Četnik iz Srbije oteo djevojčicu iz BiH za vrijeme rata i silovao je 20 godina!

0
13811

STRAHOTA U SRBIJI: Srbijanac  iz bivšeg užičkog korpusa 18 godina u podrumu držao muslimansku djevojčicu iz Bosne

 

U Aleksincu (Srbija) uhapšen je muškarac Đorđe Veličković tokom velike policijske akcije. Policija je u njegovom podrumu našla 22 godišnju Samru Huskaranić koju je Đorđe oteo tokom rata u Bosni 1995 godine sa područja Srebrenice.

Djevojka je silovana preko 3.000 puta,a čak je dovodio i prijatelje koji su inače svi skupa bili pripadnici Užičkog korpusa koji je iz Srbije u toku rata radio zločine po Bosni.

Đorđe je odmah priznao da je djevojku prvo držao zatočenu u jednom selu u podnožju Kopaonika a kada mu je umrla supruga onda ju je prebacio u svoj podrum gdje mu je služila kao predmet iživljavanja. Djevojka je neuhranjena, prljava, sa ogromnom kosom i noktima, a po tijelu su vidljive desetine povreda i rezova.
Đorđeta čeka kazna doživotnog zatvora, a može se očekivati i još hapšenja ako on propjeva. U njegovom domu je takođe pronađeno 17 bombi, 2 puškomitraljeza, 1 zolja, te jedan prenosivi minobacač sa punjenjima.
Ovaj slučaj policija pokušava držati u što većoj tajnosti dok se ne istraže sve okolnosti ovog zločina. Srpska ratna stoka još jednom uhvaćena u ratnom zločinu.

Ono što srpski i bosanski mediji ne pišu je svakako umješanost velikog broja osoba u sam slučaj, a koje su podržavale ovo zvjerstvo.

HOP