HOS MOŽE NA GROBLJA, A PETOKRAKA NA FEŠTE!

0
3557

Oni koji su s crvenom zvijezdom popušili rat i bili pometeni, danas su pobjednici, a one koji su s pozdravom ‘Za dom spremni’ branili Hrvatsku sada se prikazuje kao gubitnike – izjavio je u Bujici na Z1 i partnerskim televizijama odvjetnik Zvonimir Hodak komentirajući preporuke vladinog Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.

Hodak je u studio Bujice donio zastavicu HOS-a koju, kako tvrdi, drži u svom odvjetničkom uredu. Zastavica je stajala na stolu cijelu emisiju.

“Na djelu je revizija suvremene hrvatske povijesti. Naši ljevičari skloni su cmizdriti o reviziji povijesti iz Drugog svjetskog rata koji je davno iza nas. Domovinski rat završio je 05. kolovoza 1995. godine i u njemu je HOS imao vrlo, vrlo važnu ulogu,” rekao je Hodak, podsjetivši da je tri i pol godine bio odvjetnik HOS-a i HSP-a tijekom procesa na Vojnom sudu u Zagrebu i da je tu bitku na kraju – na Vrhovnom sudu dobio.

Tvrde da reviziju naše novije povijesti provode oni koji u Domovinskom ratu nisu sudjelovali niti ga pomirisali, osim ako su “čekali u gradskom podrumu” da,kako je rekao, “njihovi dođu i oslobode ovu zemlju od ustaša”.

HOS-ovci su časna postrojba, priznata kao dio HV-a i imaju pravo na svoje simbole i svoj pozdrav koji su registrirani za vrijeme Vlade Ivice Račana – dodao je poznati odvjetnik.

ZAHVALJUJUĆI JAKOVINI, KLASIĆU I JAKOVINI, SVI MORAMO PRIHVATITI CRVENU ZVIJEZDU!

Bilo je jasno da će Vijeće za suočavanje s prošlošću donijeti odluku o zabrani ZDS, a da će dopustiti “crvenu zvijezdu petokraku” s istoka, složili su se voditelj i gost emisije.

“Tko je ’91. napao ovu državu?! HOS-ovci i ‘ustaše’ koji su počeli paliti, rušiti i ubijati ranjenike na Ovčari, granatirali Dubrovnik – ili su to ipak oni koji su nosili crvenu zvijezdu na svojim kapama,” upitao je Hodak i poentirao: “Oni koji su s crvenom zvijezdom, neakademski rečeno, popušili rat i bili pometeni, ali im je gospodski bilo dozvoljeno da traktorima napuste ovu zemlju koju nisu željeli i koju danas mrze, koju su htjeli pripojiti svojoj matičnoj zemlji Srbiji, oni su danas pobjednici. Crvena zvijezda ostaje legitimni znak kojeg svi moramo prihvatiti zahvaljujući Jakovini, Klasiću, Markovini i sličnim povjesničarima, a HOS-ovi simobli su pod ružnom revizijom. Zastavicu sam donio da se vidi, zlu ne trebalo – možda se uskoro neće smjeti držati i Vijeće za elektroničke medije nekome će zabraniti emitiranje jer ju je donio u emisiju,” objasnio je Hodak.

Bujanec je u emisiji pustio i ‘Bojnu Čavoglave’ Marka Perkovića Thompsona otpjevanu na 20. obljetnici proslave ‘Oluje’ u Kninu pod državnim pokroviteljstvom. “Tko zna, možda će nam u drugom ili trećem koraku zabraniti slaviti ‘Oluju’, no dok god to nije zabranjeno, mi to puštamo,” rekao je Bujanec koji je pjesmu odlučio pustiti umjesto priloga u zadnji čas – s obzirom da je Vijeće odluku donijelo nekoliko sati prije emisije.

KAO U KOMUNIZMU: ČOVJEK JE ZBOG ‘SRCA ISUSOVOG’ IZ PJESME ‘MARJANE, MARJANE’ IŠAO U ZATVOR NA ČETIRI GODINE!

Odvjetnik smatra da nijedna vlast neće imati hrabrosti uhićivati mladež koja u desecima i stotinama tisuća – s oznakma HOS-a dolazi na Thompsonove koncerte, jer bi to, kako je rekao, bila borba protiv naše budućnosti i nacionalnog blaga u koje ubraja Thompsonove pjeseme, a posebno ‘Bojnu Čavoglave’ koju bi se sada zabranjivalo kao što je u komunizmu zabranjena ‘Vila Velebita’ ili ‘Ustani bane’…

“Ljevičarski prvoborci protiv ZDS koji su okupirali 90 posto hrvatskih medija, Lovrićke, Pofuci, Dežulovići, Tomići i drugi imaju medije i mogu raspirivati vatru na kojoj se griju, ali ona je ponekad jako opasna i može opeći,, kategoričan je bio Hodak i poslao poruku kako represije nisu dobre: “Za vrijeme komunizma branio sam ljude koji su odlazili u zatvor zbog ‘Vile Velebita’! U zatvor se išlo čak i za relativno blagu hrvatsku pjesmu – ‘Marjane, Marjane’ i to zbog kitice u kojoj se spominje ‘Srce Isusovo’… Zbog nje je jedan student na Općinskom okružnom sudu u Zagrebu dobio četiri godine zatvora! Pjevalo se na studentskom centru na Lašćini, a sudac koji ga je osudio poslije se ubio! Je li u pitanju bila grižnja savjesti, ne znam, ali radim usporedbu tadašnjeg sustava sa sadašnjom hajkom. Zamislite ljude koji su se borili za ovu držžavu s krunicom u ruci i pozdravom ZDS na usnama; borili se, postali invalidi, a danas se ubijaju… Sada će doći u situaciju da im se zbog toga prijeti još i zatvorom,“ upozorava Hodak.

Bujanec je priznao da se prije emisije čuo s članom Vijeća za suočavanje s prošlošću Antom Nazorom, koji mu je rekao da su se svi složili oko ‘Dokumenta dijaloga’, no razmimoilaženje je nastupilo oko zaključaka, premda su ih potpisali svi. Tako će u nekim posebnim prilikama oznaka HOS-a biti dopuštena uz prethodno odobrenje policije, uglovnom na grobljima i komemoracijama. Voditelja je zanimalo što će biti s djetetom poginulog HOS-ovca koje će doći na Thompsonov koncert s oznakom HOS-a s kojom je poginuo njegov otac?!

TUĐMAN JE GOVORIO DA JE 20 POSTO BILO PROTIV HRVATSKE; BIO JE PREVELIKI OPTIMIST!

“Mislim da ovakva odluka Vijeća vodi daljnjoj podjeli među narodom. Uvijek treba uzeti u obzir referendum o braku ‘U ime obitelji’ protiv kojeg su bili i tadašnja vlada, predsjednik i svi mediji, a uspio je u omjeru 70:30 posto. Tako je i sa  pozdravom ‘Za dom – spremni’… Takav će omjer biti ubuduće oko svih sličnih prijepora. Tuđman je rekao da je 20 posto bilo protiv Hrvatske, no bio je preveliki optimist! Ta je brojka 30 posto,“ podsjetio je Zvonimir Hodak.

Ugledni odvjetnik je poručio kako nema tog Vijeća koje će uspjeti eliminirati hrvatsku pobjedu, a smatra da ZDS iz Domovinskog rata nema veze s Pavelićem. Voditelj je kao primjer naveo našu valutu – kunu koja se također koristila u NDH pa ju je dr. Franjo Tuđman uveo bez obzira na sve prigovore: “To će se srediti finom transakcijom, umjesto kune uvest će euro i svi će biti zadovoljni. Lijepu našu pjevali su i Pavelić i Kvaternik i Francetić i Boban – i ona je i danas naša himna. To je ta ljevičarska dvoličnost i farizejština gdje se jedan simbol prihvaća iz pragmatičnih razloga, a protiv drugog simbola vodi se haranga i rat.”

Sramotnim smatra da ni danas pravdi nisu privedeni odgovorni za agresiju na Hrvatsku koja je najvećim dijelom provedena pod zvijezdom petokrakom, ali i kokardom koja nije zabranjena.

Komentirao je i zahtjev Milorada Pupovca da srpska zajednica u Hrvatskoj osnuje zajedničko vijeće općina i tako uspostavi svojevrsnu autonomiju što bi značilo, kako je rekao, da bi u miru dobili ono što nisu uspjeli u ratu: “Ne treba kriviti Pupovca, on je sposoban političar koji koristi poltronski i kmetski kod koji je kod Hrvata strašno razvijen, što se najbolje vidjelo tijekom posjeta Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Što misliti o državi u kojoj dva ili tri veleposlanika nazovu Predsjednicu i kažu joj da pozovu u posjet Vučića? To nije država!”

SKANDAL U ZAPREŠIĆU – TITOVA ULICA PODIJELJENA NA 3 DIJELA: AVENIJU BRANITELJA, ULICU KARDINALA STEPINCA, A DIO OSTAJE ULICA MARŠALA TITA!
Bujica je u srijedu razotkrila još jednu podvalu, ovoga puta u Zaprešiću. Tamošnja Ulica maršala Tita nije ukinuta kako su izvijestili mnogi mediji, nego je podijeljena u tri dijela. Dio ulice sada se zove Ulica kardinala Alojzija Stepinca, drugi dio Avenija hrvatskih branitelja, a treći je i dalje Ulica maršala Tita! U emisiju se telefonski javio mladi inženjer Mate Barun, izabrani gradski vijećnik s mandatom u mirovanju iz stranke Projekt Domovina i sve potvrdio, uz predočeni dokument.

“To se odigralo iznenada, sjednica Gradskog vijeća koja je bila najavljena tjedan dana ranije, dobila je posve novi dnevni red. Samo pet sati prije sjednice dobili smo dopunu dnevnog reda o promjeni naziva Ulice maršala Tita. No, u odluci postoji članak koji govori o tom trećem dijelu koji bi se navodno trebao preimenovati naknadnom odlukom Gradskog vijeća. Nije mi jasno zašto odmah ulica nije preimenovana u cijelosti, u dva dijela – samo na Aveniju hrvatskih branitelja i Ulicu kardinala Stepinca. Vladajući imaju puno obrazloženja za tako čudan postupak, ali u Zaprešiću je godinama bilo puno inicijativa za preimenovanje Titove ulice i nisu uspjevale. Posljednji takav zahtjev ignorirali su tri godine, a na vlasti je isti gradonačelnik, HDZ-ov Željko Turk!“

Barun je predložio amandman protiv ostanka Titove ulice u Zaprešiću: “U tih pet sati morali smo brzo reagirati, tendencija je bila da se ništa ne ostavlja za iduću sjednicu. Tražili smo da se preostali dio preimenuje također u Ulicu kardinala Stepinca, o čemu na sjednici nisu htjeli ni raspravljati!“

Prillično je morbidno da jednog od najvećih zločinaca 20. stoljeća smjestite uz kardinala Stepinca koji je bio njegova žrtva i hrvatskih branitelja koji su se borili protiv njegove vojske, JNA – komentirao je Hodak nevjerojatnu bizarnost iz Zaprešića.

HOS MOŽE NA GROBLJA, A PETOKRAKA NA FEŠTE!

U emisiji je naglašeno kako ovom dolukom ispada da pobjeðuju oni koji su napadali Hrvatsku, a oni koji su je branili sada se nastoje prikazati kao gubitnici: “HOS može samo na groblja, a petokraka može na fešte!“

Gost Bujice rekao je da su rezolucijom Vijeća Europe fašizam i komunizam izjednačeni, ali to nije slučaj u Hrvatskoj.

“Kada je to ova država nastala na antifašizmu i AVNOJ-u?! Tko je ’91. išao u rat s AVNOJ-skim i anitfašističkim parolama?! Išlo se s krunicama i pozdravom ‘Za dom spremni’! Na ustavni način mora se regulirati da se poštuje pobjednička povijest! Poraženi danas vode svoje bitke i dobivaju ih iz dana u dan.“

HODAK: – Nema govora o smirenju tenzija kao što tvrde Kusić i Plenković! Povijest ne stvaraju nikakva vijeća, ona je već stvorena i to od ’91. do ’95. godine! Povijest je stvarao HOS, hrvatski dragovoljci, HV i HVO u BiH! Pobjednike nastoje približiti poraženima i obrnuto. Svugdje u svijetu povijest pišu pobjednici, osim u Hrvatskoj.

Odvjetnik smatra kako je odluka Vijeća samo dimna zavjesa nakon koje će se rađati novi zakoni i uredbe represivnog karaktera. Sve mu je bilo jasno kada je vidio sastav Vijeća: “Napisao sam da naziv ‘vijeće’ asocira na riječ ‘smeće’. Država kakvu je Tuđman zamislio ovu bi stvar riješila na referendumu! Nema tu kompromisa!”

Velimir Bujanec

HOP