Skandalozno: Hrvatski radio, HRT, Večernji, 24 sata… plaću za srpskim glumcem koji je D. Mihailovića nazivao “nežnim” čovjekom

0
6924

“Draža Mihailović je bio blag, drag, interesantan, izuzetno obrazovan, hrabar i veoma cenjen čovek. Nije ni nalik zločincu kakvim ga predstavljaju – kaže ekskluzivno za “Blic” glumac Nebojša Glogovac koji u seriji “Ravna gora” scenariste i reditelja Radoša Bajića igra vođu četničkog pokreta.”.izvor Blic.

https://www.blic.rs/zabava/vesti/glogovac-draza-nije-bio-ni-nalik-zlocincu-kakvim-ga-predstavljaju/6td8y09

Danas ga oplakuje HRT, Hrvatski radio, Večernji list, 24 sata, Jutarnji…stvarno nas je zadužio…

-Draža Mihailović je bio blag, drag, interesantan, izuzetno obrazovan, hrabar i veoma cenjen čovek. Nije ni nalik zločincu kakvim ga predstavljaju – kaže ekskluzivno za “Blic” glumac Nebojša Glogovac koji u seriji “Ravna gora” scenariste i reditelja Radoša Bajića igra vođu četničkog pokreta, a u filmu Rajka Grlića Ustav RH glumu intelektualca/transvestita/pedera/ustašu. Nevjerojatno, zar ne? Kao da još uvijek Tito kroji kulturnu politiku ove jadne zemlje…
Uglavnom, vidjevši beznadno šizofrenu situaciju koju su nam komunjare servirale samo kako bi ipak usprkos svemu ostale na vlasti i zapriječile prodiranje bilo kakve istine, Bog osobno je morao intervenirati u svem tom ludilu: glumac Nebojša Glogovac je jutros preminuo u bolnici u Beogradu. Grlić će za svoje jezive uratke morati pronaći novu zvijezdu. Inače, Glogovac se rodio u Trebinju, a otac Milovan je bio svećenik (SPC, naravno)…
Evo na hrvatskom radiju slušam o tome kako je “veliki glumac” Nebojša preminuo u Beogradu, kao da se to ikako tiče Hrvatske ili Hrvata. Ali, nažalost, zahvaljujući pokvarenjaku Grliću koji se vodi kao hrvatski redatelj, i koji je ovog ljubitelja četništva uzeo za jednog od glavnih glumaca u filmu u kojem sprda i Hrvatsku i njezin Ustav, mi sad moramo tugovati za prerano uvelim izdankom četničke nekulture?!
Utješno je jedino da mu je “Ustav RH” bio posljendji film. Eto, želim da bude i Grliću posljednji. Ne u smislu da mu se nedajbože nešto dogodi, nego u smislu da prestane snimat filmove. Em su nepodnošljivo loši, em su vrlo prozirna antihrvatska propaganda.-komentirala je magistrica Ingrid Runtić.

glogovac 3

-Zanimljivo da nitko od našh konzula i veleposlanika u SAD ne zna da se ovaj film o čiča koljaču i knjiga o Draži progurala  u kongresnoj knjižnici u Washingtonu… kada sam to napisao /2013/, u Dnevnom  gle čuda nitko to nije primijetio, ali sada smrt ovog glumca oplakuje region…vjerojatno jer Večernji, 24 časa i Jutarnji drže srbokomunisti i četnici…-komentirao je urednik Igor Drenjančević na društvenim mrežama. 

http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/knjiga-ravna-gora-od-sada-ce-se-moci-citati-i-u-kongresnoj-knjiznici-u-washingtonu-109593/

Tekst iz 2013. godine jasno govori koje mi izdajnike i budale imamo u diplomaciji;

 

Prije nekoliko dana u Beogradu je pompozno najavljena knjiga “Ravna Gora” Radoša Bajića. Sama serija Ravna Gora ovog redatelja je bila uvod u ovo književno ostvarenje. Priča o Draži Mihailoviću, koji je dva puta “poštedio” život drugu Titu, izgleda da je u dušu dirnula svakog. Vjerojatno je zato i završila u kongresnoj knjižnici u – Washingtonu.

Radoš Bajić kao glumac nije nikada sebe ostvario kao nešto bitno u srpskoj umjetnosti, pa je pred kraj godine našao rješenje za zaradu i objavio knjigu, kojom će svaki “pravi” Srbin usrećiti svog sunarodnjaka poklonom za Novu Godinu. Na taj način propala ekonomija susjedne zemlje zarađivat će na Draži Mihailoviću. Hrvatska ima Nives Celzijus kao literaturu za Božićne blagdane, tako da će ljubitelji seksualnih gluposti doći na svoje. Srbija je odlučila svoje blagdane provesti uz Mihailovićev krvavi nož, što uopće ne čudi. Čovjek koji je i popove učio kako klati po Hrvatskoj, a na kraju je tražio spas od Ante Pavelića (kada je obolio od tifusa i molio prolaz za svoju vojsku od strane Alojzija Stepinca)  danas je heroj nad herojima u Srbiji.

Ova priča nije bezazlena zbog činjenice kako je ova knjiga uvrštena u Kongresnu knjižnicu u Washingtonu, koja je zapravo nacionalna biblioteka Sjedinjenih Država i „istraživačka ruka” Kongresa Sjedinjenih Država. Jedna je od najvećih biblioteka u svijetu. Njena zbirka uključuje preko 29 milijuna katalogiziranih knjiga. Draža Mihailović je u takvu biblioteku ušao na velika vrata, filmom, kao i ovom knjigom, koja se u Srbiji prodaje kao “alva”. Srbi su sebe kroz lik ovog krvnika prikazali demokratima. U tome je bit poruke ove knjige. Srbija se bori za reviziju svoje povijesti jer se i sama dnevna politika okrenula četničkim nasljednicima. Vojislav Šešelj i njegova dva nasljednika Nikolić i Vučić preuzeli su apsolutnu vlast u Srbiji, a kao četnički vojvode i bivši teroristi u Hrvatskoj, ovom knjigom su dobili novi vjetar u leđa za ispravljanje granica Srbije u glavama pojedinaca.

U kratkom telefonskom razgovoru s Emilom Čićem, komentatorom naših političkih zbivanja dobili smo potvrdu takvih teza; “Sama knjiga svakako govori o piscu knjige, gdje je tiskana i tko je financirao ovu neprijateljsku knjigu prema Hrvatima. Draža Mihailović je bio sigurno krvnik hrvatskog naroda i tu nije ništa sporno, a naša politika bi trebala zauzeti stav prema ovim događanjima u Srbiji danas. Srbija se cijela okrenula četništvu što dokazuje i ova knjiga Ravna Gora”.

Predsjednik Ivo Josipović duže vrijeme nije htio doći u posjet srpskom vladaru Tomislavu Nikoliću zbog četničkih izjava Nikolića. Stanje u Srbiji ništa se nije promijenilo od tada. Četništvo je konačno zaokružilo granice Srbije i dobilo svoj značaj u dječjim udžbenicima. Sada je pokrenulo prokušanu partizansku metodu, kroz medije, a poglavito kroz filmsku industriju počelo je indoktrinaciju naroda. Nekada je Bata Živojinović bio simbol partizanske borbe i humanosti, poslije koje smo pronašli kosti na Križnim putevima, nevinih ljudi, danas Bajić iz iste tvornice laži u Srbiji plasira jednog mesara i ubojicu kao humanistu, koji nije htio ubiti Tita?!

Najciničnije od svega je zaključeno na predstavljanju ove knjige, kako su partizanska djeca klala u ratovima devedesetih i bacala ljude u jame, baš kao i 1945. godine. Ispada kako su četnici bili humanisti s nožem za pasom.

Jedino nije jasno zašto je nož bio krvav…

Autor: Igor Drenjančević

HOP