IMA LI HRVATSKA DJELOTVORNU OBAVJEŠTAJNU SLUŽBU?

0
2621
14.06.2014., Sveti Martin na Muri - U hotelu Golfer odrzan je treci regionalni team building HNS-a. Vesna Pusic. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Antun Babić:

IMA LI HRVATSKA DJELOTVORNU OBAVJEŠTAJNU SLUŽBU?

I ja sam, kao i brojne druge osobe bio blokiran na 48 sati zbog sadržaja koji se odnosi na Haašku presudu hrvatskom vitezu, generalu Slobodanu Praljku. Bila je to još jedna poruka “kako nas Veliki brat stalno promatra”. To je razlog zašto ovaj tekst ne mogu objaviti na Facebooku.

U ovom postu želim se osvrnuti na tri, kako se meni čini, važne teme.

61373051-pusic

Jučer je u jednoj emisiji na FOX NEWS-u, bivši američki ministar obrane i direktora CIA-a Leon Panetta izjavio sljedeće: “Nema uspješnih političkih, diplomatskih i vojnih akcija bez pravih obavještajnih informacija. Te su informacije presudne za sigurnost SAD”. Je li prije odlaska u na Island predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović imala bilo kakvu informaciju o mogućnosti potvrde kazni Hrvatima iz BiH na Haaškom sudu? Ako je – zašto je išla na taj put? Ako nije – kakvu mi to onda imamo obavještajnu službu, a posebno kakav je kapacitet njezinih savjetnika kad je ne znaju upozoriti na tu mogućnost? Zaključno, pa i sama KGK mogla je prepoznati tu opasnost, a nije. Bojim se da Republiku Hrvatsku vode ne samo tuđe sluge nego i veliki ameteri.

Druga tema odnosi se na hrvatske izdajnike na Haaškom sudu i visoke državne dužnosnike, kao što su Stjepan Mesić i Vesna Pusić, koji su više od dvadeset godina javno govorili da je Republika Hrvatska izvršila vojnu agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Nekako ispod radara provukla se i jedna druga ključna osoba u tom kontekstu – Ivan Zvonimir Čičak. Nitko ga ne spominje – zašto?

cicak_gace

Treća tema je sastanak Tuđmana i Izetbegovića na rubu Konferencije KESS-a 9. srpnja 1992. godine. Na tom sam sastanku bio osobno nazočan u svojstvu šefa kabineta ministra vanjskih poslova. Sastanak je potrajao do 3:00 sata ujutro, a Tuđman je morao “zavrtati” ruku Aliji Izetbegoviću da potpiše Sporazum o suradnji između RH i BiH. Osobno sam na pisaćem stroju napisao taj Sporazum. Uz Harisa Silajdžića, ja sam jedini živi svjedok tog sastanka, o kojem više objavljujem u mojoj knjizi. Također, nekoliko mjeseci prije toga, kao hrvatski predstavnk pri KESS-u, na plenumu KESS-a oštro sam osudio agresiju JNA i srpskih paravojnih jedinica na BiH. Tu vijest je na prvoj stranici prenio i tadašnji Vjesnik iz Zagreba.

kapa

Dakle, velika je laž da je Republika Hrvatska izvršila vojnu agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Bez vojne i svekolike druge pomoći iz Hrvatske, današnja Bosna i Hercegovina ne bi postojala, a posebno ne Federacija Bošnjaka i Hrvata.

Hrvatske narod, opameti se i probudi se. Ako se sami ne obranimo, nitko drugi nas neće to za nas učiniti. Dapače, gurnuti će nas još dublje u provaliju.

HOP