Markač dao ostavku na mjesto savjetnika minstra Božinovića zbog ministrovog kadroviranja s Ostojevićevim ‘kaubojem’ Bertinom

0
10914

General Mladen Markač dao je ostavku na mjesto savjetnika ministra Božinovića. Razlog navodne ostavke po desnim medijima je podrška Istanbulskoj konvenciji ministra Božinovića. Ipak naš izvor iz MUP-a govori nešto sasvim suprotno.

Razlog ostavke generala Markača prema našem izvoru je vraćanje u centar zbivanja Maria Bertine, ostojićevog kauboja za progon kradezeovaca.  Bertina je poznat po obiteljskom skandalu;

Bertina poslužio naučenim tehnikama te je krivotvorio oporuku bolesnog djeda Ivana Kunaja, točnije optužen je da je krivotvorio Ugovor o darivanju od 7. ožujka 1991. Važno je naglasniti da je protiv njega svjedočila i vlastita majka, a tužile su ga dvije sestre Ivana Hendriks i Nada Lensky.
Tužiteljice su u tužbi navele da su zajedno s trećom sestrom Sekom Bertina naslijedile iza smrti majke jednake dijelove jedne polovice obiteljske kuće u Zagrebu, dok je otac tužiteljica zadržao vlasništvo druge polovine kuće u Lošinjskoj ulici.

Tadašnji šef PNUSKOK-a Bertina pokušao je na prevaru doći do polovice obiteljske kuće u Zagrebu krivotvorenjem ugovora prema kojem pokojni Ivan Kunaj tu obiteljsku kuću ostavlja njemu. Mario Bertina je isti Ugovor o darivanju potpisao dok je njegov pokojni djed stavio otisak kažiprsta.
Dalje, u tom dokumentu piše kako je Općina Trešnjevka, Općinska uprava društvenih prihoda potvrdila je pravni promet iz tog ugovora ne podliježe porezu na nasljedstvo i darovanje.
Općinski sud u Zagrebu je poništio sporni ugovor uzevši u obzir iskaze navedenih svjedoka, tako da je stručnjak za otkrivanje krivotvorina osuđen za krivotvorenje spomenutog ugovora o darivanju.-pisao je tada portal Dnevno.

HOP