Srpski obavještajac, terorist, episkop Ćulibrk je glavna kočnica oko proglašenja Stepinca svetim!

0
9434

Jovan Ćulibrk postao je prva zvijezda pročetničke srpske crkve u Hrvatskoj. Tragikomična ministrica kulture zajedno sa njim ulazi u projekt prezentacije vrijednih povijesnih knjiga u Engleskoj, bivši ministar Hasanbegović ovom vojnom obavještajcu dao je 10 milijuna kuna za obnovu crkve u Pakracu. Uskrsnu liturgiju vodio je upravo on prenošenu na HRT-u. Njemu se klanja naša izgubljena predsjednica i premijer.

Tko je zapravo ovaj bradati srpski klun, porijeklom vlah?

ćulibrk

U vrijeme rata u Hrvatskoj ovaj čovjek je bio terorist koji je rušio našu zemlju. Prošao je obuku za padobranca i bio je pripadnik 63 padobranske divizije. Iako sam tvrdi da je bio pričuvni sastav, ne skriva da bi život dao za crvenu beretku niškog specijalca. Njegov zadnji položaj u Hrvatskoj je bio oko Slunja, na VBR-ovima.

Zanimljivo da je jedan od urednika militarističkog lista Padobranac.  Prema našim informacijama i danas blisko surađuje sa visokim vojnim krugovima u Srbiji. Ima izuzetno dobre kontakte sa talijanskim vojnim padobrancima, na Kosovu je vrlo blisko surađivao sa internacionalnim snagama reda. Osam godina je proveo u Izraelu, vrlo blisko surađuje sa Zuroffom u svezi holokausta, posebno u svezi logora Jasenovac. Često boravi u Jerusalemu gdje predstavlja Odbor za Jasenovac. Tamo je magistrirao na historiografiji holokausta u Jugoslaviji, a trenutno radi na doktoratu vezanom za manje poznate aspekte antifašističke borbe u Jugoslaviji.

Isti je i  glavni kontakt u svezi izobrazbe srpskih snaga od strane židovske vojske, kao i kontakt u svezi naoružavanja vojske Srbije od strane Izraela.

Ćulibrk je u komisiji srpske strane kod Vatikana koja blokira proglašenje Alojza Stepinca svetim. I tu ima presudnu ulogu.

Ipak treba reći da je u Crnoj Gori napravio kao svećenik veliku  spačku te je premješten među monahe, red srpske crkve odan četništvu, ali bez obzira što je bio monah, nije dobio nikada monaško ime, što govori da je isti zadržao svjetovno ime, jer je to bilo bitno kako bi neometano radio paralelno kao srpski obavještajac.

Sve to prolazi kraj naših službi, a zanimljiva je činjenica da ima i radnu dozvolu kod nas kao strani državljanin iako se očito ogriješio o 73. čalanak zakona RH-a.

Čulibrk je u ljeto 1991. (a vjerojatno i ranije) bio u Nišu, u jediniciko niških specijalaca. To potvrđuju i navodi prijevremeno umirovljenog brigadnog generala HV-a Mladena Mikolčevića koji je prije godinu dana izjavio kako ga je Čulibrk “spasio” iz vojnog zatvora u Nišu. Naime, general Mikolčević je bio kao vojnik na odsluženju vojnog roka u JNA u niškim specijalcima.

I.D.

HOP