Skandalozna diverzija: Katolička crkva nije dozvolila predavanje o Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi i otkazala je dvoranu!

0
4442

“Hrvatska udruga Benedikt poziva sve zainteresirane za otkrivanje dijela stvarne hrvatske povijesti i sakrivene povijesti hrvatskog pravoslavlja na predavanje hrvatskog arhiepiskopa Aleksandra i predstavljanje njegove knjige pod naslovom “Hrvatska pravoslavna crkva bila je, jest i bit će”, koje će se održati u ponedjeljak, 6. studenog 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19.”- pisalo je na zidu HPC-a.

Najava predavanja arhiepiskopa Aleksandra bila je tri tjedna unaprijed. Tri sata prije početka predavanja iz katoličke crkve stiže obavjest da Nadbiskupsko sjemenište otkazuje dvoranu i na taj način sabotira samo predavanje, nedozvoljavajući isto predavanje. Ova situacija je laičkoj udruzi Benedikt napravila veliku štetu. Ispada da nekome u katoličkoj crkvi odgovara ova podjela na srpsku i hrvatsku crkvu, koja svakako za razliku od srpske ne može biti nacionalna crkva. Naravno opravdanja uvijek ima, ali odgovor katoličke crkve je sramotan;

Zašto je tome tako, upitali su u Nadbiskupiji i dobili odgovor, kratak i jasan:

– Ordinarijat ne dopušta Hrvatskoj pravoslavnoj Crkvi održavanje bilo kakvih manifestacija u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Predavanje je prebačeno u zadnji trenutak u hotel u samom centru Splita i na taj način  je sprijećena blamaža. Dvorana je bila prepuna,  ali znatno manja od prijašnje ponuđene dvorane. 

Nije dovoljno pokvareno ponašanje države koja ne želi priznati HPC da se ne zamjeri Miloradu Pupovcu i SPC-u, već i katolička crkva radi ovakve sramotne gafove. Zašto smeta HPC Vatikanu i Srbima ?

HOP