Otvaranjem skrbničkog računa INA-e, otkriva se veza Agrokora i računa bez OIB-a!

0
4019

Povjerenstvo za Agrokor bavi se djelomično zanimljivim stvarima, a većinom je postalo zabava za narod. Što je najzanimljivije otkriće? Dokument koji je dobio Grmoja u svezi kredita samog Agrokora. Kredit je transferiran na račun tvrtke prije nego je odobren.

Riječ je o nalazu  kontrole koju je Financijska policija provela u Agrokoru 1993. godine, a najzanimljivije je da je ‘kontrola utvrdila da je Agrokor d.d. temeljem odluke kreditnog odjela Zagrebačke banke sklopio s bankom ugovore o tri kredita, 240 milijuna dinara 1991. Godine, 644 milijuna dinara, i 380 milijuna, ukupno 1,264 milijarde. Iznos kredita od 240 milijuna prema ugovoru od 10.10. 1991. Zagrebačka banka doznačila je na račun Agrokora. Četiri dana prije nego li je kreditni odbor odobrio ta sredstva. HNB je to znao’, kazao je Grmoja.

Tih godina Zagrebačka banka zaradila je ogroman novac, iako su bile ratne godine. Upropastila je preko tisuću svojih ulagača, nije prijavila zgrade u osnovni kapital, a što je kazneno prijavljeno 2009. godine i izvješćen je zanimljivo isti Šeks kojeg danas najviše progoni Grmoja.

zg-banka-kamata-225x300

Ipak najveća poveznica Agrokora i kriminala u njemu; je skrbnički račun INA d.d.  Ove godine podignuta je kaznena prijava da se ustanovi zašto INA ima skrbnički račun bez OiB-a i tko stoji iza toga računa. Policija i sudstvo bi vrlo brzo mogli otvoriti račun da to žele, ali ne žele.

Naš izvor tvrdi da iza toga računa stoje upravo vlasnik Agrokora, tadašnji šef Zagrebačke banke i od Manolića prozvani Gregurić među ostalima. Pola sata i sve može biti riješeno, samo treba otvoriti račun. Dokumnet kojim maše Grmoja sličan je ovoj situaciji, HNB, Zagrebačka banka i Agrokor napravili su nedozvoljenu radnju koju je pokrivala politika. Kao što i danas pokriva Todrića.

Dozvoljen mu je bijeg iz zemlje, a puštanjem na slobodu 14 osumnjičenih iz afere Agrokor jučer mu je osiguran izlazak na slobodu nakon svoje predaje policiji.  Ako je naša tvrdnja točna jasan je i razlog cijele predstave. Ovdje se ne radi samo o Agrokoru, već o uništenju  svih pobrojanih tvrtki i osoba otvaranjem tajnog računa. Ovo je kraj ere političke mafije i jakog HDZ-SDP partnerstva u sjeni.

Todorić nije bio  uhićen jer nije lišen slobode po nalog suda. Javio se u policiju da preduhitri potjernicu, prvo ročiste je čitanje optužnice. Očito se kupuje vrijeme kod nas s ovim odugovlačenjem u Londonu, jer se sve zakrpe trebaju pokrpati. Vrlo teško jer pandorina kutija je otvorena…

Igor Drenjančević

HOP