General Glasnović napao falsifikatora i obožavatelja četnika Ivana Pernara zvanog Pero Krivotvoritelj

0
3317

– Trojica su me zvala kada si ti, Pernare, jučer likovao kad je Praljak popio otrov. Rekli su mi da te ne bi bilo da su bili tu. A ni ovih nema u dvorani. Oni slave Dan republike. Likuju! – ­ kazao je Glasnović pokazujući prema praznim klupama SDP-ovaca, a zatim nekome poručio “a i ti se nemoj smijati, poslije ćemo se sresti vani”. Zamjera što se ne trudi više da se otkriva istina o Domovinskom ratu. – Da nema HVO-a, mi ne bismo sjedili ovdje, ne bismo sačuvali vaše sinekure, vaše penzije. Hrvatska bi danas izgledala kao Cipar, sram vas bilo, sjedite ovdje i likujete. To što se jučer dogodilo jest silovanje povijesne istine, mi nemamo knjige, ni muzej o Domovinskom ratu, nama drugi pišu povijest. Ova presuda odobrila je velikosrpski imperijalizam – zaključuje Glasnović, a prenosi Večernji list

Mi bi dodali da to nije nikakva greška, Pernar poznati prevarant, falsifikator voli četnike i sa njima se sastaje u Beogradu. Malgurski je vodio njegovu kampanju, čovjek koji smatra Mladića herojem, to Pernaru ne smeta i ne pada mu na pamet prozivati Malagurskog, sastaje se i sa četnikom iz DVERI-a koji obožava Mladića, niti o njemu  klaun Pernar nema loše riječi, ali ima o Praljku, čovjek bez radnog staža, zanimanja, kojeg po riječima N. Koljaje progone roditelji u Rijeci jer je pipkao njihova sina?

perica

U Grabovici sjeverno od Mostara u rujnu 1993. likvidirana su 32 hrvatska civila, među kojima je bila i četverogodišnja Mladenka Zadro koju su pripadnici bošnjačke Armije BiH likvidirali u majčinu zagrljaju. Za polovicu žrtava tijela još uvijek nisu pronađena jer su ih spaljivali i bacali u Neretvu. U Trusini u konjičkoj općini je istoga dana, kada se dogodio zločin HVO-a u Ahmićima, ubijeno 22 hrvatskih civila i zarobljenih vojnika. Pobio ih je posebni odred Armije BiH Zulfikar kojemu je izravno zapovijedao bošnjački politički i vojni vrh s Alijom Izetbegovićem na čelu. U srpnju 1993. godine u Doljanima kod Jablanice je masakrirano 39 Hrvata, od čega su 33 civili. Još strašniji, najmonstruozniji od svih na području Hercegovine zločin je koji su počinili pripadnici Armije BiH u selu Uzdolu u općini Rama. Tamo su 14. rujna 1993. pripadnici Armije BiH u napadnoj operaciji Neretva ‘93. prilikom upada u selo ubili 41 Hrvata, od čega 29 civila i 12 pripadnika HVO-a. Samo ovi zločini na području Hercegovine na najbolji mogući način opovrgavaju navode o postojanju UZP-a. Dapače. 1 / 29 Svijeće za Praljka Dnevnik i transkripti Identična je situacija u trokutu središnjeg dijela BiH između Travnika, Viteza i Zenice. Najstrašniji se dogodio u Križančevu Selu. U ovom viteškom selu pripadnici Trećeg korpusa Armije BiH samo tri dana prije Božića 1993. godine ubili su čak 74 osobe. Za dio vojnika pouzdano se zna da su bili živi zarobljeni. U Buhinim Kućama prigodom upada u selo diverzanata likvidirano je 26 osoba, civila i pripadnika HVO. U Bugojnu je zarobljeno više stotina ljudi, a unatoč tome što je među njima bio i 21 najviši vojni i civilni hrvatski dužnosnik, oni su netragom nestali. Od zapovjednika postrojbi, do čelnika vojnih vlasti. Nitko nikada za to nije odgovarao iako su zapisi iz dnevnika gospodara života i smrti Dževada Mlaće da sve vođe treba likvidirati nikada nisu postali dokaz na bilo kakvom suđenju. Jednako kao što nikada nije osuđen mudžahedin koji je otkinuo glavu sabljom Draganu Popoviću kod Travnika. Na desetke je takvih slučajeva, a Popovićeva obitelj čak 24 godine poslije nije još uspjela od države BiH dobiti zadovoljštinu za to. Pa ipak, najtužniju sudbinu doživjele su dvije žene koje su s posebnom gorčinom pratile presudu o navodima da su Hrvati iz BiH dio zločinačkog pothvata. To su Anica Jurić iz Kaknja i Serafina Lauš iz Travnika kojima su pripadnici Armije BiH na kućnom pragu likvidirali po trojicu sinova i muža.

Ako je Hrvatska napravila udruženi zločinački pothvat, što je ovo? O tome od Pernara niti riječi, pa niti od haškog sudišta.

“Namjerno sam kazao dio istine. Hrvatska politika i ona koja se kreirala u Zagrebu i ona koja se kreirala u BiH je lutala, imala dvije dimenzije i dva lica. Jedno je lice neuspjeli udruženi zločinački pothvat koji je nanio strahovite patnje žrtvama a drugo svijetlo lice hrvatske politike je ono koje se izborilo za prestanak sukoba, brinulo se i u ratu o protjeranim Bošnjacima i omogućilo postizanje Washingtonskog sporazuma i zajedničku borbu do kraja rata”, kazao je bosanski lakrdijaš Izetbegović i posuo se pepelom za strašne zločine nad Hrvatima.

Kada se govori o njima, onda se prosipa pamet, a kada se govori o drugima sve znaju. Hrpa političkih niškoristi. Javio se i ugroženi Beus, musliman koji se naziva Nijemcom i radi nas budalama već godinama, tvrdi da mu se prijeti… Pralajk mrtav a neki Beus koji je zajedno sa svojim glasilom blatio velikogoričkog privrednika i osuđen je u svezi toga sada je moralna vertikala Praljku…

HOP