartsvo nije provodilo nadzor. U očitovanju, Ministarstvo gospodarstva cijeni da se Porezne uprava očitovala prema Vladi RH na sasvim drugi predmet nabave,  na   usluge  servisa i održavanja, ali  ne  i na predmet  nadogradnja servisa i opreme objavljenog u NN  dana 10.04.2014. godine, a  putem kojeg je nadmetanja provedna fingirana i prikrivena nabava telekomunikacijske opreme. Iz očitovanja Ministarstva gospodarstva Uprava za sustava javne nabave je također razvidno da se Porezne uprava pozvala ne samo na drugi predmet nabave, već i   na raniji  predmet javne nabave, a  čiji je nadzor prema očitovanju  Ministarstva gospodarstva Uprava za sustava javne nabave, proveden  znatno ranije, prije 10.04.2014. godine, dakle  prije  nego je fingirano javno nadmetanje uopće objavljeno u NN.

 

Očitovanje Ministarstva gospodarstva Uprava za sustav javne nabave,  vjerodostojni je dokaz i pravno relevantna činjenica  koja demantira i pobija istinitost navoda Porezne uprave u dopisu prema Vladi Republike Hrvatske od 19.01.2015. godine. Iz demantija proizlazi da se radi o namjernom spinu i obmani Vlade Republike i DORH-a, s ciljem  prikrivanje zlouporaba i šteta, jer je bivši ravnatelj Boris Šuvak imao sva saznanja o spornom predmetu javne nabave. Imenovani  u članka objavljenom u tjedniku EXPRESS 24 sata, pod naslovom „ Porezna baca 4000 telefona i opremu vrijednu 10 milijuna kuna“ /prilog 1x/  hvali postupak nabave nove telekomunikacijske tehnologije i prikazuje  ga kao  uštedu Porezne uprave, čime obmanjuje i javnost.

 

O navednim nepravilnim i nazakonitim postupcima  Porezne uprave počinjenim  po izričitim zakonskim osnovama podnesene su kaznene prijave i to:

 

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske  zaprimilo je kaznenu prijavu protiv bivšeg ravnatelja Porezne uprave gospodina Borisa Šuvaka, dana 25.03.2015.godine / prilog 1x/

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske  zaprimilo je podnesak  na obmanu  Vlade RH  i DORH-a u postupku nabave nove telekomunikacijske tehnlogije  dana 29.06.2015.godine / prilog 1x/

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, USKOK,   zaprimio  je kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba za prikrivanje  nezakonitih radnji dana 28.10.2015.godine / prilog 1x/

Glavnom državnom odvjetniku Republike Hrvatske  upućeno je otvoreno pismo zbog nepoduzimanja progona počinitelja kaznenih djela dana 13.12.2016.godine / prilog 1x/,  dok su ostale kaznene prijave ispuštene.

 

Zbog šutnje uprave pokrenuli smo i upravne postupke  sukladno Zakonu o općem upravnom postupku NN47/09. Sukladno Članku 155 ZUP-a zatraženo je obavješćivanje o uvjetima i zaštiti prava u svezi sa gore navednim predmetom/prilog od 25.09.2017./. Zbog nepostupanja  po zahtjevu, a sukladno Članku 155. stavak 3. ZUP-a,  uložen je Prigovor /prilog od 17.10.2017.godine/ dostavljen  čelniku Poreznog tijela,  sadašnjem ravnatelju Porezne uprave. Međutim od Porezne uprave nema odgovora.

 

Vjerujem  da će propuste nečinjenja po svim podnescima,   zamijeniti žurno postupanje institucija, koje postupanje će biti  popraćeno  javnim medijskim sadržajem !

 

Ukazujem da nastavak i objave nezakonitog  postupanja Porezne uprave slijede, jer je sveukupna šteta znatno veća od navedene.

Ukoliko objave izostanu, znači da me snašla kazna bez suđenja od strane zločinačke organizacije Porezne uprave !

 

Srdačno,

 

Ivica Steiner

direktor

*****************************

 Ivica Steiner,  direktor

 Pismo čitatelja 

HOP