Velika afera: Policija provocirala branitelje da dođe do incidenta, a da nisu htjeli pokazati niti sl. dokumente!

0
18063

Skandal u Vrgimostu se nastavlja. Nakon teksta o maltretiranju branitelja tijekom boravka predsjednika Smrdije Ace Vučića u općini Gvozd saznali smo nove podatke o postupanju dvojice policajaca koji su na nagovor lokalnog policajca namjerno maltretirali baš određene branitelje i time htjeli dati poruku sa vrha zemlje ovim ljudima.

Prema istrazi obavljenoj na terenu došli smo do saznanja da se baš te ljude namjerno provociralo kako bi napravili incident, a za to vrijeme je Vučić u lokalnoj školi preko jednog učenika poput zadnjeg gada prijetio osobi vezanoj za naš portal. Uglavnom nitko nije nasjeo na ove provokacija, pa je umjesto zastrašivanja- kompletna ekipa srpskih terorista otkrivena, kao i njihove veze sa HDZ-om.

Tri branitelja koja su nas kontaktirala potvrdili su kako nisu dobili nikakav pismeni dokument u svezi zadržavanja, pretrage ili praćenja. Dvojica policajaca sa policijskim značkama broj 25915 i 11051 gnjavili su i pratili branitelje B. M., M.G. i A.M. te vršili potpuno nepotrebno torturu. Branitelja A.M. su pratili,te ga bez da je navedeni branitelj dobio pisani nalog za te radnje zadržavali, još manje da je obrazloženo zašto je zadržan od 10h do 13.30 minuta. Policajci su pokazali zadržanoj osobi značke ali na poleđini nisu imali sliku i i iskaznicu. Što je zapravo onda potpuno nezakonito ponašanje jer su osobe bile u civilu. Ako dodamo da do danas  navedena osoba nije dobila nalog za praćenje i zadržavanje, jasno je da se radi o kaznenom djelu.

U slučaju branitelja B.M. i M. G. situacija je još gora. Navodni policajci u civilu su zaustavili ovu dvojicu pred njihovom kućom, kada su se mirno vraćali sa vrećicom iz trgovine. Jedan od branitelja je bio teško bolestan, a kao takvog policajci su ga pretresli do gole kože, bez da su pokazali značku ili  dokument policijski. Došli su u crnoj Škodi službenih tablica.

Nakon provedene  naše istrage saznali smo da sa fantomskim policajcima, za koje se za sada u policiji Gvozd ne zna otkuda su (zanimljivo) je bio vezan policajac Elvir Imširević , pomoćnik zapovjednika za krim policiju. U 12.45 Imširević se sastao sa fantomskim policajcem  br. značke 25915 i na lijevo uho se došaptavao sa tom osobom, primijetio je djelatnik SOA-e.

Branitelj A.M. prijavio je cijeli slučaj jer je prema njemu i navedenoj dvojici postupano nezakonito. Mi bi se usudili reći da se postupalo sa zastrašivanjem i provociranjem kako bi se diskreditiralo osobe koje znaju putove četničije u Vrginmostu. Drugim riječima poštenim ljudima se prijetilo da bi se štitili vučićevi četnici.

Slučaj bi prošao lažiranjem, kao što već godinama policija ignorira četničiju oko obitelji Dragić, ali na nesreću u blizini se nalazio visoki dužnosnik tajnih službi koji je detektirao nezakonito ponašanje policije.

HOP